SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 742 Yorum yok. Yorum Ekle

31 Mart yerel seçimleri sürpriz sonuçları ile hafızalarımızda yer edinecektir. Beykoz seçmeni 20 yıl sonra CHP adayı Alaattin Köseler’i yeniden Belediye Başkanı yapmıştır. AK Parti Murat Aydın’ın adaylığında ısrar etmesinin bedelini mi ödedi. Beykoz kamuoyunun büyük çoğunluğu M.Hanefi Dilmaç’ın aday yapılması durumunda seçimi kesinlikle kazanacağı kanaatindeydi. AK Parti Belediye Başkan adayı yapılmayan M.Hanefi Dilmaç’ın sahada olmadığı ilk seçimi kaybetmiştir. Sayın Murat Aydın, Beykoz AK Parti teşkilatında ve toplumda ağırlığı olan kişileri yok saymış ve bu insanlarla yeterli iletişimi kuramamıştır. Seçimi neden kaybettiklerini parti yöneticileri değerlendirecektir. Seçilen Belediye Başkanı ve ekibi önümüzdeki 5 yıl ilçemize faydalı hizmetler yapmakla mükelleftirler. Mazeretlerin halk nezdinde geçerliliği yoktur.

Seçimin üzerinden 1 ay geçmesine rağmen Belediye yönetimi belli olmamış, İBB‘den başkan yardımcısı gelecek gibi haberler duyulmaktadır. Halbuki seçimden önce Başkan adayının yardımcıları belli olmalıydı. Ne hikmetse Beykoz’da her seçim sonrası yaşanan yönetim kadroları belirsizliği parti değişmesine rağmen aynı zihniyette devam etmektedir. Beykoz için en önemli kadro Teknik Başkan yardımcılığıdır.  Uzun yıllardır Teknik başkan yardımcılığı Beykoz dışından bürokrat atamasıyla yapılmaktadır. İlçe dışından gelen idareciler başarısız olup Beykoz’dan gitmişlerdir. İlçenin imar problemlerini ve çözüm önerilerini bilmedikleri için 5 yılı doğru dürüst hizmet yapamadan geçirmektedirler. Yıllanmış sorunlar yaşanmaya ve binlerce Beykoz’lunun sorunları çözümsüz bırakılmaya devam etmektedir.   

CHP ve Sayın Alaattin Köseler’in seçim sloganı ‘’Beykozu Beykozlular yönetecek’’ şeklindeydi. Bakalım bu söz, eyleme geçecek mi, yoksa slogan olarak mı hafızalarımızda yer edecek.

Beykoz’da çözüm gerektiren sorunlar Belediye Başkanı ve ekibini beklemektedir. İmar ve kentsel dönüşüm problemi, ilçeye yeni kamu hizmet tesislerinin kazandırılması, ulaşım problemi, … gibi çok önemli sorunların çözülmesi Beykoz halkının beklentisidir.

Hep birlikte bekleyip göreceğiz.