BEYKOZLU OLABİLMEK AYRICALIKTIR

30-05-2008 6721 3 yorum. Yorum Ekle

Beykozlu Ordu-Mesudiyeliler Derneği eski Başkanı Muammer Özer, kendisinin de şuan da yönetim kurulu üyeliği yaptığı Derneğin kullanımına tahsis ettiği lüks dairesinin bir bölümünü Yönetim Kurulu kararıyla Beykoz Belediyesi tarafından Bilgi Evi yapılması için, tahsis edilmesini sağladı.


Kendi mülkü olmasına karşın konuyu mensubu olduğu ve Yönetim Kurulu Üyeliği yaptığı derneğin yönetiminin gündemine getirip, ortak karar alınmasını sağlamasıyla konu üzerine hassasiyetini ortaya koyan Muammer Özer, Bilgi Evi açılış töreninde mutluluğu; aile bireyleri, yönetim kurulu arkadaşları ve üyeleri, iş arkadaşları, Kavacık Halkı ve Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül başta olmak üzere İlçe Protokolü ile paylaştı.



Bilgi Evi açılış törenine; Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, Yardımcıları ve Danışmanları, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Beykoz ve Beykoz dışından Sivil Toplum Kuruluşları, ADD Beykoz Şubesi Başkanı Füsun Sökmez, Kavacık İlköğretim Okulu Müdürü Rıdvan Çakır ve Öğrencileri ile birçok Eğitimci, Muhtarlar Derneği Başkanı Yüksel Kılıç ve Muhtarlar, Ulusal Basından Dünya Gazetesi, Yöresel Basından Ordu Mesudiye Sesi Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sefai Uzunyurt, Beykoz Yerel Basınından da sadece Gazetemiz katıldı.


Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, Beykozlu Ordu-Mesudiyeliler Derneğine komşu olan Bilgi Evi açılışına gelişte, coşkulu kalabalığın bulunduğu ortamda Derneğin Cemile Çamurcu Yönetimindeki, küçük folklorcuları tarafından karşılandı. Küçük afacanların yaptığı folklor gösterisi, açılışa gelenlerin ilgisini çektiği kadar çevre binalardaki izleyenleri de etkiledi.


Açılışta ilk konuşmayı yapan Kavacık İlköğretim Okulu Öğrencisi, Bilgi Evi açılışı ile ilgili duygularını dile getirdi. Daha sonra Beykozlu Ordu-Mesudiyeliler Derneğine ve Beykoz Belediyesine mülkünü kullanma izni veren işadamı Muammer Özer konuştu. Özer konuşmasında; Eğitime önem veren bir Belediye Başkanı’nın çalışmalarına yardımcı olmak düşüncesi ile ve eğitimli gençliğin neler yapabileceğini anlayan bilen bir birey olarak, her iki kuruma da mülkünü karşılıksız tahsis ettiğini söyledi. Bilgi Evinden Beykoz’un Gençlerinin faydalanacak olmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, düşüncesine destek veren mensubu olduğu Derneğin Başkanı’na ve Yönetim Kurulu Üyelerine, Projeyi hayata geçiren Beykoz Belediye Başkanı ve Çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Kavacık Muhtarı Mustafa Güngör yaptığı konuşmada; mahallesinde böyle bir hizmete vesile olan Dernek Yönetimine ve Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül’e teşekkür ederek sevincini katılımcılarla paylaştı.

Son olarak konuşan Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, genel kültürünün farklı alanlarda ne kadar zengin olduğunu göstererek, küçük folklorcuların oynadığı oyunun tarihsel sürecinden örnekler vererek konuşmasına başladı.
Ergül; Beykoz’un çeşitli yerlerinde açtıkları Bilgi Evi’nin 9.sunu açtıklarını, Kavacık’da yer ararken böyle bir alternatifle karşılaştık, kira bedeli önerdiğimizde Muammer Özer’den sert tepki aldık. Öncelikle Muammer Özer’in şahsına ve mensubu olduğu Beykozlu Ordu-Mesudiyeliler Derneği Yönetim Kuruluna, Beykoz Belediyesine gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül günün anısına Muammer Özer’e plaket takdim etmek isterken, Muammer Özer’in küçük bir ricası ile karşılaştı. Özer; Sayın Başkanım uygun görürseniz bu plaketi bugünlere gelmeme vesile olan babam Remzi Özer’e vermenizi rica ediyorum dediğinde
mikrofonu alan Belediye Başkanı, siz bu teklifi yapmasaydınız ben yapacaktım içimi okudunuz Muammer Bey diyerek, Muammer Özer’in babası Remzi Özer’in elini öperek plaketi takdim etti. Beykozlu Ordu-Mesudiyeliler Derneği’nin Belediye Başkan’ına vereceği plaketi, Belediye Başkanı Bilgi Evi çalışmalarında en çok emeği geçen aynı zamanda dernek üyesi olan Belediye Personeli Dursun Çamurcu’ya verilmesini istedi. Dernek Başkanı Fazli Çoşkun Beykoz’a olan hizmetlerinden ve Derneklerine gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı Belediye Başkanı için hazırladıkları plaketi Dursun Çamurcu’ya takdim etti.


Bina önünde yapılan şölen niteliğinde törenden sonra, Bilgi Evi’nin olduğu kata çıkıldı. Açılış kurdelesi Beykoz Belediye Başkan’ı Muharrem Ergül ve İşadamı Muammer Özer’in babası Remzi Özer’le birlikte kesilerek açılış gerçekleşti.

Belediye Başkan’ı bir tarafında 85 yaşındaki Remzi Özer, diğer tarafında Kavacık İlköğretim Okulu Öğrencileri ile neşeli ve esprili dakikalar geçirdi.
Açılış Beykozlu Ordu-Mesudiyeliler Derneği salonunda verilen ikramla son buldu.





30-05-2008 6721 3 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Murat İncedere 30-05-2008

Müthiş Bir Duygu

Doğduğum yer Mesudiye ve doyduğum yer Beykoz dendiğinde aynı duyguları hissedebiliyorum. Bu sanıldığı kadar kolay olmadı, kendim bu bilinç için çok çaba harcadım. Bu uğurda düşünce geliştiren ve katkı koyan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Yine bu uğurda kalıcı hizmetler sunan Belediye Başkanımıza, Beykozlu Ordu Mesudiyeliler Derneğine ve verilecek hizmet için potansiyel sağlayan hemşerim Muammer Özer'e şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten Beykozda önce Beykozlu sonra Mesudiyeli olmak bir ayrıcalık.

FEVZA 10-06-2008

MESUDİYELİ OLMAK BAŞKA BİR DUYGU

Maddiyatı aşıp böyle güzel şeylere vesile olan MUAMMER Bey'i kutluyorum, yaptıkları ile tüm Mesudiye'lileri Beykoz'da temsil ettiğine inanıyorum.Başarılarının devamını diliyorum...

AHMET YAŞARASLAN 27-06-2008

YIKILAN VAKIF VE YAŞLILAR HUZUREVİ İNŞAATI

Ben Kastomonuili Ağlı ilçesi müsellimler köyünden Ahmet Yaşar ASLAN
1994 yılından beri Beykoz Göksu evlerin de ikamet etmekteyim. Emekliyim İmkanlarımı Hayır işlerine harcamaktayım
BEYKOZDA Yasalar eşit uygulanmadığı için Beykozda oturuyorum demekten utanıyorum. Vergi Dairem Beykoz yapılan işgecelere mütahak olmadığımı biliyorum. Beykozu yönetecek tarafsız ve duyarlı kişilere İhtiyaç saygılarımla Ahmet YaşarASLAN 27.06.2008

Toplam 3 yorum bulundu. 1-3 arası listeniyor.
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 518
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 646
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 517
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 458
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 432
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 434
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 414
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 481
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 465
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1137
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 863