KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 588 Yorum yok. Yorum Ekle

İmkanlarınız dahilinde, konut alımına niyetlenmiş iseniz, vakit kaybetmeden bütçenize en uygun konutu almalısınız diyebilirim. Özellikle nitelikli konut arzının az olduğu bölgelerde, satışta olan konut sayıları her geçen gün azalmakta. Siz konut fiyatları düşecek diye beklerken, beğendiğiniz ve fiyatının düşeceğini düşündüğünüz birçok konut, (satış rakamı orantılı ise) yeni sahiplerine kavuşmakta. Sizin nakitiniz bir yandan erirken, bir yandan belli lokasyonlarda konut stokları erimekte. Her satılan konut, yakınındaki emsal satışta olan mülklerin de satış rakamlarının yükselmesine sebep olmakta.

 

Ülkemizde konut satış fiyatları, son 3 yıldır enflasyonist etkenler ve döviz kuruna bağlı olarak artarak güncellenmekte. Konutun yanı sıra; akaryakıta ve asgari ücrete yapılan zamlar ile birlikte, ulaşıma bağlı tüm temel ihtiyaçlarda artış, üretime bağlı maliyetlerde de sürekli artışlar yaşanmakta. Tabiri caizse “TL” her geçen gün “pul “oluyor, 100 TL, 10 TL yerine geçiyor nerdeyse. Lafı çok dolandırmadan anlatmaya çalıştığım, şu an yaşadığımız gerçeklik bu maalesef. Ve kocaman bir belirsizlik ve ön görememezlik maalesef var.

 

Konut kiraları da bu artışlardan etkilensede, tarafların birbirlerine düşünceli davranması, suistimal etmeden makul oranlarda anlaşmasının önemli olduğu bir süreç. Ev sahipleri kira rakamlarını düşük bulup, sürekli artış yapmakta olsalar da, artan kira gelirleri olacağından daha yüksek vergi ödemeleri gerektiğini de hatırlamalılar. 30 Aralık 2023 tarihli ve 32415(2.Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 324 no’lu Gelir Vergisi tebliği ile dikkate alınacak tutarlar açıklanmıştır.

 

“Konut Kira Gelirleri İçin Uygulanan İstisna Tutarı”nı, incelemelerini öneriyorum.

 

Yeni inşa edilen Konutlara bakacak olursak, her ne kadar yüksek rakamlarla satışa çıkmış olsalarda, inşaatın devam ettiği süre içinde, yüklenici firmaların, nakit akışına ihtiyaçları olduğundan, dönemsel yüksek indirimler yapılabilmekte. Size uygun lokasyonlardaki, yeni projelerden bilgi alıp takip etmek, satın alma sürecinizde size fayda sağlayacaktır. Bir mülkün en önemli değerinin, konumu olduğunu aklınızdan çıkarmadan. Satın almayı planladığınız eviniz, yaşamınızı kolaylaştırmalı, daha kolay ulaşım, daha çok sosyal imkanlara yakın olmalı, bir o kadar da sizi dinlendirmeli, size keyif vermeli…

Satın alma niyetinde olan tüm Alıcılara Hayallerindeki mülke ulaşmalarını diliyorum.

Satın alma süreci için, seçim sonrasını bekleyenlere soruyorum !!

“BENZİN 18 TL’ye düşer mi?”  “ARAÇ FİYATLARI düşer mi?”  “OTOBANLARDAN GEÇİŞ ÜCRETLERİ düşer mi! “ELEKTRİK VE DOĞAL GAZ’a indirim gelir mi! “ !!!!!

Ramazan geldi Hoş Geldi. Siz bu bilgi ve görüşlerimi paylaştığım yazıma ulaştığınızda, Ramazan Ayı’nın son haftalarında olacağız. Yeni Türkiye’de Bayramlar eski tadında olmasa da, Bayram vesilesiyle Ailemizle birlikte olacağımız, küslerin barıştığı, kavgaların- savaşların son bulduğu, Barış ve Huzur içinde bir Bayram Olsun.

Saygılarımla, Sevgiler