ANKARA GÜNLÜĞÜ

02-05-2008 3133 2 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğünün davetiyle, kendimizi Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Ak Parti Grup toplantısında bulduk.



Daha önce Beykoz Belediyesinin çeşitli yurt dışı gezilerine katılmayışımızın nedenlerini her defasında okuyucularımız ile paylaşmıştık. Son davetin yurt içi gezisi olması ve bize göre biraz daha olumlu tarafı olduğu için, Belediye Özel Kalem Müdürünün davet bilgisini araştırma gereği bile duymadan, Belediye daveti diye kabul ettik.


Hareket saati Belediye önüne geldiğimizde, organizasyonun belediyeden ziyade Ak Parti organizasyonu olduğunu, gezide sadece Ak Partili Belediye Meclis Üyeleri ve Ak Parti Yöneticilerinin olduğunu görünce anladık. Böyle bir daveti keşke, Ak Parti Beykoz İlçe Teşkilatından alsaydık daha iyi olacaktı.








Ulaşım açısından zor olmasına rağmen, çok neşeli bir yolculuktan sonra TBMM bahçesine girdik. Başbakan’ın konuşma yapacağı Ak Parti Grup toplantısı başlamak üzereydi ki, Beykoz kafilesi olarak Polis noktasında kontrolden geçiyorduk. Gezinin mahiyetini bilmeden yola çıktığımız için birçok teknik edevatımız olduğundan Polis kontrolünde en sona kaldık. Tüm makinelerimizin bırakılarak içeri girebileceğimiz söylenince şok olduk, neyse ki şaşkınlığımızı Beykoz bağlantısı olan bir üst düzey TBMM görevlisi, bir makinemiz için izin aldı ve içeri girdik.





Ak Parti Grup toplantısı başlamıştı ve aşırı kalabalıktan Beykoz kafilesi de salonda dağılmış vaziyette Başbakan'ı dinledi. Ak Partinin kapatılma olaylarının hukuksal olarak gündem teşkil ettiği günlerde, Başbakan Ak Parti Grubuna konu ile ilgili konuştu. Bu konuşmaların detayına girecek değiliz, çünkü konu ulusal basında çok daha sıcak ve ayrıntısı ile ele alınmakta, birçok hukukçu ve siyasetçi görüşleri ile halkın konu ile ilgili düşünmesine yardımcı olmakta. Bu sebeplerden dolayı biz Ankara günlüğümüzü başka açıdan ele almak istiyoruz.


Beykoz’dan başlayan yolculuğun kısa bir zaman sonrasında, Beykoz Belediye Başkanı çok profesyonel bir davranış ile otobüste ki hemen hemen herkese dokunma sıcaklığında kişiye özel sözler sarf ederek, gezinin mükemmel bir ortama dönüşmesini sağladı.
Bu gelişmenin ardından, aralarında sanki birazcık gerginlik var gibi görülen kişiler bile zaman içerisinde ortamın güzelliğine uydular. Hatta biz birbirimizi yanlış anlamışız, keşke daha önce böyle bir ortamda bir araya gelseydik diyenlere bile rastladık.

Ak Parti Grup toplantısının ardından, grup toplantısına katılan partililer, Milletvekillerinin Gruptan çıkmasıyla onlarla görüşebilme yarışına girdiler. Aşırı kalabalık olması sebebiyle aradığı milletvekilini bulamayanlarında olduğu gözlendi. Ne var ki Beykoz kafilesinin böyle bir sıkıntısı olmadı. Bürokrasideki yıllanmış tecrübesi nedeniyle çok iyi tanınan bir kimlik olan, Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül’ü gören birçok milletvekili Beykoz kafilesinin yanına gelerek, selamlaşma ihtiyacı hissetti.


İstanbul Milletvekilleri Hüseyin Besli ve Mustafa Ataş’ın davetiyle Beykoz kafilesi Ak Parti Grup Toplantı Salonuna alındı. Milletvekillerinin kısaca sıcak gündemi değerlendirmesinin ardından, Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer, Meclis Üyeleri ve Partililer tarafından Beykoz’un sıkıntıları ile ilgili birçok soru soruldu. Yapılan geniş açıklamada Çevre ve Orman Bakanın 2 B Orman Sorunu ile ilgili ciddi bir çalışmayı bitirdiğini, konuyu Başbakan ile görüşüp Bakanlar Kuruluna getireceğini ve birçok çalışmanın da bu gelişmeye göre yönleneceğinin altı çizildi. İki Milletvekilinin Meclis Lokantasında ısmarladığı öğlen yemeğinden sonra kafile TBMM den ayrıldı.

Ak Parti Genel Merkezine yapılan ziyarette, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ve Genel Sekreter İdris Naim Şahin ile ayrı ayrı görüşüldü. Genel Merkezdeki ziyarette yine parti içi meseleler ve çıkış yolları üzerine serbest sohbet edildi. Haberin baş tarafında söylediğimiz gibi, Ak Partinin kapatılma kararı ve bu konularla ilgili sivil inisiyatifin yaptırımının olacağına inanmadığımızdan ve bu konu hukukçuların, parti kurmaylarının ilgilenmesi ve üzerinde yoğun mesai harcaması gereken önemli bir konu olduğundan detaylara girmiyoruz.


Haberimizi toparlarsak eğer, bu gezinin Ak Parti Grup Toplantısına destekten ziyade, arkadaşlık dostluk ilişkilerinin pekişmesi açısından çok önemli olduğunu gözlemledik. Zira yolculuk başlarken gözlemlediğimiz bireysel ilişkilerde dönüşte çok büyük ilerlemelerin olduğunu gördük. Biz bile birlikte yolculuk yaptığımız basın mensubu arkadaşımız ile uzun süre sohbet etme şansını bulduk, zira anlatmaya çalıştığımız nedenlerden dolayı ve haberimizi başka pencereden yapacağımız için geciktirdik. Haberi geç yapıyor olsak bile, TBMM içerisine Beykoz Kafilesinden sokulan tek fotoğraf makinesi gazetemizin makinesi olmasına rağmen çıkan görüntüleri, paylaşmanın önemine inandığımız için öncelikle, diğer basın ve tüm kafile fertleri ile aynı gece paylaştık.


Bütün bu gözlemlerimizin tamamlayıcısı olarak, Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül’ün ulaşılması güç bir ikili ilişkiler zenginliğini gördük. İnsanların milletvekilleri bulmak için zorlandığı ortamda Beykoz Kafilesi Ergül sayesinde böyle bir zorluk yaşamadı ve aksine milletvekilleri ve bakanlar ile hatıra fotoğrafları bile çekildi.

Her şeye rağmen davet şekli yanlış olsa bile, yorucu ama güzel bir geziyi geride bıraktık.







.




02-05-2008 3133 2 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Mücahit kara 03-05-2008

Kurtuluş Milli görüş Belediyeciliğiyle mümkün olur.

Doğuş haberin kaliteli vede temiz muhabirleri öncelikle sizleri bu tür haberleri beykozumuzla paylaştığınız için, tarafsızlık ilkelerinden asla sapmadan bizlere 350 km yol kat edip yorucu bır yolculuktan sonra haberınızı sitenizde yayınlayıp aydınlattığınız için unutmadan teşekkür etmek istiyorum. Yukarıdakı yorumunuzda belirttiğiniz gibi belediye olarak düşündüğünüz bir faaliyet karşınıza AKP nin ilçe teşkilatı olarak karşınıza çıkabilir.Bence bunda hiç bir sakınca yoktur.Onlar aynı hamurdan oldukları için birbirlerini bir şekilde tamamlarlar.O kadar güzel yorumunuz ve resimlerle sitenizden hiç ayrılasım gelmıyordu.Ancak aklıma bizim milli görüş'ün araklı belediye başkanı ÜMİT İSMAİL ÇEBİOĞLU aklıma geldi.Yukarıdakı belediye başkanımız ve yanındakı kurmayları ALLAH aşkına sorarım sızlere ellerını vijdanlarına koysunlar Beykoz için ve Beykozlum için ne yaptılar.Halbüki araklı beledıye başkanı tekeden sütçıkarırcasına mucizeleri iman kuvveti ile birleştirip halkı ile paylaşıp araklıyı araklı yapmıştır.Sayın belediye başkanı trabzonlu olmak münasebetiyle çok iyibilirler araklı trabzonun 6.büyük ilçesi iken son sayımda ikinci büyük ilçe oldu neden?Çünki orada milli görüş belediyeciliği var.Gelişmekte olan yere göç olur.ÜMİT İSMAİL ÇEBİOĞLU karadenizde 1 numara tek milli görüşçü beledıye başkanıdır.Sayın Belediye başkanı eğer arzu ederse ümit ismail beyden bu işler nasıl oluyormuş diye bilgi alabilir.Ümit bey araklıda 50 milyon adet parke döşemiş 1 kuruş borcu yok 52 km beton yol yapılmış,belediye personeline en yüksek maaşı vererek işçisinin memurunun hayır duasını almıştır.Kurban bayramında kurbankesemeyen personeline kurban yardımı yapmıştır.daha bu saydıklarımız 1,2 tane faaliyet Sayın Belediye başkanı Muharrem Ergül siz ALLAH aşkına 350km Ankara yollarını aşındıracağınıza Beykozumuz için hiçolmazsa Beykoz halkının yaşaması için hayırlı hizmetler yapında bu halk sizi ebediyen unutmasın.Ama karar sizin şurada 1 YIL kaldı böyle giderseniz beykoz halkı layik olana hakkını verecektir.Bu böyle biline ona göre Çare Ankarada değil Beykoz da aranmalıdır.DOĞUŞ HABERE TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜR EDİYORUM.TARAFSIZLIĞINIZI HER ZAMAN İSPAT EDEN BİR KURULUŞSUNUZ.

FAHRİ ORMANLI 04-05-2008

"HAVANDA SU DÖGME"

SEVGİLİ BEYKOZ'LULAR ZİYARET ETTİĞİNİZ MİLLETVEKİLLERİ ZATEN BEYKOZU ÇOK İYİ BİLİYORLAR NUSRET BAYRAKTAR TOKATKÖY'DE O ZAMANLAR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNİN POREJELERİNİ YAPAN VE HALA BEYLER BEYİNDE OTURAN ARKADAŞIMIZ. HÜSEYİN BESLİ PAŞABAHÇELİ EŞİ DE YILLARCA TALİMHANE İLK ÖRETİM OKULUNDA GÖREV YAPTI İDRİS NAİM ŞAHİN DERSENİZ HEM ORDULU HEMDE BEYKOZ'U HERKESTEN FAZLA BİLEN ARKADAŞ DİĞERLERİNİNDE HİÇ BİR FARKI YOK TABİ DOST ZİYARETİ ÇOK GÜZEL FAKAT BEYKOZ İÇİN VE BEYKOZ'LU İÇİN NE ÇÖZÜM ELDE EDİLDİ BU ÇOK ÖNEMLİ ZATEN O OTOBUSTE BULUNAN SEVGİLİ DOSTLARIN O MAKAMDA GÖREVLİ OLAN KİŞİLERLE HİÇ BİR ZAMAN GÖRÜŞEMEME SIKINTISI YOK. EYER BU BİR NEZAKET ZİYARETİ İSE O ZAMANDA BU HEYET O ZATI MÜHTEREMLERİ TOPLU HALDE ZİYARETİ İYADEYE DAVET EDİP BEYKOZ"UN SAYIR SULTANIN DAHİ DUĞDUĞU ŞU TAPU KONUSUN ÇÖZÜM GETİRSİNLER BİZDE KOÇAMAM BİR "ALLAH" RAZI OLSUN DEĞİP HUZURLU UYUYALIM NE DERSİNİ.? SEVMESİNİ BİLENLERE SAYGILARIMLA.

Toplam 2 yorum bulundu. 1-2 arası listeniyor.
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 518
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 646
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 517
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 458
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 432
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 434
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 414
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 481
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 465
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1137
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 863