ANAFARTA ŞAŞIRTTI

15-02-2008 6067 16 yorum. Yorum Ekle

İlçemizde sanatsal ve kültürel kimliği ile tanınan ve sanatın birçok dalı ile ilgilenen, Mehmet Ali Anafarta Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Ozan Derviş’in radyoculuk yaptığı yıllardan dostu olması ve ilçemize sanatsal ve kültürel anlamda katkı koymaya çalışması nedeniyle çalışmalarının hep yanında olup, üst düzeyde destek olduk.

54 sayılık gazete arşivimizdeki ve internet sitemizdeki M.Ali Anafarta haberleri bunun kanıtıdır. Beykoz Vakfında başladığı ve başarıyla götürdüğü tiyatro çalışmaları da bu çalışmalar içerisindedir. Oyunu ezberleyecek ölçüde izleyip, geniş kitlelere duyurulmasına katkı koyan ilçeden tek gazete olduk.

Ne var ki, M.Ali Anafarta’ nın Vakıf Yönetimi ile yaşadığı problemin bir bölümüne üzülerek şahit olduk. Kendi aralarında hallederler düşüncesiyle hiç ilgilenmedik. Aradan geçen birkaç günün ardından Vakfı aradığımızda önce Vakıf Sekreterinden sonra Vakıf Başkanından M.Ali Anafarta ile yollarının ayrıldığını öğrendik.

Bir haftalık zaman sürecinden sonra Vakıf için Tiyatro Öğretmeni arayışının duyumunu çok sesli olarak aldık.
O günlerde de Türkiye genelinde bir isme sahip olan, ünlü sinema yönetmeni gazetemizde yazmakta olduğu köşe yazısını teslim etmek ve Gazanfer Özcan Tiyatrosundaki gösteriye davet etmek için gazete merkezimize gelmişti.

Birden Ülkü Erakalın’ın yıllar önce Beykoz Vakfı Gazetesinde köşe yazdığı ve Vakfın Genel Sanat Yönetmenliğini yaptığını hatırladık.
Yaşanılan problemden sonra M.Ali Anafarta’nın da herhangi bir bilgi vermemesi, Vakıf Yönetiminin net ifadesiyle düşüncesini söylemesi vesilesiyle, Ülkü Erakalın’nın ismi yeniden çağrışım yaptı.

Genel Yayın Yönetmenimiz Ozan Derviş, Ülkü Erakalın büromuza gelmişken kendisine gelişmelerle ilgili bilgi verdi ve hocam yeniden olabilir mi diye sordu. Erakalın benim şartlarım olur, Vakıf benim şartlarımı kabul ederse olabilir demesiyle, Vakıf Başkanı ile Erakalın’nın görüşmelerine vesile olduk. Görüşme sonrasında sağlanan mutabakat, Beykoz Vakfı tarafından ilçe yerel basınına duyuruldu.

Bu akşamdan sonra tamamen konunun dışında olmamıza rağmen, M.Ali Anafarta taraflı davranarak, bir kere bile oyunu izlemeye getirtemediği, hiç haberinin çıkmadığı basın kuruluşuna giderek tek taraflı basın açıklaması yapmıştır. Basın açıklaması kişilerin kendisini bağlar, M.Ali Anafarta’nın gazetemiz ile ilgili eleştiri bölümünün gerçeği yansıtmadığı, bu açıklamadan sonra anlaşılacaktır.

Merak eden okurlarımız gazetemizin özellikle M.Ali Anafarta’nın Beykoz Vakfındaki çalışmalarının haberlerini son birkaç sayımızdan öğrenebilirler, zira geçmişe yönelik haberlerden öğrenmek isteyenlere de gazetemiz arşivi açıktır. www.dogushaber.com sitemizden de takip edebilirler. Ayrıca daha sonra 54 sayılık gazete arşivimizden derleyeceğimiz M.Ali Anafarta haberlerini de okuyucularımız ile buluşturacağız.

“Kim bilir” belki, Anafarta’nın da asıl istediği budur.
Beykoz Halkına Saygıyla Duyurulur.



15-02-2008 6067 16 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Duygu köse 19-02-2008

KINAMA

Her zaman haberlerinizi takdirle okumuşumdur..Tarafsızlığınıza söz söyleyebilecek kimse çıkamaz ve her haberinde yanında olduğunuz M.A.ANAFARTA yı kınıyorum size iftar yemekleri hazırlayıp her daim teşekkür eden biri neden böyle bir haber yapmış anlaşılması zor bir şey.saygılarımla.

Kursiyer Velisi 19-02-2008

Çok Şaşırdım

Anafarta hocanın Vakıf ile sorunlarını aşması gerekliydi, bildiğim kadarıyla sorunları aşılabilecek güvensizlik oluşmuş, oysa Vakfın Anafarta hocaya her zaman ihtiyacı vardı, buna rağmen sorunlar aşılamamış ve Vakıf Yönetimi karar almışsa söyleyecek söz yok.
Vakıf bu düşüncelerini Beykoz halkına açıklaması gerekliydi.
Çocuklarımızın ortada kaldığı, Vakıf kapısına kurs var diye gelip ağlayarak geri döndüğü günleri biz veliler iyi biliyoruz. Kimse çocuklarımız üzerinden kendine pirim yapmasın, keşke benimde bir sanatçı tanıdığım olsaydı da çocukların ortada kaldığı bir dönemde o sanatçıyı önerip dertlerine derman olabilseydim. Doğuş Gazetesinin, Beykoz Vakfını eleştiren sıkıntıya düşüren haberlerinide çok iyi biliyoruz, özellikle çocuklara yönelik etkinliklere olan desteğinide biliyoruz, bunlardan nasibini en çok Anafarta hoca almıştır. Konunun özüne dönersem Anafarta sorumsuzca davranmıştır, keşke böyle olmasaydı, öğrencileri ile birlikte sahneden koro halinde Doğuş ve Ozan diye tempo tuttuğu günleri unutmamamıydı. Her iki hocayıda sanatsal kimlikliklerinden dolayı seviyorum, inanıyorumki diğer arkadaşlarımda aynısını düşünüyordur.Bir an evvel bu problem çözülür ve bu olumsuz ortamdan çocuklarımızı kurtarırız.

Merve Dirak 19-02-2008

Anlaşılmazsınız Ozan Derviş

madem Anafartayı bu kadar çok seviyorsunuz ve yaptığına üzüldünüz niye o zaman Anafarta yerine birini önerdiniz hemen?? Vakıfla görüştüm diyorsunuz ve Anafarta ile yollarımızı ayırdık dediklerini yazıyorsunuz peki bunu Anafartaya sordunuz mu? hani cidden ayrıldınız mı? ne oldu niye oldu diye sordunuz mu? ee o zaman şimdi ne alaka? siz böyle yaparsanız o da size basın açıklaması yapmaz. yerine başkasını öneren bir insana niye yaptın ki? adama sorarlar bunları ama?? ben sordum işte :)

müge 19-02-2008

seninleyiz ozan derviş..

boşver ozan derviş sen ne kadar doğruysan karşındaki o kadar yalandır bu insanın doğruluğu dürüstlüğü bu kadarmış cebinden 5 kuruş çıkmayan insan cebinde 1 kuruşu olmayan nasıl olurda vakfı kiralıyor hala anlam veremiyorum bunları olayların içinde olanlar çok iyi bilir davulun sesi uzaktan hoş gelir.....

Oğulcan Şişman 20-02-2008

ANAFARTA

Böle Spekülasyon Yapanları KInıyoruz Öğrencisi Olarak Gözlemledigimiz Olay Hocamızın Surekli Zan Altında Bırakıldıgı Ve Destek Görmedigidir Yaptıgı Calısmalar Ortadadır Niye Beykoz Belediyesinden Gösteri Teklifi Gelmiyorda Baska Belediyelerden Teklifler Geliyor Ve Gösteri Yapması İçin Baskı Gorüyor Ben Bunu Anlamadım Ben Bunun İçin Bana Yardımcı Olursanız Sevinirim

Eda 20-02-2008

şaşırttınız bizi ozan bey

biz sizi çok sevmiştik tabi anafarta hocamız sayesinde tanımıştık ama sevmiştim. sizi hep yanımızda gördük. ama şimdi neden bunu yaptığınızı anlamadım. çok şaşkınım. hocamız hala yoluna devam ediyor ve anafarta nerdeyse bende orda olacağım. dayanamadım yorum yazdım. ama bilinki bizi hayal kırklığa uğrattınız ozan bey.

Eda Bora 20-02-2008

Ozan Abimsin

Ben beykoz vakfı tiyatro gurubu öğrencisiydim ayrıldım özel meselelerden dolayı ama ozan abicim sen her zaman yanımızdaydın bunu en iyi bilenlerin başında geliyorum 20 kişi geldiğindede vardın protokol gelmediğindede vardın sen hep vardın hep var olacan sen bizim ozan abimizsin Seni sahnede nasıl alkışlarlla bağırdıysak ben yine seni aynı sevgi ile seviyorum..Şu an ülkü hocamla beraberim bize öğreteceği çok şey olduğuna inanıyorum ben neden bir fatma gerik olmayayım :))

esra 20-02-2008

yazık

insanlar bırseyler ıcın emek harcıyor butun guclerını vererek guzel yerlere gelmeye calısıyorve bunuda yapabılıyorlar fakat bırılerı cıkıyor bır anda herseyı alt ust etmeyı becerebılıyorlar okadar ınsanın hakkını yedıler ama unutmasınlarkı kul hakkı ıle hayatta bıyere gelemezler.ve bır gun bu ınsanların degerlerını anlayamadıkları ıcın pişman olucaklar

Dilan Düzgüner 20-02-2008

--

Merhaba..Ben 'Gelin'..Hani,haksızlığa uğradığını düşünerek haberini yapıp mutlu etmiş olduğunuz eski Beykoz Vakfı Tiyatrosu oyuncusu..O haberi yaparkenki duyarlılığınızın,haksızlığa boyun eğmeyişinizin bu haberde olmaması ne kadar üzücü..Siz ki,Anafarta nın neredeyse her oyununa konuk olmuş,oyunlarımızı gazetenizde ve sitenizde yayınlayarak Beykoz halkına ve daha pek çok çevreye tanıtmış gerçek bir gazetecisiniz.Dahası Anafarta’nın dostu olduğunuzu söyleyen bir insansınız,Ozan Derviş..Böylesine tarafsız olarak gösterilen;fakat taraflı olduğu gün gibi ortada olan bir haberi yapmış olmanız ve haberinizde de belirttiğiniz gibi sürekli destekçisi olduğunuz bir sanatçıya yine haberinizde belirttiğiniz gibi -reklam yapmaya çalışma- sıfatını yakıştırmanız daha önce yaptığınız bütün güzellikleri yıktı geçti,inanın..Anafarta’nın Beykoz Vakfında gerçekleştirdiği ‘devrim’lerin görgü tanıklarından biri olarak,onun yerine başka isimleri önermiş olmanızdan ötürü,Anafarta’nın başka bir gazeteye basın açıklaması yapmış olmasına hak veriyorum.. Her zaman yanındayız Anafarta...

Bülent Beykozlu 21-02-2008

anafarta ilan mı verdi??

bu haberi ilan bölümünde gördüm. ilan mı bu haber mi? ayrıca niye anafartaya yükleniliyo anlamadım? niye mi? ya ne var ki sadece o gazteye yorum yaptı diye. bence işin içinde başka iş var. sadece “Kim bilir” belki, Anafarta’nın da asıl istediği budur. cümlesini anlamadım. nedir bu adamın istedği yani? orası havada kalmış gibi.

Toplam 16 yorum bulundu. 1-10 arası listeniyor.
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 1180
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 926
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 768
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 731
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 694
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 684
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 668
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 528
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 512
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1184
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 920