TEHLİKENİN NE KADAR FARKINDASINIZ?

04-02-2008 9280 16 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Alperen Ocakları, Beykoz Halkının dikkatini günümüzün en büyük tehlikelerinden bir tanesi olan uyuşturucu konusuna çekmek ve bilgilendirmek düşüncesiyle emekli Narkotik Uzmanı Cevat Ayyıldız ve ünlü sinema sanatçısı Cüneyt Arkın’ın sunumuyla Belediye 1 Nolu Nikâh Salonunda “UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE” konferansını gerçekleştirdi.

Beykoz Alperen Ocakları’nın konuyla ilgili özel olarak hazırladığı slâyt gösterisinden sonra Beykoz Alperen Ocakları Başkanı Bilgehan Murat Miniç açılış konuşmasını yaptı.
Miniç, Alperen gençleri olarak uyuşturucudan duydukları sıkıntıyı çok özenle hazırladığı konuşmasında aktarırken, konferans konuklarının konuşma konusuna fazla girmeyerek, katılımlarından dolayı Büyük Birlik Partisi İstanbul İl Başkanı, Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı, Büyük Birlik Partisi Beykoz İlçe Başkanı Özer Güneş, AK Parti Beykoz İlçe Gençlik Kolları Başkanı Fatih Yılmaz ve Yönetimine, Saadet Partisi Beykoz İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ekrem Tuncer ile Yönetimine, konferansı izlemeye gelen ve salonu dolduran tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.


Daha sonra konferansa konuk olarak katılan ünlü sinema sanatçısı olan Cüneyt Arkın’a söz verildi. Cüneyt Arkın, alkol ve uyuşturucu konusunda günümüze kadar görev yapan tüm hükümetlerin Türk halkına yakışacak bir mücadele etmediklerini söyledi. Arkın, uyuşturucunun aileyle buluşmasındaki temel unsurun, aile içindeki sevginin, saygının ve hoşgörünün olmadığı veya problem yaşandığı ortamlarda ortaya çıktığını, istisnai durumlarda aile içi problemler oluşmasa bile çocukların özel yöntemlerle bu dünya içerisine çekildiğini söyledi.
Aile büyükleri ile arkadaş gibi dertleşebilen gençlerin, uyuşturucunun başlama noktası sayılan bira ve benzeri ürünlerle yaptığı mücadeleyi başardıklarını, bu konudaki televizyon programlarında uyuşturucu konusunun direkt amaca yönelik olmadığını, çok iyi görüştüğü bir televizyon programcısı arkadaşına önemli gördüğü bir cümleyi söylemesini rica ettiği halde başarılı olamadığına çok üzüldüğü söyledi.

Cüneyt Arkın, böyle bir konferans düzenledikleri için duyarlı Alperen gençlerine teşekkür ederek kendilerine iktidar temennisinde bulundu. Konferansa yaptığı katkı nedeniyle kendisine plaket veren Büyük Birlik Partisi İstanbul İl Başkanı Avukat Kazım Ayaydın’a ve konferansa katılanlara teşekkür ederek izin istedi.

Konferansın asıl konuşmacısı Narkotik Uzmanı Emekli Baş komiser Cevat Ayyıldız, çok sevmesine ve takdir etmesine karşılık Cüneyt Arkın’ın, konuk olduğu bir konferansta, kendisine ayrılan konuşma süresini aşarak kendi konuşma sürecinin daralmasına üstü kapalı tepkisini koyarak konuşmasına başladı. Ayıldı,z Cüneyt Arkın’ın konuşmasından sonra Arkın’a plaket verilirken kendisine de daha konuşma yapmadan plaket verilmesine esprili olarak “Daha ben konuşmadım ki! Belki plaket hak etmeyeceğim.” diyerek serzenişte bulundu.

Ayyıldız 30 yıllık meslek hayatının 15 yılını narkotikçi olarak geçiren ender teşkilatçılardan olduğunu, çalışma sürecinde birçok uyuşturucu kaçakçılığı olayının aydınlanmasına vesile olduğunu, bunların, zamanında ulusal basında pek çok kez gündeme geldiğini belirterek uyuşturucu ve narkotik üzerine oldukça deneyimli olduğunu vurguladı.

Cevat Ayyıldız, uyuşturucu ve narkotik ile yapılan mücadelede yetkililerin samimi olmadığını söyleyerek, konuşmasına ilginç bir benzetmeyle devam etti. Bugün gençlerin birçoğunun kulağında bulunan küpeye bile hoşgörüyle baktığını söyleyerek gençlerin taktıkları küpeyle ilgili ilginç örnek verdi; “Osmanlı Padişahlarından Yavuz Sultan Selim, Sina Çölü’nü geçen tek komutandır. Çok sıcak olması sebebiyle gündüzleri istirahat edip geceleri yolculuk yapar, çölde alışılmamış değişiklikler yaşanarak mola anlarında her türlü ihtiyaçlarını giderecek kadar yağmur yağar, gündüzleri ise yollarına devam ederlermiş. Bu yolculukta zaman zaman atından inip yürür, kendisinin atından inmesiyle yanındakilerin de inerek yürümesinden dolayı çeşitli sıkıntıların yaşanırmış. Veziri veya hocası yanına gelerek “Padişahım ordu zor durumda. Siz yürürken onlar da yürümek zorundalar. Biraz atınıza binseniz de onlar da dinlenseler.” dediğinde “Siz ne diyorsunuz? Resulllah önümde yürürken ben nasıl atıma binerim?” demiş ve Yavuz Sultan Selim’in çölde yürüdüğü zamanlarda Peygamber efendimizi gördüğünü herkes anlamış. Bu olay üzerine Yavuz Sultan Selim görevlilerden mutlaka bir küpe bulmalarını istemiş, sonra kızgın bir cisimle kulağını delerek görevlilerin getirdiği küpeyi kulağına takmış ve ünlü olan: “BU KÜPE KULAĞIMA KÜPE OLSUN Kİ BEN İSLAMIN KÖLESİ OLDUĞUMU UNUTMAYACAĞIM!” sözünü söylemiş.”

Narkotik Uzmanı Cevat Ayyıldız, gençlerin topluca gittikleri okul, yurt, kafe, sinema gibi yerlerde, karargâh kuran kötü niyetli insanların düzenledikleri tuzaklarla gençlerin uyuşturucunun en alt birimi olan LSD’ yi gençlere ücretsiz olarak ulaşmasını ve tanışmasını sağlayıp, daha sonra bağımlı hale gelmelerini planlamakta olduklarını söyledi. Bunun için ailelerin çocukların arkadaş gruplarını ve gezdiği yerleri takip etmeleri gerektiğini söyleyerek bira ve LSD ile başlayan uyuşturucu batağının en son noktası olan eroine ulaşmadan önlem alınmasının gerekli olduğunu, eroinden dönüşün kabir olduğunun unutulmamasını söyledi.
Devletin bu konuda samimi çalışmalar yapması gerektiğini, televizyonlarda yapılan eksik programlara ve ehil olmayan konuşmacılara, ehil olup da gerçeği aktarmayan, insanları yanlış bilgilendiren uzmanlara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Aksi takdirde eroin krizine giren birinin kızını, eşini ve kendini bilinen satma gerçeğinin, daha geniş kitlelere yayılacağının kaçınılmaz olduğunu söyledi.
Emekli baş komiser konuşmasının en çarpıcı bölümünde uyuşturucu ticaretinin terör örgütüne kadar dayandığını, terör örgütünün yıllık bütçesinin 5,5 milyar dolar olduğunu, ülkemizin teminatı TSK’nın yıllık bütçesinin 3,5 milyar dolar olduğu düşünüldüğünde tehlikenin ne kadar kaçınılmaz boyutta olduğuna dikkat çekti.
Ayyıldız, yaptığı mücadelede yalnız kaldığını, bazı televizyon programlarında kendilerini uzman olarak tanıtan kişilerle sert tartışmalar yaptığını, programların düzenini bozduğu için de daha sonra hiçbir programa davet edilmediğini, özellikle bazı akademisyenlerin ve ilahiyatçıların halkı yanlış yönlendirdiklerini belirterek;

“Yavuz Sultan Selim gibi uyuşturucu ile mücadele konusunu, kulağına küpe yapacak nitelikte işlemeyenler vatana ihanet etmektedirler” deyip alkışlar eşliğinde konuşmasını son verdi.



04-02-2008 9280 16 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Kadriye Şen 04-02-2008

Acısını Yaşamış Bir Anne

Bu haber kanalını tesadüfen buldum, şile de oturuyorum. Uyuşturucu illetinin ailemize bulaştığı zamanlarda nelerimizi alıp götürdüğünü bilen bir anneyim. Genç arkadaşları ve onlara destek verenlere bravo, yanlış bilmiyorsam alperen ocaklarının bbp ile bağlantısı var, öyle ise diğer siyasi partilerin gençlerinin destek olmaları ne kadar güzel, büyüklerin yapamadığını gençler yapıyor oması gençlik kendini tehlikeye atan konularda billeşebiliyor, bravo çocuklar sizleri, bir türk annesi olarak yanaklarınızdan öpüyorum. Müşterek çıkarları için devamlı dayanışma içinde olun. Şile den herkese de selamlar.

Bilgehan Murat MİNİÇ 05-02-2008

TEŞEKKÜRLER DOĞUŞ HABER

Böylesine önemli bir konuda duyarlılık gösterip programa katılan bütün misafirlere,siyasi bir taassup göstermeden aynı duyarlılıkla programa katılan AKP Gençlik Kolları Başkanı Fatih YILMAZ ve SP Gençlik Kolları Başkanı Ekrem TUNCER ile yönetimlerine,yine programın sonuna kadar kalıp gerektiğinde soru ve yorumlarıyla renk katan Ozan DERVİŞ Bey'e Teşekkür ediyorum.


Bilgehan Murat MİNİÇ

Beykoz Alperen Ocakları Başkanı

Refik Çat 05-02-2008

Herkese örnek bir gece.

Beykozlu alperenlere çok teşekkür ederiz.bize böylesine güzel böylesine hayırlı bir konferans düzenledikleri için...Sayın başkanım Bilgehan Murat Miniç'e başarılarının devamını diliyorum..ALPERENLER heryerde herkese örnek olmaya devam ediyor.Hep yaşayın Hep varolun...

YÜCEL KILIÇKAYA 05-02-2008

ALLAH RAZI OLSUN!...

Selamun Aleyküm öncelikle böyle bir programda emeği geçen bütün dava erlerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. çok güzel ve verimli bir program olduğuna inanıyorum. Alperen-Türk gençliği olarak her türlü emperyalizme karşı mücadelemizi sürdüreceğimizi haykırıyoruz haykıracağız. SELAM VE DUA İLE....

KEMAL CAN 05-02-2008

ALKIŞLIYORUM

alperen ocaklı kardeşlerimi alkışlıyorum tebrik ediyorum böyle güzel proğramların devamı dileğimle başarılar diliyorum.

Hasan KARACA 05-02-2008

HAYRET FAHRİ ORMANLI YORUM YAZMAMIŞ

Herkesin çeşitli hakları vardır, memurun memur hakkı, engellilerin çeşitli özel hakları, kadın hakları, hayvan hakları, insan hakları gibi hakları sıralayabiliriz. Benim üzerinde durmak istediğim konu ise haber alma hakkıdır. Beykoz'la ilgili haberleri almak için yayında olan 2-3 web sitesine uğruyorum. Tarafsızlığını yürekten alkışladığım Doğuş Haberde tek olumsuzluğun her habere olur olmaz yorum yazan kaliteyi düşürdüğüne inandığım Fahri ORMANLI adlı kişidir. kendisini tanımam etmem, ama bu kadarına da pes derler. Her haberin altında yorumu var, bu normal olabilir ama bütün yorumlarını topladığımda ele avuca sığacak mantıklı hiçbir şey bulamıyorum. Kendisinden ricam fazla gülünç olmasın ve kaliteyi düşürmesin. saygılar sunarım.

MURAT SEZER 05-02-2008

HERKEZE DERS OLUR İNŞALLAH

Alperen ocaklarındaki kardeşlerimi ve ocak başkanımız Bilgehan Murat MİNİÇ böyle bir etkinlikte bizlere sunmuş oldukları programdan dolayı çok teşekkür ederim.BBP ve alperenler olarak her zaman her yerde örnek olmaya devam edecektir inşallah başarılarının devamını dilerim Sayın Başkanım

hakan kılıç 05-02-2008

alperen kardeşlerim hep yanınızdayız

öncelikle alperen kardeşlerimizden uyuşturucuya karşı vermiş olduğu duyarlılıktan dolayı sonsuz teşekkür ederim.sonuna kadar yanınızdayız

ş.nur GÜNEŞ 06-02-2008

TEŞEKÜRLER ALPERENLER

güzel bir çalışma ve faliyet alperenlere teşekür eder daha nice başarılı proğramlar dileği ile selamlar.

MURAT DEMİRÖZ 06-02-2008

hayret hasan karaca

Kardeşim ne alaka habere yorumunu yap geç bende cİddiye alıp Okyorum senin yorumunu.Bırakın herkes özgürce yorumunu yapsın.Burada uyuşturucu illetinn hakkında bişeyler yazman gerekirken gitmiş Fahri Ormanlı yorum yapmasın diyorsunuz.Pes doğrusu ne denli duyarlısınız konuya.Her neyse ALPERENLER sonsuz teşekkür gençler harika bir ses getirdiniz konuya.Allah yardımcınız olsun göreviniz daim olsun...

Toplam 16 yorum bulundu. 1-10 arası listeniyor.
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 513
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 639
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 512
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 453
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 428
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 428
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 411
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 479
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 464
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1135
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 860