MÜLKİYET TOPLANTILARI DEVAM ETMELİ

31-01-2008 4669 5 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Vakfı’nın düzenlediği, “Beykoz Halkının Mülkiyet Sorununun Çözümü Tartışılıyor” isimli panel, günlerce öncesinden duyurusu yapılan panelistlerden, 4. Dönem Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler ve MHP Beykoz İlçe Başkanı Sadık Ali Uslu’nun katılımlarıyla yapıldı. Panel afişlerinde son 2 güne kadar adı bulunan Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül panele katılmadı.

Beykoz Vakfı Başkanı Şaban Tören’in yönettiği panelde, Saadet Partisi ve MHP yöneticileri, CHP ve MHP’den birer meclis üyesi, Muhtarlar Derneği Başkanı ve Tüketici Hakları Koruma Derneği Başkanı dışında duyarlı halkın katıldığı, panel başkanının adı geçen sivil toplum kuruluşlarından “Başka dernek temsilcisi var mı?” sorusuna salondan cevap gelmemesine rağmen birkaç tane dernek başkanı ve yöneticinin salonda olduğu gözlendi.


Şaban Tören, Beykoz Vakfı olarak ilçenin en önemli sorunlarından birisi olan mülkiyet sorununun neticeye kavuşmasına katkı koymak ve kamuoyu oluşturmak için bu paneli düzenlediklerini, konunun iki önemli muhatabı olarak mevcut Belediye Başkanı ve bir önceki Belediye Başkanlarını ve son yıllarda mülkiyet sorunu ile ilgili yaptıkları çalışmayı, tüm Beykoz’un gündeminde olan MHP Beykoz İlçe Başkanı’nın panelist olarak davet ettiklerini, Beykoz Belediye Başkanı ile 2 gün önce son kez görüştüğünde mazereti dolayısıyla katılamayacağını söylediğini belirtti.
Tören, kendi mensubu olduğu siyasi partinin panel tarihine ve saatine endeksli örgüt toplantısı düzenlemesinin yanlışlığını ve kulaklarına gelen duyumlara göre Belediye Başkanı’nın da panelin muhatapsız olduğunu nitelendirmesinin yanlışlığını açıkladı. Tören, her iki paneliste salondaki tüm katılımcılara ve Anadolu Yakası’nın çeşitli ilçelerinden gelen 15’in üzerinde yerel basın ile ilçemiz yerel basınına teşekkür ederek paneli başlattı.


İlk söz alan 4. Dönem Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, bazı insanların farklı sebeplerden dolayı bu mekâna gelmemiş olabileceğini, fakat bu toplantıların başka mekânlarda da olsa korkmadan yapılması gerektiğini vurguladı.
“Beykoz’un sorunları, 1/1000’lik planlarla çözülecek gibi değildir. Mülkiyet sorununa İlçe Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Hükümetin ortak çözüm üretmesi gerekmektedir. Rüzgarlıbahçe’de ve Tokatköy’de yaptırım yapabilenler, bunu ilçe geneli içinde kullanmalıdırlar. 3. köprü konusunun ilçeye getireceği artılar ve eksiler iyi irdelenmelidir, Yenimahalle’deki vatandaşları ilgilendiren “Padişah Tapusu” konusu neticeye kavuştuğunda, birçok vatandaşımız kiracı konumuna düşecek ve evlerinden olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır. Yeşil ve ortak alanların yeniden düzenlenmesi, bunun için de vatandaşların -bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın- mantığından uzaklaşıp, muhataplarının karşısında el pençe divan durmamaları gerekmektedir. Mevcut Belediye’nin vatandaşa “Sizi Adam Yerine Koydum.” sözü söylenecek söz değildir. Biz dönemimizi ilgilendiren bilgilendirme için buradayız, günümüzü bilgilendirecek muhatabın da burada olması gerekliydi.” diyerek kendi görüşlerini belirtti.
Köseler ayrıca Gümüşsuyu Mahallesi eski Muhtarı Şevket Polat’ın 1/5000’lik planlarda Gümüşsuyu Mahallesinde 4000 hanenin üstünün yeşille kaplandığının doğruluğunu sorması üzerine, “1980 yılında kuşbakışı bakılarak yapılan planlarda muhtarımın belirttiği mahalle boş görülmüştür. İçerisinde yaşayanlar bu planların içine konulmamıştır.” dedi.


İkinci konuşmacı MHP Beykoz İlçe Başkanı S. Ali Uslu, paneli yapan Beykoz Vakfı Yönetimine ve katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başladı. Yıllardan beri mülkiyet sorunu üzerine ciddi çalışmalar ve etkinlikler yaptığını, bu etkinliklerine de gelenlerin hemen hemen aynı olduğunu bazı güçlerin bu tür etkinlikleri provoke ettiklerini belirterek, kendilerinin Beykoz halkına olan saygılarından ve siyasi misyonları gereği yılmadan mücadele ettiklerini, bu uğurda mücadele eden her kurumun çalışmasına destek vermek düşüncesiyle Beykoz Vakfı Yönetiminin davetiyle panelde olduklarını belirtti.


Sadık Ali Uslu, “Bu tür çalışmaları MHP yaptığında başka bir kılıf, Beykoz Vakfı yaptığında bir başka kılıf uyduranlar: Ne olur siz yapın! Hiç koşulsuz katılıp sizlere destek olalım. Ama nafile! Bu arkadaşlarımızın böyle dertleri yok. Onlar Venedik’te gondol sefasını, İstanbul’da çiçek ticaretini ve 13 Şubat tarihinde, Sevgililer Günü öncesi Mısır’a yapacakları geziyi daha çok önemsemekteler. Beykoz’da bu kadar ciddi sorunlar varken bu tür etkinliklerden vazgeçmeyenlerin vurdumduymaz davranışlarının faturasını Beykoz halkının bu kişilere ödeteceğine inanıyorum.” diyerek yapılan bu tür etkinliklerin böyle bir zamanda yersiz olduğuna dikkat çekti.
Sadık Ali Uslu konuşmasının devamında, CHP’li Belediye Meclis Üyelerinin bu sürece katkı koymaktan başka çözüme dayalı neticeye giden çalışmalarının olmadığını genel olarak ilçe sorunlarının çözümünden ziyade eğlenme, ticaret gibi konularda mutabakat sağlayabildiklerini söyleyerek “MHP’yi %8,5 oy aldığı halde bu olayların üzerine neden bu kadar gidiyorlar diye eleştirmekten de geri kalmıyorlar.” dedi.

Katılımcılardan, Tokatköy Kent Kültürü Kurucusu Yavuz Gürkan, Beykoz Muhtarlar Birliği Başkanı Yüksel Kılıç, yeni Dernekler Birliği oluşumundan Muhammet Yüksel, Öğretim Görevlisi Vedat Genç, Gümüşsuyu eski Muhtarı Şevket Polat, gazetecilerden Fahri Ormanlı, Yaşar Kaba, Ozan Derviş ve CHP Meclis Üyesi Nejdet Durmuş yaptıkları konuşmalarda Beykoz halkının mülkiyet sorununun halledilmesi sorununda birlikte hareket edilmesi gerekliliği konusunda ortak görüş belirttiler. Yavuz Gürkan konuşmasını geçmişteki yaptıkları çalışmalardan örnekler vererek geniş kapsamlı bilgilendirmesinden sonra artık Beykoz’da zengin ve fakirin yol ayrımında olduğunu belirtip, birlik olunmasını gerektiğini, eğer birlik olunmazsa Beykoz’u zor günlerin beklediğini belirtti.

CHP Meclis Üyesi Nejdet Durmuş, panelist Sadık Ali Uslu’nun konuşmasına cevap niteliğindeki açıklamasında, Belediye çalışmalarının olumsuzluklarını, 1/1000’lik planların Beykozluya zararlarını mahalle mahalle toplantı yaparak açıkladıklarını, ne var ki Belediye Meclisindeki sayılarının az olması sebebiyle oylamada kaybettiklerini belirtti.

Durmuş, panelistin hedefinin kendilerinin değil de iktidar partisi olması gerektiğini vurgulayarak iktidarda hangi parti olursa olsun mahallelerde örgütlenmenin gerekli olduğunu, bu tür sorunların örgütsel çalışmayla aşılabileceğini belirtti.

Paneli yöneten Beykoz Vakfı Başkanı Şaban Tören, oturumu kapatmadan önce yaptığı açıklamada, kendisinin mülkiyet sorunu yaşamamasına karşın Vakıf Başkanı kimliğini getirisiyle mülkiyet sorununa sahip çıktığını, buna rağmen ilçede yayın yapan bir yerel gazetenin kendisi hakkında yalan ve yanlış haber yaptığını, kamuoyunu yanılttığını vurguladı. Bundan sonra kim hangi görevde olursa olsun görevlerini yapmadıkları zaman, yaptıkları yanlışlığı Beykoz gündemine taşıyacaklarını, görevini düzgün bir şekilde yapanların yanında olacaklarını, köy ihalelerinde koşanların yakın takipçisi olacaklarını, kimliğini kaybetme tehlikesini yaşayan futbol takımı ve spor kulübü oluşumunun birleşmesi için çaba sarf edeceklerini, bu tür panellerin panelist kadrosunun daha da genişletilerek ayda bir yapılacağını ve uygulanan paneller sonrasında muhtemelen Mayıs ayı içerisinde mülkiyet sorunun çözümü için “Süresiz Oturma Eylemi” başlatacaklarını belirterek panelistlere ve tüm katılımcılara teşekkür edip konuşmasına son verdi.



31-01-2008 4669 5 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

MELIKE EREN 31-01-2008

ÜZÜCÜ...

BEYKOZ VAKFI SADECE BEYKOZ HALKININ GELECEGINI DUSUNEREK, BIR PANEL DUZENLIYOR BU PANELE BEYKOZUN ONDE GELEN ISIMLERINI DAVET EDIYOR .PANKARTTA ONCE ISMI YER ALAN BEYKOZ BELEDIYE BAŞKANI SONRA ISMINI CIKARTTIRYOR VE BUGUN PANELE KATILMIYOR.

ESKIDEN AYNI GOREVI USTLENMIS ,
ESKI BAŞKANSA YERINI ALIYOR FAKAT KARSISINDA BU KONULARI TARTISACAGI MEVKIDASI YOK.
TUM BU VERILER ISIGINDA OLAYIN EHEMMIYETINE BAKILMAKSIZIN CIKAN SONUCU COK ÜZÜCÜ BULUYORUM.BEYKOZ DA UST DUZEY BÜROKRATLAR BIR ARAYA GELIP SIKINTILARI KONUSMADIKCA ,
BU ÇARK BOYLE DEVAM EDER ...
SAYGILAR
MELIKE EREN

Doğan Eğricesu 31-01-2008

İrdeleyin

Doğuş Haber aracılığı ile seslenmek istiyorum.
Neden Beykoz Vakfı denildiğinde insanlar kaçıyor.?
Neden MHP konu üzerine bu kadar çaba sarf ettiği halde katılımcıları hep aynı, diğer insanları bu mülkiyek konusu ilgilendirmiyormu. Bu konu üzerine ilçedeki tüm çalışmaları bir noktada toplanması sağlanamazmı, çok üzülüyorum. Belki büyüklerimiz ortak nokta bulur veya gençlerden ilginç bir öneri gelir. Kanımca çüzüme dayalı olamasada bu konuyu herkesin birbirine anlatması ve çok başlı davrananlar uyarılmalıdır. Her şeye rağmen Vakıf sorumlularını ve panelistleri tebrik ederim.

FAHRİ ORMANLI 02-02-2008

"BEYKOZLU BU ZÜLMÜ AKETMİYOR"

MERHABA ! BEYKOZ; Beykozu ve beykoz-luyu harcıya harcıya bitiremediler ne sabır kaldı ne kese bu zülmü beykozluya reva görenlerin nefesi kesile. Evet beykoz sevdalıları ilk önce iki telli daha sonra çamlıca tepesi onun aynısı maltepe başı büyük ve kayıthana vs hepsi aynı sanaryonun amma farklı semtlerin çilesi işte beykozda oynana dram aynı bu inanın bana yeminle diyorum sizleri ev sahibi yapacayız diye yıktıkları bütün gece konduların insanları perişan hem evlerinden oldular hende gıtlaya kadar boçlandırıldılar bu gün gülmeyin komşunuza yarın gelecek başınıza bir an önce birlik olun yoksa size bize beykozda yaşamak haram olacak. Hani başbakan elince konu çözülecekti bütün beykoz bir olarak belediye başkanı öncülüyünde halk huzurunda brifink verilecekti. Başbakan geldi gitti Beykoz'lu hava aldı. saygılarımla Fahri Ormanlı beykozdan başka köyü olmayan komşunuz.

yaşar kaba 04-02-2008

siyasiler beykozluyu anlamalı

Sevgili Ozan Doğuş haber olarak Beykoz'un Beykozlunun gözü kulağı olmaya devam ediyorsun yayın hayatında başarılar dilerim...Beykozda tapu meselesi Ormanları keserek villa dikenlerle aynı katagoride değerlendirilemez, Beykozlular Cumhuriyet hedeflarine varmak için kurulan üç fabrikada yıllarca ekonomiye güç vermek için gelmiş kıt kanaat biriktirdikleri paralarla barınma ihtiyaçlarını gidermmek amacıyla parayla aldıkları arsalarına ev yapmışlardır. Bu gün ofabrikalar kapalı Beykozlu köyüne gitmeye kalksa beykoz da doğup büyüyen çocuklarını ne yapacaklar yapılacak olan uygulamalar tüm yönleri ile ele alınmalı devlet eliyle vatandaşa zulum yapılmamalı Yaşar Kaba

Bülent Beykozlu 21-02-2008

bu ciddi sorun!!

ama biz bu sorunu konuşarak çözemeyiz. msela mhp ile şaban tören iki ayrı kutup bir araya gelmiş madem öyle herkes bir araya gelsin miting yapalım. konuşarak olmuyor artık onu anladık!!

Toplam 5 yorum bulundu. 1-5 arası listeniyor.
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 513
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 639
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 512
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 453
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 428
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 428
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 411
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 479
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 464
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1135
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 860