SİZ BU ÇALIŞMALARIN NERESİNDESİNİZ-?-

07-12-2011 8588 1 yorum. Yorum Ekle

Dünya Engelliler Günün de Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Beykoz Şubesi "Sokağa Çıkıyoruz" ve "Boyunluk" Kampanyasıyla kamuoyunun dikkatini çekerek, seslerini bir kez daha duyurdular.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (OFD) Beykoz Şubesi, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü kapsamında Beykoz'un taksi durakları ile hükümet konağının ne kadar engelli dostu olduğunu anlamak için yollarda idi.

Boyunluk Kampanyasının startını taksi duraklarından veren Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Beykoz Şubesi, Başkan Serap Beşer, Başkan Yardımcısı Saniye Efe, Genel Sekreter Nuray Ak, Ortaçeşme Muhtarı Fahrettin Akhan, Göksu Muhtarı Arzu Ulubent eşliğinde, Ortaçeşme, Kavacık Merkez, Soğuksu, Paşabahçe ve Beykoz Ufuk taksiyi ziyaret ederek hem boyunluk kampanyasından hem de sokağa çıkıyoruz kampanyasını anlattılar.



Serap Beşer kampanyayla ilgili olarak, 7 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan yasa ile kamu hizmeti sunan tüm kurum ve kuruluşların, gerek binalarını gerekse binalarının çevresini engelli vatandaşlara uygun duruma getirmeleri gerektiğini, kaza ve yaralanmalarda doğru ilk yardım bilincini duyurmak için çok önemli bir ulaşım aracı olduğunu düşündükleri taksi duraklarına da bir ziyaret gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Başka Yardımcısı Saniye Efe ise, birçok engelli arkadaşının telefonla taksi çağırdıkları zaman gelen aracın tekerlekli sandalyeyi gördüğünde döndüğünü, bu tür acı olayların da yaşandığını, tekerlekli sandalyede yaşamak zorunda kalan birçok kişinin, sakatlıklarını kazalar sırasında değil, kazalar sonrasında ilk yardım yapmaya çalışan iyi niyetli vatandaşlardan kaynaklandığını, Kaza sonrası ilk yardımın çok önemli olduğunu, bu amaçla taksicilere TOFD'nin atölyelerinde üretilen boyunlukları hediye ettiklerini belirtti.

OFD Beykoz Şubesi, taksi durağı ziyaretlerinin ardından, Kaymakam Aydın Ergün'ü makamında ziyaret etti. Eşi Necla Ergün'le birlikte, Engelliler adına birçok çalışmaya katkı koyan Aydın Ergün, heyetle birlikte kaymakamlık ve çevresinin engelli vatandaşlar tarafından rahat kullanılıp kullanılmadığını denetledi.

 

Ardından OFD heyeti Aydın Ergün'ün makamında basına açık bir sohbet gerçekleştirdi. Serap Beşer, ziyaretlerinin nedenini 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde yoğunlukları dolayısıyla kaymakamlığı ziyaret edememiş olmaları şeklinde açıklarken, Aydın Ergün'e taksi duraklarına düzenledikleri ziyaretleri anlattı. Kampanya çerçevesinde Şoförlere TOFD Beykoz Şubesi olarak ücretsiz ilk yardım kursları da verebileceklerini bildirdi.
Serap Beşer, "Geldiği günden bu yana duyarlı çalışmaları ve Kaymakamlık binasının mimarisinin engelli dostu şeklinde dönüşümünü sağlayan Sayın Kaymakamımıza ben ve dernek arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum." diyerek teşekkürlerin ifadesi olarak Aydın Ergün'e bir plaket takdim etti.

Aydın Ergün, kendisine sunulan plaketin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla aldıkları ikinci plaket olduğunu, Beykoz Kaymakamlığı'nın "Ulaşılabilirlik Kalite Ödülü" alarak, bu ödülü alan Türkiye'de tek Kaymakamlık olduklarını söyledi. Ergün, Yuşa hazretleri türbesi başta olmak üzere engelli vatandaşlar için yapılan çalışmalar ve hükümet konağının çevresinde yapılan dönüşüm çalışmalarıyla bu ödülü kazandıklarını belirtti.

 


Videolar

Toplam 1 video bulundu.


07-12-2011 8588 1 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

saniye EFE 07-12-2011

ENGELLERİ BİRLİKTE KALDIRACAĞIZ

SAYIN Ozan Derviş Öncelikle Adım Adım Yanımızda Olduğunuz İçin Tüm Englliler Adına Sonsuz Teşekkürler Bizim Yatığımız Toplun İçinde Engelli Olanların da Başı Dik Olarak Dolaşa Bilmeleri Bizim Yaptığımız Toplumdaki Engelli Fobisinin Kaldırılmasına Yönelik Üğraşlar Engelleri Aşma Noktasında Yeterki Çalışma Düşünme Sevgi Ve saygı Engellisi Olmayalım

Toplam 1 yorum bulundu.
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 1192
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 938
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 774
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 740
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 699
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 688
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 675
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 535
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 521
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1195
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 929