SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 1244 Yorum yok. Yorum Ekle

Tüm bileşenleriyle birlikte, Beykozluluk ruhunun işleneceğine inanmak istediğim bir çalışma dönemi olması temennilerimle, Alaattin Köseler’in Belediye Başkanlığındaki, yeni Beykoz Yerel Yönetimim Kadromuza başarılar diliyorum.

Yerel yönetime talip olup da kazananlar, eğer iktidar yanlısı bir yönetim modeli oluşturmuyorlarsa, yerel yönetimlerde söz sahibi oldukları İl, İlçe, Belde ve hatta Köylerinde bile hizmet almaları yıllanmış süreçte de olduğu gibi ya ahbap çavuş ilişkisi ile olmakta, ya da olmamakta.

Yani olan vatandaşa oluyor, oy alma adına çalışmalar yapıp ta, aldığı oylar sayesinde, bir makama kavuşanlar koltuklarına oturduklarında, oy aldıklarından da ve oy almadıklarından da sorumlu bir yönetim modeli sergilemeyip, sadece oy aldığı kesimi kayıran yönetim biçimi sergiliyorsa, ortada çok ciddi bir sıkıntı oluşmaktadır.

Aslında bir şekilde vatandaşların oylarına talip olanlar, bu oy almanın demokratik bir süreç olduğunu, oy verme işlemi bittiğinde, yeniden yaşanacak bir seçim sürecine kadar izlenecek etik olan yönetim biçimlerini, vatandaşlara aktarmak zorundalar.

Vatandaş; ben oy verdim, benim desteklediğim kazandı ama benim desteklediğim yönetim, kendisine oy vermeyen kesimi de unutmadan ve ihmal etmeden hizmet verecektir, inancında olabilmeli.

Veya ben demokratik hakkımı kullandım oyumu vermedim, lakin seçilen kişilerde benim yöneticilerim ve kendilerine oy vermeyenleri de unutmadan ve ihmal etmeden hizmet verecekleri, inancında olabilmeliler.

Oy veren, veya vermeyen vatandaşlarımız, bu duyguları taşıyabiliyor mu kocaman bir HAYIR.

Halk arasında, hükümet yanlısı olmayan kesime, hizmet gitmez mantalitesi yıllardır doğruluk payı güçlü olarak, halk arasında örnekleriyle yaşamakta. Ha bu denklemi tarihsel süreçte bozan yöneticiler yok mu, nasıl olduğu bilinmese de Aslanlar gibi var.

Yani halk arasında, iktidar yanlısı olmayan kesim etiketine bürünmüş İl, İlçe, Belde ve Köy Yönetimleri, iktidar temsilcisi yerel yönetimlerden daha fazla hizmet aldıkları da geçmişte örnekleriyle var.

Buraya kadar aslında genel bir analiz yapmaya çalıştım. Aslında bize konunun, Beykoz’umuzu ilgilendiren boyutu çok önemli.

Görüldüğü kadarıyla, ilçemizde Büyükşehir anlamında şanslı bir yerel yönetim biçimi oluşurken, hükümet anlamında yine muhalefet partisinin yerel yöneticileri olarak algılanıp, yukarıdaki saydığımız olumlu ve olumsuzlukları yaşayıp yaşamayacağımızı, hep birlikte merak etmekteyiz.

Oysaki ilçemizdeki tüm siyasi partilerimizin yönetim kadrosu örnek bir davranış ve gerçek bir Beykozluluk ruhuyla hareket edip, Beykoz Birlikteliği oluştursalar, Beykoz’da, kronik olmuş sorunlar başta olmak üzere, tüm sorunlar öncelik sıralamasına göre çözüme kavuşturulur.

İmar, mülkiyet, işsizlik, trafik, eğitim, kültür sanat ve daha birçok ilçe sorunu ortak akılla ele alınabilir.

Ve hele hele maddeler içerisinde yazmadığım bir Sağlık sorunumuz var ki, tam bir keşmekeş durumda. Mevcut sağlık yöneticilerinin ve çalışanlarının tüm iyi niyetlerine rağmen, sistem adeta onların ellerini kollarını bağlamış durumda.

Her şeye rağmen, mükemmel bir hastanemiz varken ne randevu alınabiliyor ne de uzman doktor kadrosu yeterli, işte tamda burada iktidar ve muhalefet siyasetçileri BEYKOZLULUK ruhunun onlarda oluşturacağı %30’luk bir ortak birliktelik ile hastanemizin randevu sistemi ve eksik olan Uzman Doktor Kadroları ivedilik ile tamamlanır.

Ve daha da ötesi tüm alt yapısı hazırlanmış olmasına rağmen, yazımda ana hatlarıyla anlatmaya çalıştığım sebeplerden dolayı uygulama aşamasına geçilemeyen yeni hastanemizin de temelleri atılabilir.

Beykozluluk ruhunun işleyeceği bir yerel yönetim dönemimizin ilçemize hayırlı olmasını dilerim.