MUSTAFA SEZGÜN'ÜN 2. KİTABI

07-11-2007 3076 3 yorum. Yorum Ekle

"Hepimiz ayni evreni paylaşsak da, her insanın ayrı bir dünyası var. Acıyı, sevinci, inancı, ihaneti, sevdayı, kavuşmaları, ayrılıkları, savrulmaları gördüğüm dünyamda algılayıp düşündüğüm, uygulayıp başarılı ya da daha az başarılı olduğum anlar var. Yeniler şu anda içimdeki semaverde demlenmekte, bir gün sabah çayınızın tadına ulaştığında, ikinci kitabım yayınlanmış olacaktır." Önceki bir röportajında bu ifadelerle duygularını dile getiren Mustafa Sezgün; "Artık bana kitapsız diyemezler, benimde kitabım var" diyerek de espri yapmış.



Sezgün’ün Beykoz'un zaman içindeki değişimini ve başka bir şekle dönüşünü anlatan dizeleri; "Beykoz'da Umutların Boynu Büküldü Yetim Çocuklar Gibi", Sabah Gazetesinde Mehmet Barlas'ın köşesine konu olmuştu. Türk Sanat Müziğine gönül vermiş, halen Beykoz Belediyesi Türk Sanat Musıkisi Korosunun üyesi olan Sezgün’ün bestelenmiş bir de şiiri var. Çok kıymetli hocamız Cahit Gören’in bestelediği, “Bakışların ısıtmadı içimi” isimli eserini Sayın Kamil Tüfekci seslendirecek. Muhtemelen bu hafta sonu düzenlenecek konserde seslendirilecek şarkıyı dinleyince bugüne dek bestelenmiş eserlerin tadını bu şarkıda bulacaksınız.
İki yıl aradan sonra, o semaverinde demlenen 2. kitabının imza gününde okurları ile buluştu Sezgün. “ SEVİYORUM DEMEK SADECE BİR BAŞLANGIÇTIR” ismini verdiği kitapta sevgi, vefa, dostluğa dair her bir duygunun ifadesinin yer aldığını ve kim bilir belki tam da sizin duygularınızı yansıtan, sizin ve karşınızdakinin içini ısıtan ifadelerin sizinkilerle aynı olduğunu göreceksiniz. Kitabın en başında kendisinin ne kadar vefakar, kıymet bilen bir insan olduğunu göstermiş Sezgün. Ne mutlu ailesine ki; böyle bir kişiliğe sahipler. Tabii sevgi dolu bir aile ki; Mustafa Sezgün’ün duygu dünyası hep taze kalmış. Belki, istediği okulu bitirememiş Sezgün, ancak hayat okulunu başarı ile bitirmiş.

Bu kitaptaki derlemeler nedeni ile kitapta yerini alan her bir yazar da Sezgün ile yeniden hatırlanacak. Bu kitapla, birçoğumuz unuttuklarımızı hatırlarken, birçoğumuz kaybettiklerimizi arayacağız. Sözlerin kifayetsiz kaldığını ve duygularımızın ifadesini karşımızdakine ulaştırmanın yolunu kendimizden bir parça katmakla yeşerteceğimizi Sezgün’le yeniden hatırlayacağız. Sevgilinin yüreğindeki gerçek sesi duyabilmek ve kendinden bir parça sevgiliye katmanın gerçek sevgi olduğunu anlayacağız. Bazen sözler kifayetsiz kalır da hani… Aslında söze falan ihtiyacı yoktur sevgilinin, hissetsin benliğini, sevdiğinin yeter. Kitabında o kadar çok tanıdık duygular bulacaksınız ki… Aynı zamanda bizi yeniden kendimize getirecek birçok kıssadan hisseye kitabında yer vermiş Sezgün:
BU KİŞİLİKTİR
Kendisini saymayan, varlığına saygı duymayan öğrencilerine seslenmiş öğretmen;
- Bakın demiş, tahtaya yazdığım “1” rakamına bakın. Hayatta sahip olabileceğiniz en değerli şey..
Sonra “1”’in yanına “0” koymuş ve
- Bu başarıdır, demiş öğretmen; başarılı bir kişilik “1”’i “10”yapar!..
Sonra bir “0” daha eklemiş.
- Bu tecrübedir, demiş. 10’ken 100 olursunuz!
Öğretmen 0’ları ekleyerek uzatmış; yetenek, sevgi, çalışmak… Derken eline bir silgi alıp, bütün 0’ların önünde duran 1’i silivermiş. Sınıfa dönmüş ve şöyle söylemiş:
- Görüyorsunuz, kişiliğiniz yoksa;öbürleri hiçtir!
Ve çıt çıkmamış o uğultulu sınıftan…
ADANIZ VAR MI?
Yaşamın uzun göç yollarında size taze bir soluk verebilecek, yolunuza dinç devam etmenizi sağlayacak bir adanız var mı? İlle de ulaşmak ve sığınmak istediğiniz bir ada yaratabildiniz mi kendinize?
Yola birlikte çıkacak kadar güvendiğiniz bir arkadaş, daima huzur ve mutluluk verecek bir eş, ulaşmak için yıllarca uğraş verdiğiniz bir amaç edindiniz mi?
Size gelen, sizin gittiğiniz, durup nefeslendiğiniz, huzur bulup, kendinizi güvende hissettiğiniz kaç ada yaratmışsınız kendinize?
Etrafınızda yaşantınıza başka pencereler açacak ne çok insan var ya da ne çok insana katacaklarınız… Gelin bu kitapla yüreğinizi yeniden ısıtın ve sonra başkalarınınkini… Tebrikler, Mustafa Sezgün…



07-11-2007 3076 3 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

başkan 09-11-2007

"BEYKOZ İKİNCİ AHMET MİTATINI BELLİ"

MERHABA;İşte size sahip çıkılması gereken güzel bir kalem daha.Eyer insanın kalbine bir kalem aşkı düşerse uyumaz,yemez, içmez yazar-yazar-yazar eeeee o zaman ölülere sahiplenenler bunları görmezlarmiiiiiii.Hadi başkan al beşbin kitap dağıt tüm ülkeye beykozlu bu yazarın kitabını bak göreleyi yazmamış.Beykoz aşkından bahsetmiş. sevgili dostum kalem aşkın sonsuza kadar devam etsin. SAYGILARIMLA .Fahri ORMANLI.0538,6886421

FAHRİ ORMANLI 10-11-2007

"QWX"YOLCULUĞUN HAYIRLI OLSUN"

MERHABA;Sevgili kalem dostum kitaplılar kitapsızları geçmediği sürece biz asla başarılı sayamayız kendimizi. Senin gibi engindenize iki kitap ne der 22 ikinci kitaba gelince çayını içmeye geleceğim çünkü kalem aşkı başlayınca yürekte çok daha sabahlarsın yorgansız bir kağıt bir kalem ile.Onu her kişi bilemez ancak kalemine er kişi olan bilir.Hergün kapısından geçtiğin "AHMET MİTAT kılavuzun "ORHAN VELİ" seyidin "MARAŞAL FEVZİ ÇAKMAK"yoldaşın olsun.Sen herkezden daha şanslısın çünkü BEYKOZ lusun KELLE İBRAHİMİN" top koşturduğu çayırdasın. SAYGILARIMLA (FAHRİ ORMANLI)0538,6886421.

Mesut 28-12-2007

ELİNE SAĞLIK

Okumanın tadını , hayatın anlamını o küçük kitabında ne kadar da büyük anlatmışsın...O tadımlık bilgilerin içimizde olduğunu hatırlattın...Yeni eserlerini bekliyoruz...Hep böyle ...ve sevgiyle kal.Mesut EROL (0532 2775439)

Toplam 3 yorum bulundu. 1-3 arası listeniyor.
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 1180
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 926
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 768
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 731
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 694
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 683
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 668
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 527
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 511
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1184
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 920