Şişecam Artık Paşabahçeli Olsun

15-04-2024 1240 Yorum yok. Yorum Ekle

1934 yılında Paşabahçe’de kurulan Şişe ve Cam Fabrikası, Paşabahçe patentli markasıyla, dünya cam piyasasında zirveyi zorlayarak sektörünün en popüler temsilcisi olmaya devam ederken, Beykoz’a ve Paşabahçe’ye olan vefa borcunu maalesef ödememektedir.

 

Ne var ki, 2000’li yılların başında boğazlar kanununun, uygulamadaki son noktasında Şişe ve Cam Fabrikası Paşabahçe’deki imalatını sonlandırdı. İlçemizdeki imalatını noktalamalarına rağmen, Şişe Cam Paşabahçe patentini ilçemiz dışındaki ve yurt dışındaki tüm imalatlarında, halen kullanmaya devam etmekte.

 

Oysaki, kanun maddesinin coğrafi işaretlerin korunması hükmüne göre, yapılan imalat bir yerleşim merkezinin adı ile markalaştırılmışsa ve devamında imalat o yerleşim merkezinden başka bir yere taşınmışsa, kanun kapsamında, kamu adına hizmet veren kurumlar, bu firmanın kullandığı ismi kullanamayacağı yönünde yargı sürecini başlatabileceği bilinmekte.



 

Bütün bu gerçekler ortadayken, kuşkusuz tüm Beykozlular böylesine sektöründe dünya devi olan firmanın adının ilçemizden çıkmış olmasından büyük gurur duymaktadır.

 

Bütün bu gerçekler bilinmekteyken, geçmiş dönemde gazetemizin Köşe Yazarı olan M.Talat Karasakaloğlu, hazırladığı özel haberinde Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ozan Derviş’ten de yardım isteyerek dünya markası olan Şişe Cam Fabrikaları Yönetiminden ilçemizde kamuya bağışlanan bir hizmet yapısı kazandırması adına, Belediye Başkanı, Siyasi Partiler ve Tüketici Hakları Koruma Derneğinden sürece katkı koymaları adına özel bilgilendirme turları yaptılar.

 

Bu konuda bugüne kadar herhangi bir gelişme olmazken, yirmi yıl sonra ilçemizde bir yerel yönetim değişikliği olması sebebiyle, belki yeni yerel yöneticilerimiz tarafından gündeme getirilebilir düşüncesiyle, 16 yıllık haberimizi o zamanki haber linkinide yayınlayarak güncelleme gereği duyduk.

 

Geçmiş dönemde Köşe Yazarımız olan M.Talat Karasakaloğlu ve Doğuş Haber İmtiyaz Sahibi Ozan Derviş’in birlikte oluşturdukları haberin özetini aktardıktan sonra, yıllar önce yapılan haberi aynı fotoğraflar ve haber linkiyle birlikte okuyucularımızla buluşturuyoruz.


https://www.dogushaber.com/p1472_tek-suclu-pasabahce-sisecam-fabrikasi-mi?p=1





Anahtar Kelimeler : Beykoz,Paşabahçe,Şişe ve Cam Fabrikası,Paşabahçe Şişe ve Cam Fabrikası,Talat Karasakaloğlu,Ozan Derviş



15-04-2024 1240 Yorum yok. Yorum Ekle