BEYKOZ’DA BAYRAM

26-10-2006 2714 1 yorum. Yorum Ekle

Bayram namazı için gittiğimiz P.Bahçe Merkez Camiinde başlayan Bayram Kutlamalarına, Beykoz Belediye Başkanlığı, Saadet Partisi ve CHP İlçe Merkezleri, Zerzevat, Ali Bahadır ve Riva Köylerinde devam ettik.



Bayramın 1. günü Belediye Başkanlığında yapılan bayramlaşma, hep söylediğimiz gibi, geçmiş dönemler bayramlaşmalarından çok kalabalık ve hoş oluyor. Hemen hemen Beykoz’daki tüm kurumların temsilcilerinin hazır bulunduğu bayramlaşmada iki önemli tespitimizi paylaşmak istiyoruz. A.Hisarı Muhtarı Nazmiye Korkmazlar’ın yakın zamanda geçirdiği çok önemli kazaya ve genç yaşına rağmen davete icabet göstermesi ile partilerinin ortak organizasyonları ve Beykoz ortak noktalı etkinlikler dışında, pek bir arada göremediğimiz Beykoz ve Çavuşbaşı Belediye Başkanlarını yan yana görmek, bayramlaşmanın ayrıcalıklı güzellikleri oldular.


2. Bayramlaşma durağımız Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı oldu, Ramazan ayının manevi güzelliğini en çok yaşayanlardan olan, Saadet Partisi Beykoz Teşkilatı, Ramazan boyu yaptıkları etkinliklerin verdiği güzellik ile her zaman aynı tatta olan Bayramlaşma sürecini gerçekleştirdiler. Salih Birinci Başkanlığındaki İlçe Yönetimi misafirleri ve üyeleriyle bir bayram coşkusunu birlikte yaşadılar.


3. Bayramlaşma adresimiz ise CHP Beykoz İlçe Merkezi oldu. Milletvekili Ali Rıza Gülçiçek’in katıldığı kutlamada, Ak Parti Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Yaşar Kansık’ın olmasını bir bayram güzelliği olarak algıladık. Ayrıca eski yazarımız Asım Özdemir ve üyelerin dışında, İlçe Başkanı Metin Çanak, Yönetim Kurulu Üyeleri Ayten Kayalıoğlu, Zafer Dalka, Binali Canpolat, Mustafa Çayıroğlu ve NesipYıldız’da, bizim bulunduğumuz saatlerde bayramlaşmaya katılanlar oldular. CHP Beykoz İlçe Yönetimi Beykoz Köylerindeki Bayramlaşmalarda gösterdikleri bütünlük ve hassasiyet ile köylerde oldukça ilgi çekip haklı övgüler aldılar.


Zerzavat Köyündeki Bayramlaşma töreni artık tarihi eser konumuna geldi, bırakın Beykoz’u İstanbul’un dört bir yerinden gelenler, bu bayramlaşma törenine katılmakta. Beykoz İlçesinin birçok kurumu da bu farklılığı iyi bildikleri için Zerzavat Köyünü ilk tercih olarak kullanmaktalar. Köy Derneği Başkanı Ramazan Çelebi ve Yönetimi ile Muhtar Mehmet Çelik’i tebrik ediyoruz.


Ali Bahadır Köyündeki Bayramlaşma, Muhtar Cavit Gül’ün İlçedeki önemli kimliği sebebiyle protokolü en ağır bayramlaşma günlerinden oldu. Toplumun her kesiminden katılımın gerçekleştiği kutlamada, Cavit Muhtarı özellikle muhtar arkadaşları yalnız bırakmadı. Beykoz Belediye Başkanı kalabalık bir ekip ile Ali Bahadır Köyü Kutlamasına katıldı. Ayrıca CHP, DSP ve BBP Beykoz İlçe Yöneticileri de ekip halinde bayramlaşmaya katılan siyasetçiler oldular.


Bayramın 3. günü, son durağımız Riva Köyü Bayramlaşması oldu. Yayın Koordinatörümüzün Riva ile olan ikamet bağlantısı sebebiyle tesadüfen haberimiz olan bayramlaşmaya davetsiz olarak katılmak durumunda olduk. Mevsimin müsait olması sebebiyle plaj içerisinde açık alana kurulan masalarda köylü ve misafirler ağırlandı. Tam bir festival havası gibi oluşan bayramlaşmada oldukça güzel görüntüler oluştu. Saat 13:30 da başlayan bayramlaşmada köy halkı dönüşümlü olarak katılım gösterdi. Belediye Başkanının Saat 15’de geleceğinin önceden bilinmesi sebebiyle, Saat 15’e yaklaşırken tatlı bir telaş yaşanmaya başlandı. Resmi zabıta aracı on beş dakika önce eskot edasıyla gelip yerini almasından sonra, Belediyenin beyaz yarım otobüsü ve ardından Başkanın özel günlerde kullandığı makam aracı göründü. Kısa bir ikram ve sohbetten sonra Başkan ve ekibi köyden ayrıldı. CHP Ekibinin ses düzeni donanımlı seçim aracının başı çektiği konvoyu, köye girerken anons ile tüm köy halkının bayramını kutlaması CHP’nin bayramdaki farklığının devamı oldu.



26-10-2006 2714 1 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Erdem ILIKSU 26-10-2006

Öncelikli başkan

Ozan Bey
Sizinde belirttiğiniz gibi Cavit Bey her yönü ile tam bir Başkandır. Benim gönlümde öyle kalacak. Bu görev yerimde kendisinin eş düzeyinde görev yapanlara daima kendisini anlatmşımdır. Ve anlatmaya da devam edeceğimdir.
Kendisine her daim başarılar

Toplam 1 yorum bulundu.
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 1178
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 924
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 766
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 729
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 692
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 680
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 666
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 524
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 509
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1180
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 917