AKP’DEN YENİ ATILIM

18-05-2006 8030 Yorum yok. Yorum Ekle

Ak Parti Beykoz İlçe Başkanlığı “ Gençler buluşuyor, geleceği konuşuyor “ adını verdikleri ve uzun bir süreci kapsayan, yeni projelerini hayata geçirdi.

Sanat, iş, spor, ve medya dünyasının ünlü isimlerinin bulunduğu konukların, deneyimlerini gençler ile paylaşması organizasyonunun ilk toplantısı A.Hisarı Sabancı Öğretmen Evinde yapıldı.
Toplantının konuşmacısı, ünlü tiyatro sanatçısı Kenan Işık oldu, programa gençler yoğun bir şekilde katılırken, bazı öğrencilerin okul kıyafetleriyle katılması dikkat çekti.



Gençler için yapılan programa ayrıca, Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Ahmet Batu ve yönetim kurulu üyeleri, Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, İl Genel ve Beykoz Belediye Meclis Üyeleri ve Antalya Spor Teknik Direktörü Alman Futbol Adamı Rüdiger Abramczik ve ilgi duyan bir çok partili katıldı.

Oturumu Ak Parti Beykoz İlçe Başkan Yardımcısı Hidayet Demir Başkanlığındaki divan kurulu yönetti.
İlçe Başkanı konuşmacı Kenan Işık’ı nereli olduğunu çok iyi bilmeme karşılık, Türkiye’nin hangi yöresinin insanı sanatçımızı dinlese veya seyretse, kendisine hemşehri sevgisiyle ilgi duymakta diyerek başladığı tanıtımı oldukça ilgi gördü.
Sanatçı yıllanmış sanat ve kültürel birikimini gençler ile paylaştı, kısa süreçte de olsa karşılıklı soru alış verişleri yapıldı. Kenan Işık gibi değerli bir sanatçının ülke konularında ve özellikle sanatsal açıdan düşünceleri gençlerin ilgisini çekti.



Kenan Işık, Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül’ün kültür ve sanat adına iki yıldır vaz geçmeden söylediklerinin hemen hemen aynısını tekrarladı. Bu konuda en önemli söylevi ise “toplumda oluşan tuhaflığı ilk önce sanatçılar hisseder” oldu. Sanatçı Mevlana Celalettin-i Rumi’nin hayatını ile ilgili, bir sinema filmi senaryosu üzerine çalıştığını, bittiğinde ortaya güzel bir yapıtın çıkacağını belirtti.

Daha sonra, Antalya Spor Teknik Direktörü , Rüdiger Abramczik Parti Yönetim Kurulu Üyesi İ.Hakkı Hocaoğlu’nun çevirisiyle duygularını salondaki gençler ile paylaştı.
Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Batu ve Belediye Başkanı Muharrem Ergül’de gençlere deneyimleri ölçüsünde çeşitli tavsiyelerde bulundular. Yapılan çekilişte, üç genç bisiklet, üç gençte kitap seti kazandı.



İl Genel Meclisi Üyesi olan eski bir eğitimci Hüseyin Yüksek, sorularınızı kabul edebilirim diyen Beykoz Belediye Başkanına, eğitimci kişiliğiniz sebebiyle soruyorum lütfen yanlış anlamayın açıklamasıyla sorduğu, Göksu da yapılacak tiyatro binasından önce, bu tür eğitim ve kültürel hizmetlerin mahallelere yayılması daha hoş olurdu, bu konuda geçmişte mahallelere kreşler açılacağı ile ilgili sözünüz vardı, bunlar yapılacak mı diye sorusuna; Belediye Başkanı Ergül, tiyatro binasının elzemliğine inandığını ve bu inancını hep sürdüreceğini, çünkü kültürlü bir insan ayrıcalıklı olacaktır zaman içerisinde bunu birlikte göreceğiz diyerek, mahallelerdeki kreş olayı eğitimle ilgili, bu konuda milli eğitimi bir çalışma yaparsa bizde gerekli katkıyı seve seve koyarız dedi.

Sanatçı Kenan Işık’ın dışındaki konuşmacılar, konuşmalarının aralarında çok hassas cümleler ile gençlere ince mesajlar vererek, onları siyasete hazırlamaları da, programın ana temalarından biri olarak gözlendi.



18-05-2006 8030 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 1180
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 926
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 768
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 731
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 694
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 684
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 668
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 528
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 512
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1184
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 920