ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 1788 Yorum yok. Yorum Ekle

Taptuk Emre; getirdiği düzgün odunlara bakarak Yunus’a sorar: Dağda hiç eğri odun kalmamış mı?. Yunus bu soruya şöyle cevap verir: Dağda eğri odun çok lâkin senin kapında odunun bile eğrisi yakışmaz!

Bizler bir Yunus değiliz ama yaşamımızın içindeki eğrilikleri düzeltmeye başlayarak ve bizden sonra gelecek nesillere örnek olmak adına küçükte olsa bir adım atabiliriz.

Günlerimizi,  sabrımız ve zamanımızla beraber  yaşadıklarımızı farkında olmadan heba ederek geçiriyoruz.

Teknolojik gelişmelerin yanlış kullanımı, unutulan dostluklar, unutulan insanlık... say say bitmez.

Dün bitti, bugün hala devam ediyor, yarın olmayabilir. Peki bu süreçte bizler neler yapıyoruz? Bizi yaradan neden yarattı? Her bir zerresi ayrı bir hayranlık uyandıran vücudumuzla neye hizmet ediyoruz?

Zaman ve hayat sonsuz bir kaynak değildir. Misafir olduğumuz bu heyulada amacımızı ve benliğimizi unutursak, bu deniz bizi yutar mı? Yutar!

Her saniyesi bizlerden bir parça alıyor olmasına rağmen yerimizde saymaya ve aklı olmayan bir varlık gibi yaşamaya devam mı edeceğiz?

Canlı bir varlık olmayan güneş her sabah doğup vazifesini yerine getiriyor, ağaçlar aklı olmamasına rağmen yaşam aracımızı oksijenimizi üretiyor, inekler, keçiler… aklı olmamasına rağmen vazifelerini yerine getirip bizlere besin kaynağı oluyorken, akıl sahibi insan neden aldanmışlık içinde olup değer bilmiyor ve değer vermiyor?

Her şey kendini tanımak ve tamamlamaktan geçiyor...

Ancak ve ancak yaşadıklarımız ve yaşattıklarımızla hem kendi hayatımıza hem de bulunduğumuz topluma bir değer katabilir, örnek olup yön verebiliriz. 

Başımızı yastığa koyduktan sonra teşekkürümüze sebep olan yaşananları, pazardan dönen yaşlı bir teyzenin poşetlerini evine kadar taşımanın vereceği vicdani rahatlamayı, aldığı çikolataya parası çıkışmayan çocuğun parasını tamamlamayı, dilenmek yerine tezgâh açıp sebze satan 80 yaşındaki nineden alışveriş yapmanın vereceği duygu gibi yüzlerce, binlerce güzellikle dolu hayat.

Süremizin kısıtlı olduğu bu sonsuz düzlemde herkes yapması gerekenleri yapsın ve sonrakilerin yapmasına vesile olsun dileklerimle. Anadoluhisarı’ndan sevgi ve hürmetlerimle mutlu yarınlar efendim.

Neyir Erkan Şişman

Eski Yaralar, Yeni Umutlar

27-12-2025 Yorum yok. 1218
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

KENDİNİ BİLMEK ÇOK ŞEYDİR...

27-12-2025 Yorum yok. 1108
Asiye Çakır

BURUN KIVIRIRSAN DUVARA TOSLARSIN...

27-12-2025 Yorum yok. 1415
Cüneyt Pulant

Sevdamız Beykoz

27-12-2025 Yorum yok. 1292
Erdal Uzuner

AHLAKİ EROZYON

27-12-2025 Yorum yok. 910
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

2025 MİZAN VE BİLANÇOSU

27-12-2025 Yorum yok. 892
Hacı Arıcı

ÖMÜR SERMEYEMİZDEN BİR YIL DAHA GİTTİ

27-12-2025 Yorum yok. 977
Yaprak Akın

2 Kasa Kiraz’a 1 Daire Satacağız Neredeyse…

27-12-2025 Yorum yok. 980
Asım Özdemir

Huzur Toplantısı

07-11-2025 Yorum yok. 1794
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 6414