TELEKOM VE YAŞAM

06-06-2006 4494 3 yorum. Yorum Ekle

Teknoloji dünyasının hızla ilerlediği bir dünya’da, artık Telekom denilince akla sadece telefon gelmiyor.



Günlük yaşamımızla çok yakın temas halinde olan bilgisayar ve onun getirisinde gelişen internetli yaşam, Türk Telokom’un günlük yaşamımızdaki önemini tüm gerçeği ile ortaya koymakta.

Eskiden sadece telefon görüşmelerimizin alt yapısını yapan bir kurum olarak algıladığımız bir kurum olan, Telekom günümüzde anlatmaya çalıştığımız bir çok güncel ihtiyaçlarımızın evlerimize sorunsuz girmesine alt yapı oluşturmakta.
Bu konuda yerel ve merkezi yöneticilerimizin gerçek anlamda araştırmalar yapıp, günlük yaşamımızı bu denli rahatlatan kurumların rahat çalışmalarına tamamlayıcı olanaklar sunmalıdırlar.
Çok teknik bir konu olmasına rağmen Kavacık Bölgesindeki iş yerlerinin Telekom hizmetlerinden arzu edilen ölçülerde yararlanamadıkları ve hizmetlerini P.Bahçe Santralından aldıklarını, bununda yeterli olmayışından kaynaklanan ciddi sıkıntılar yaşadıklarını dile getirmekteler.
Yapmış olduğumuz araştırmada Telekom yetkilileri ile Yerel yöneticiler arasında bu sıkıntıyı çözmek üzere görüşmeler devam ediyormuş. Telekom’un uygun bir yer bulduğunda yeni ve modern bir santrali Kavacıkta hizmete sunacağı da aldığımız bilgiler içerisinde bulunmakta.

Bu sorunlar muhatapların görüşmesi ve alt yapı oluşturması ile çözülebileceğine inanarak, bölgeye çok büyük hizmetler veren, kurumsal olarak ta, güncel yaşamımızda oldukça sevilen, Türk Telekom P.Bahçe Santralinin teknik kadrosundan Yaşar Öztürk’ün mesleki birikimi sayesinde oluşturduğu teknik önerilerini , öncelikle “YEREL VE MERKEZİ YÖNETİCİLERİMİZLE” sonrasında siz değerli okuyucularımla paylaşıyoruz.
Okuyucularımızın konu üzerine fikir jimnastiği yapmaları için aktardığımız bu metin sonrasında, teknik bilgi ve önerilerini bizlerle paylaşan Yaşar Öztürk’ten yararlanmaya devam edeceğimizi ümit ediyoruz.



BEYKOZ İLÇESİNDE İNTERNET İLE YAPILABİLECEK ALTARNATİF HİZMETLER
İnternetin yaşam alanımıza girdiği ve hızla da irmeye devam ettiği bu günlerde internet haftası kutlamalarını geride bıraktık.
Kutlanan internet haftası sonrasında, ilçemizde internetle ilgili yapılabilecek projeler nelerdir diye düşündüğümüzde ilçemizin de bu alanda çok büyük eksikliklerin olduğu göze çarpmakta.
BUNLARDAN BAZILARI;
-Öğrenciler için sanal kütüphanelerin oluşturulması.
-Okullarda web sitelerinin oluşturularak öğrencilerin okul numarası ve şifresi ile girerek, sanal ortamda Rehberlik, Öğrenci Bilgileri, Öğrenci Notları, Başarı Grafiği, Sınav Sonuçları, Devamsızlık Takibi, Ders Programı, Öğretmen Görüşleri, Yazılı Tarihleri, Ders Programı ve Görüşme Saatleri gibi bilgilerin takibinin yapılması ve sanal ortamda süreye bağlı deneme sınavlarının sık sık yapılması etkin bir okul aile dayanışması ve eksikliklerin tamamlanması açısından temel taş olacağı düşüncesindeyim.
-Okul önlerinde sanal ortamdan izlenebilen IP KAMERA’larla çocuklarımızın içine düşebileceği tehlikeleri görmek, ayrıca ilçemizin belirli merkezlerini web üzerinden izlenilmesi için uygun yerlere kameralar konulması.
-Beykoz İlçesinde TEKNO PARK yapılması, yanı Kablosuz internet erişiminin yapılabileceği bir tekno park alanı. Dedeoğlu parkı BEYKOZ NET PARKI neden olmasın. “ayrıca Beykoz Net Parkından bakıldığında, çok güzel görülen Devlet Hastanesinin alt tarafına doğru yapay şelalelerle süslendiğinde İstanbul’un göz bebeği ve adından çok sık söz edilen ilçesi oluruz düşüncesindeyim. Şelalenin bir örneği Ankara Keçiören de bulunmakta ve Keçiören’e neler kazandırdığı herkes tarafından çok iyi bilinmekte”
-Yazın çok kalabalık olan Kanlıca Merkez, Burunbahçe Belediye tesislerinde, Beytaş tesislerinde, Hidiv Kasında vs. kablosuz internet uygulamasına başlamakİlçemizin hareketli merkezlerinde ve en ana arterlerde görüntü kirliliğine sebebiyet veren afişlerin kaldırılarak tek merkezden SİNEVİZYON gösterisi şeklinde reklam ve duyuru alınarak Beykoz Belediyesine gelir sağlamak ve görüntü kirliliğinin önüne geçmek, ayrıca özel günlerin açılış ve kutlamaların naklen yayınında sinevizyona görüntü aktararak tüm Beykozluların Bilgilenmesini sağlamak.
-İlçemizde etkin E-DEVLET uygulamasıyla vatandaşın resmi dairelerde, muhtarlarda gerekli gereksiz yere zaman harcaması yerine sanal ortamda web üzerinden işlem yapabilecek duruma gelmesi, Resmi dairelerde çalışan kişilere e-mail yoluyla ulaşılabilmesi sorunların çözümü ve dairedeki kalabalıkların önüne geçer düşüncesindeyim. Bu işlemin gerçekleşmesi için BEYKOZ İLÇESİ MAİL SERVER oluşturulması.
-Belediyenin yapmak istediği çevre düzenlemesi ve uygulamaları için sitelerinde oylama mekanizması olmalı, meydanın güzel olması için vatandaştan proje önerileri alınabilir. Örneğin ağaçlandırma, park bahçe, dev televizyon vs gibi. Yani bol oylama bölümü olan bir sayfa daha ilgi çekici olur.
Bu şekilde halka seçme şansı sunulmuş olur ve halkın istediği doğrultuda projeler ortaya çıkmış olur. Bu halkı Belediyeye daha da yakınlaştırır.
-Beykoz Halkının web’de sanal ortamda forum aracılığı ile ortak bir yerde buluşturmak, ilçenin sorun ve problemlerine ortak çözüm üretmek için etkin bir yöntem olacağını düşünüyorum.
-Kültürel faaliyetler web sitesinde de sunulabilir. Mesela Sergi süresi bitmiş bir resim galerisinin resimleri online olarak yayınlanabilmesi gibi buda ilçenin kültürel etkinliklerinde bir dönem olur düşüncesindeyim.
-Belediye içerisine giriş, danışma, encümen toplantı salonu gibi belediye başkanlığınca sakıncası olmayan yerlere kamera konularak internet internet üzerinden belediyedeki çalışma halka gösterilebilir. Bu da Beykoz Halkı ile Belediye arasında şeffaf belediyeciliğin temelini oluşturur. Bir zamanlar bunu gerçekleştirmek için kapılar bile kırılmadık mı.
-İlçede bulunan yerli ve yabancı kişiler için sadece ticari iş yapan yerlerin adres database’i oluşturulur ve arama bölümüne konulur. Mesela ben Paşabahçe Telefon Santrali dediğimde bana adresini, telefonunu ve krokisini vermesini arzu ederim. Böylece Paşabahçe Telefon Santraline nasıl gidilir hem görürüm, hem de telefonunu bulmuş olurum. Bu proje şu anda Newyork ve Colifornia belediyelerinde kullanılmakta.
-Online şikayet, öneri ve istek kutusu yapılabilir.
-Belediyenin iki uç sınırları içinde belli mesafeyi kapsayacak şekilde bir radyo vericisi konulur ve buradan geçen araçların radyoları açıksa “hangi kanalda olursa olsun” 1 dakika süreyle belediyenin tanıtımı yapılabilir.
-Web sayfası üzerinden iş ve işçi bulma bölümü yapılabilir, esnafta ihtiyacı olan personel için öncelikle kendi ilçesindeki alternatifleri değerlendirirler.

Bütün bunlar oluştuğunda insanlar sürekli web sitelerini gezerler, diğer yenden da belediye halka yeni bir hizmet sunmuş olur.

Yaşar Öztürk
0216.322 1234 - 05054130314
Yaşar.ozturk@turktelekom.com.tr



06-06-2006 4494 3 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

yohh2005 06-06-2006

duyarlı olmak ne demek

saygı değer beykozlular ve beykoza uzak olupta beykozu gönülden sevenler beykozumuzun istihdam sorunu yaşadığı bu günlerde hırsızlık, gasp,kaçakçılık,ahlaksızlık gibi güzide ilçemizin görmeye alışık olmadığı türden şeyler duymaktayız bunların sebebinin ekonomik olduğunu söylemeye gerek yok sanırım çünkü fabrikalarımızın bacası tüterken bu tarz kötü haberler duymaya alışık değildik fabrikalarımızın dumanı kavacıkta tütmeye çalışıyor buralara gelen büyük şirketlerin açacağı istihdamın dışında bu firmaların fabrikalarının olduğunuda unutmayalım bu bacaların tütmesi için bölgemizde kavacığı pilot bölge seçelim buraya alt yapı ve sosyal kültürel,sağlık,eğitim anlamında ciddi yatırımlar yapalım buralara gelmeyi düşünen firmalara imkan ve olanak sağlıyalım buralarda yatırım yapacak olan firmalara zorluk değil kolaylık sağlayalım bu gün TÜRK TELEKOM bir yer istiyor ve buraya yatırım yapacaksa buda bölge kalkınması için önem arzediyorsa lütfen zorluklar yerine kolaylıklar sağlıyalım.
beykozu sevenlerle kalbim atıyor
herşey beykoz için
sağlıkla kalın

Kemal Kaya 06-06-2006

Telekom ve Yaşam

Yaşar Öztürk beyi duyarlı davranışından dolayı tebrik ediyorum. Belediye Başkanımızın da böylesi heyecan veren teknolojik gelişmelere duyarlı olacağına inanıyorum

Cemile Tulum 06-06-2006

Telekom ve Yaşam

Beykoz için düşünen beyinler,Yaşar bey gibi önerilerini açtıklarında, güzel ilçemiz için yeni bir süreç başlayacaktır.Sadece bir kaç dakika telakomsuz yaşam düşündüğümüzde, Yaşar beyin önerilerinin değerini daha iyi anlayabiliriz

Toplam 3 yorum bulundu. 1-3 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 573
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1071
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 531
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 442
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 494
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 436
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 633
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 492
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1111
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 974
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 838