BEYKOZ MUSIKİ DERNEĞİ KONSERİ

29-01-2007 3616 1 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Musiki Derneği TSM Korosu, Başkan ve Şefi Nevin Çalışkan Yönetiminde, yeni bir konser formatı ile Karya Sinema Salonunda mükemmel bir konser verdi.

İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde Sultaniyegah Eserler icra edilirken, ikinci bölümde saz heyetine katılan bağlama sanatçısı ile birlikte Türküler bölümü icra edildi.





1955 yılında kurulan Beykoz Musiki Derneğinde günümüze kadar çok değerli müzisyenler hizmet verip, TSM adına verilen hizmetlerin güncellenmesine katkı sunmuşlar, son dönemde ise derneğin Başkanlığını ve Hocalığını yapan Nevin Çalışkan ile arkadaşları Musikimizi sevdirme adına ellerinden gelen çabayı durmadan vermekteler.
Beykoz’da TSM adına oluşan çok seslilik ve bölge halkımızın TSM’ne olan ilgisinin arzu edilenin altında olması, ilk başlarda Nevin Çalışkan ve arkadaşlarını bir hayli zorladı. Gençlik korosu gibi çeşitli arayışlar ile farklılığını hissettirmeye çalışan dernekte, Başkan Nevin Çalışkan’ın İlçe Siyasetinde etkin kimliğe bürünüp AK Parti Beykoz İlçe Yöneticisi olması ve siyaset yaptığı çalışma arkadaşlarının büyük destek vermisi ile Beykoz Musiki Derneği eski etkin görünümüne kavuştu.


Ünlü Bestekar ve Söz Yazarı Sami Derintuna’nın sunduğu son konserde, başta Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül olmak üzere,Beykoz Belediye Meclisi Başkan Vekili Necati Ak, AKP Beykoz İlçe Başkanı Dr.Ahmet Batu ve Yönetim Kurulu üyelerinden Hasan Şatıroğulu, Muharrem Kaşıtoğlu, Aslan Kandemir, Adem Sefer, Şeref Sarıkaya, Beykoz Belediye Başkanı Baş Danışmanı Erhan Ekiz ve bazı Meclis üyeleri, gecenin protokolünü oluşturdular.


Birinci bölümde hiç solo yapmayan koro tüm eserleri birlikte okudular, ikinci bölüme geçildiğinde salonda muhteşem bir ortam oluştu. Protokol başta olmak üzere salonun çoğunluğu türkülere eşlik etti. Finalde iki türküyü birbirine bağlayan koro aldığı yoğun alkış üzerine son türküyü Belediye Başkanını da aralarına alarak yeniden okudular.


Okuduğu şiir ve solistleri takdim ederken kurduğu düzenli cümleler ile geceye ayrı bir güzellik katan Sami Derintuna, daha önceki sunumuyla ilgili küçük eleştirimizi internet gazetemizde okuduğunu gazetemizin adını kullanarak dile getirdi. Derintuna, geçmiş konserde protokolü sunarken sözlerinin haber konusu olmasında bir alt niyetinin olmadığını belirterek, bu gün protokolü Dernek Başkanının sunmasını isteyerek, sözü Nevin Çalışkan’a bıraktı. Çalışkan protokolü sayarken gazetemize sıra geldiğinde kendilerini her konserlerinde takip ettiğimizi bundan mutluluk duyduklarını belirterek, yaptığımız eleştirilerden de yararlandıklarını söyledi.

Not: Beyaz giyme toz olur isimli Bolu Türküsünü seslendiren Beril Yapçacık 'ın ailesinin ricasıyla video görüntüsünü kaydettiğimiz için, türküyü okurken görüntüsünü yayınlayamadıkl, küçük solistimizden özür dileriz.






29-01-2007 3616 1 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Bekir Ayral 31-01-2007

TEŞEKKÜRLER VE ALKIŞLAR

Evet; yazımın başlığı gibi "TEŞEKKÜRLER VE ALIKIŞLAR". Zira başka bir kelime bulamıyorum bu güzelliğe. Günümüzde globalleşmenin sonucunda sadece bizde değil tüm dünyada milletler kendi öz değerlerinden ve kültürlerinden hızlı bir şekilde uzaklaşmakta ve bence ne olduğu belirsiz bir uçurum diyebileceğim acayip bir kültür başluğuna düşmektedirler. Oysa bizlerin, ta Orta Asyadan gelen Anadoluda pişip, gelişen çok değerli kültürümüz mevcuttur. İşte, Beykoz Musiki Derneği burda çok önemli bir görevi yerine getirmekte ve yüzyıllar ötesine dayanan musikimizi bu günümüze getirip, bunu da gençlerimizle buluşturup, kültürümüzün ayakta kalması için elinden geleni yapmaktadır. Ayrıca bunları öğretmekle kalmayıp, verdiği konserlerle geniş kitlelere ulaştırarak onların da bu güzelliklerden faydalanmasını sağlamaktadır. Yani geçmişle günümüz arasında köprü görevi görmektedir. Konsere gelince yine her zamanki gibi tek kelimeyle harikaydı. Esarlerin secimi saz üstadlarının enfes yorumu, korist ve solistlerin yorumu muhteşemdi. Özellikle Özlem ve NUrten Özdemirbaş kardeşler enfes seleri ve yorumlarıyla resmen kulaklarımızın pasını sildiler. Zerafet ve Güzelliklerde üst konumlardaydı. Sanki konser gecesinde Beykozun en güzel kızları biziz derler gibiydiler. Bu güzel Hanım kızımız ile bu Müstesna Derneğimizin Yöneticilerine, tüm çalışanlarına, saz üstadlarına, korist ve solistlerine,bu işe hiç bir karşılık gözetmeden baş koyan herkese herkese TEŞŞEKÜR ETMEYİ kendime bri borç addederim. Bu güzellikleri yaşatan ve yaşatmaya devam edecek herkese sonsuz şükranlarımı sunarım.

Toplam 1 yorum bulundu.
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 1180
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 926
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 768
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 731
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 694
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 684
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 668
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 527
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 511
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1184
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 920