Sendika Duayenleri Beykoz Vakfında Toplandı

06-04-2006 6582 Yorum yok. Yorum Ekle

Türkiye Sendikacılar Derneği SEN-DER, Beykoz Vakfı Başkanı Şaban Tören'in konuğu olarak Vakıf Tiyatro Salonunda toplantı yapıp,daha sonra Beykoz Kozz Restaurant'ta yemek yediler.

Sendikal yaşamın ilçemizden yetişmiş önemli bir ismi olan Beykoz Vakfı Başkanı Şaban Tören'in, sendika duayyenlerinden oluşan SEN-DER yöneticilerini ve üyelerini,güzel bir toplantı ve yemek ortamında buluşturma organizasyonunun içerisine;
iş hayatına emekçi olarak başlayıp,profosyonel sendikacılık yaşamı olmuş,daha sonra kendi işini kurarak bu gün dev bir holdingin sahibi olan,Beykoz'da çok ciddi yatırımları bulunan, rakamı oldukça fazla olan Beykozlunun işe kavuşmasını sağlayan, ayrıca yardım sahibi Beykozlulara ve kurumlara çok iyi analiz yaptıktan sonra gerek bireysel, gerekse şirketinin proğramlı organizesi ile yardımcı olan Acarlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Acar'da katıldı.
Bir dönemin sendikal harekatini yönlendiren profosyonel sendikacılar içerisinde geçmiş dönemde aktif sendikacılık yaşamları ile birlikte, milletvekilliği, yöneticilik, iş adamlığı ve siyaset yapmış flaş işimlerin bulunması, sendikal çalışmaların sanki eskiden çok daha kendini kabul ettirir şekilde yapıldığı izlenimi yarattı.

Sen-Der Başkanı Fuat Alan, açılış konuşmasında derneklerinin geçmişte sendikacılık yapmış olan herkesi bir çatı altında toplayıp, günümüzde sendikal mücadele veren arkadaşlarımıza katkı koymayı hedeflediklerini, bu süreci işletip hayata geçirmek içinde önce kendi içimizde en üst düzeyde yapılanmaya çalışıyoruz dedi. Alan, ayrıca kendilerine bu güzel ortamı hazırlayan Vakıf Başkanı Şaban Tören'e teşekkür etti. Toplantı da serbest sunum ile, sendika üyelerinden Vahap Güvenç, Turgut Gökdere, Ziya Heppir ve Kenan Durukan konuşma yaptılar. Konuşmacılar Türk Sendikal yaşamından çarpıcı örnekler sunarken, kendi dönemleri ile ilgili öz eleştiri yapmayıda ihmal etmediler.
Konuşmacılardan Ziya Heppir, Petrol-İş Sendikasının doğum yerinin Beykoz olduğunu ve bu ilçenin kendisi için çok büyük önem taşıdığını belirtirken, eskiden Beykoz Adliyesi olan, şu an içinde bulunduğumuz salonda tutuklanma kararım çıktı ve ceza evine girdiğini, sendikal mücadelede ettiği kavganın ilhamını Beykoz'dan aldığını belirtti. Heppir bu günün anısına eski arkadaşı olan Beykoz Vakfı Başkanı Şaban Tören'e sendikasının 1962 toplu sözleşme metnini ve çeşitli dönemlere ait bilgi dökümanlarını CD'ye aktarıp, günümüz sendikal yaşamı ile değerlendirmesi için armağan etti.



Önceden belirlenen dört konuşmacının arasında Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın'a söz verildi,Taşkın özelleştirmenin sendikasını ilgilendiren
bölümü ile ülke boyutunu tüm netliği ile ortaya koydu.


Mustafa Öztaşkın konuşmasının sonunda,Sendikacılar Derneği ile çok iyi diyaloklar halinde olduğunu ve zaman zaman moralimizin bozulduğu zamanlarda onlardan aldığımız destek moralimizi düzeltmekte diyerek tüm sendika üyelerine,genel davranışlarından ve toplantıya çağırdıklarından dolayı teşekkür etti.
Beykoz Vakfındaki Toplantıya,Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Deri İş Genel Başkanı Yener Kaya, Fuat Alan, Osman Savaş, Kazım Canpulat, Ahmet Cengiz, Ömer Ergül, Salih Kıltorun, Ali İhsan Özdemir, Sabahahattin Ilgaz, Yalçın Canbolat, Zeki Özgür, Kenan Tetik, Adnan Başaran, Turan Şen, Hasan Gönüllü, Ali Özgül, Mecit Çakırusta, Turgut Gökdere, Gürsel Erkmen, Avni Erakalın, Kerem Durukan, Vahap Güvenç, Faik Aksoy, Ziya Heppir (torunu Helen ile)
Ahmet Okuyan, Hüseyin İncesu, İbrahim Eren, Mehmet Şişmanoğlu, Hasan Özyurt ve Abdullah Süreyya Özdemir toplantıya katılanlar olarak kayda alabildiklerimiz oldular.Zira toplantı sürecinde katılım devam ettiği içir az sayıdaki katılımcı ismini alamadık.



Yemek için Beykoz Kozz Restauran'a geçildiğinde,önemli bir proğramı sebebiyle vakıftaki toplantıya katılamayan İsmet Acar eski arkadaşlarını üst düzey bir yöneticisi ile karşıladı.Uzun yıllar görüşmemenin verdiği özlemle karşılaşan dostların mutluluğu yüzlerinde okunuyordu.İsmet Acar'ın eski arkadaşları ile hasret giderirken yaşadığı mutluluk ve özellikle Ziya Heppir ile olan şakalaşmaları görülmeye değerdi.



Yemekte herkes serbest olarak sohbet etmesine karşılık, İsmet Acar bir ara arkadaşlarına hitap ederken, iş yaşamımın beni ne kadar yıprattığını eski arkadaşlarımı bu kadar sıhatli ve genç görünce anladım diyerek, bundan sonra iş sorumluluğumu biraz azaltacağını belirterek, sendikacı arkadaşlarını eşleriyle birlikte Acarkent Colesyum Restauran'ta yemeğe davet etti.Acar ayrıca aktif sendikacılık döneminde yakın arkadaşı olan Türk-İş eski Başkanı, milletvekili Bayram Meral ile ilgili bir anısını anlattığında yemektekileri kahkahaya boğdu.

Sendikal yaşamın Beykozlu duayyenlerinden olan, Krıstal-İş Efsanelerinden Kurucu Genel Başkanı Mehmet Şişmanoğlu okuduğu şiirle herkesi duygulandırdı.Şişmanoğlunun okuduğu şiir ile duygulanan, Krıstal-İş eski Genel Başkan Yardımcılarından, özellikle bir dönem P.Bahçe Şişe Cam işçileri için verdiği olağanüstü uğraş ile belleklerde kalan Ahmet Okuyan, büyük bir gururla Mehmet Şişmanoğlunun kendisini tanıtmasını istedi. Gerçi Şişmanoğlu'nu salondaki herkes tanıyordu ama, Okuyanın isteği ile kendisini geride bıraktığı ünvanlar ile tanıtan Mehmet Şişmanoğlu coşkuşla alkışlandı.



Mehmet Şişmanoğlu'nun şiiri sonrasında kuşkusuz en büyük keyifi, Beykoz'lu sendikacılar Ahmet Okuyan, Hasan Özyurt, Şaban Tören, Abdullah Süreyya Özdemir, Salih Kıltorun, Ömer Ergül ve İbrahim Eren oldu.

Yemek sonrasında salonda bir müddet daha kalan Beykoz ekibinin sohbetine, Mehmet Şişmanoğlu'nun eski arkadaşı, usta sendikacı Avni Erakalın'da katıldığında yaşanan nostalji sohbetleri gerçekleşti.



06-04-2006 6582 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 926
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 759
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 622
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 565
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 538
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 541
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 521
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 484
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 472
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1140
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 867