BİSK BEYKOZ BELEDİYESİ İLE DİYALOGDAN YANA

30-11-2021 1370 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği (BİSK), Beykoz Belediyesi ile aralarında olan diyalog eksikliğini, Beykoz yerel basını vasıtasıyla, vatandaşlara duyurdu.

 

Beykoz Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği (BİSK), her ay bir spor kulübünün ev sahipliğinde gerçekleşen istişareler sonrası, Beykoz’da ki spor kulüplerinin sorunlarını dosyalar halinde yetkili mercilere iletiyor. BİSK, adı geçen mercilerden bir tanesi olan Beykoz Belediyesi ile ilgili, Belediye Başkanı Murat Aydın ile görüşmek istemelerine rağmen yaklaşık 3 yıldır görüşemediklerini belirttiler.

 

Asım Özdemir’in Başkanlığını yaptığı BİSK, hava muhalefetinden dolayı Beykoz Belediyesi 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda gerçekleştirecekleri basın toplantısını İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri’nde yaptı.

 

Beykoz Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanı Asım Özdemir, BİSK Başkan Vekili Şeref Kurtuluş, BİSK Genel Sekreteri İlker Güner ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin ev sahipliğinde gerçekleşen sabah kahvaltılı toplantıya zamanı müsait olan Spor Kulübü Temsilcileri ve ilçe yerel basını katıldı.

 

Toplantı BİSK Genel Sekreteri İlker Güner’in açılışı ile başladı. Basın mensuplarını selamlayan Güner, BİSK’in konu ile ilgili hazırladığı basın açıklamasını katılımcılarla paylaştı.

 

İlker Güner’in basın açıklamasını sunması sonrası konuşan BİSK Başkanı Asım Özdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tavsiyeleriyle, Beykoz’da vatandaşların 7’den 70’e spor yapmasına olanak sağlayan spor kulüplerinin 2019 Yerel Seçimleri sonrası Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ile görüşemediklerini, Başkan Aydın’dan istenilen randevuların daima ilgili Başkan Yardımcısına verildiğini, 2019’dan günümüze ilişkilerin sıkı tutulmaya çalışılmasına rağmen kulüplerin yerel yönetimleri ilgilendiren sorunlarını Belediye Başkanı Murat Aydın’a aktaramamanın üzüntüsünü yaşadıklarını ve Belediye Başkanı’nın yönlendirdiği yetkililerinde çözüme dayalı bir gelişme sağlayamadıklarının altını çizdi.

Asım Özdemir konuşmasının sonunda ilçedeki spor kulüplerinin yörecileri sporcuları ve onların aileleri ile ciddi bir nüfus potansiyeli oluşturduklarını, sıkıntıları giderilemeyen bu kitlenin huzursuz olmasının Beykoz’un ’da huzuru kaçırdığına dikkat çekti.

BİSK Başkanı Asım Özdemir’in konuşması sonrası toplantı serbest sohbet şeklinde devam etti.  

 

BİSK GENEL SEKRETERİ İLKER GÜNER’İN PAYLAŞTIĞI BASIN AÇIKLAMASINI ORİJİNAL HALİYLE OKUYUCULARIMIZA AKTARIYORUZ.

                                                                                                                                      Beykoz Kamuoyuna;  

Beykoz Amatör Kulüplerini Destekleme Derneği Beykoz’da 1999 yılında gayri resmi kurulan ve 2005 yılında 5253 sayılı dernekler yasasına uygun olarak resmen kurulmuştur. Kuruluş amacı ilçemizdeki sporseverlerin, gençlerin, çocukların daha çok spora yönlendirilmesi ve katılımlarının sağlanmasıdır. Kulüplerimizin kıt kaynakları ile yürütmeye çalıştığı faaliyetlerine destek olmak, insanlarımızın daha güzel ortamlarda spor yapmalarına olanak sağlamaktır. Bu amaçla bir araya gelerek birlik oluşturan kulüplerin Ülkemizde kurduğu ilk dernektir.

 

Bildiğiniz üzere Beykoz Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği olarak kongremizden sonra, ilçemizin güzide Kulüpleri ile ilk toplantı yapılmış olup toplantımızda kulüplerimizin talepleri alınmış ve yine kulüplerimizin talepleri doğrultusunda ilgili mercilere iletilmek üzere yönetim kurulumuz yetkilendirilmiştir.

 

Spor Kulüplerimiz Dernek statüsünde faaliyet gösteren herkesin katılımına açık, seçim ile gelip seçim ile gitmektedir. Her türlü denetlemeye açıktır. Kulüp yöneticilerinin ceplerinden vermiş oldukları veya çevrelerinden almış oldukları kısıtlı gelirleri ile faaliyetlerine devam etmektedirler.   Spor kulüplerinin toplum hayatına ve sosyal hayata katmış oldukları önem asla yatsınamaz. Kapatılacak ya da faaliyetleri aksayacak olan bir kulübümüzün olması halinde çocuklarımız sokakta mahallede kötü alışkanlıkların merkezlerinde olacaklarıdır ki bunun vebali Beykoz Halkının üzerinde olacaktır. 

 

Beykoz’da ki Amatör kulüplerimiz, Yöneticilerimiz, antrenör ve sporcularımız pandemi nedeniyle maddi ve manevi çok zor günler geçirdiler.  Bunu da toplumumuza göstermemek için ellerinden gelen bütün imkânı kullandılar. Kimi zaman kredi aldılar kimi zaman maaşlarına ve hesaplarına haciz geldi. Ancak asla vazgeçmediler. Çocuklarımızın topluma faydalı bir birey olmaları için yorulmadan çalıştırlar.

 

Pandemi sürecinde Sporun ve spor yapmanın önemini bir kez daha görmüş olduk. Spor hem sağlık hem de toplumun sosyalleşmesi için önemlidir.

 

Beykoz Belediyemiz çeşitli spor etkinlikleri düzenlemektedir. Yapılan etkinlikleri spor adına destekliyor olsak da ilçemizdeki spor kulüplerinin etkinlikte yer almamaları hatta bu etkinliklere davet edilmemelerini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Ayrıca rekabeti sağlamayan kısa süreli gösteri amaçlı sportif etkinliklerin sporun ve sporcunun geliştirilmesinde ne kadar katkı sağladığı da düşünülmelidir.

 

Beykoz Belediyesi’nde Sayın Murat Aydın ve ekibi göreve gelmiş olduğu tarihten bu yana Beykoz Kulüpler Birliği olarak diyalog kurma çalışmalarımız olmuştur. Başkan’ın kendisi ile görüşme sağlanamıştır (Beykozdaki hiçbir STK’nın görüşememesi gibi) ancak Başkan Yardımcıları ile görüşmeler yapılmış konular kendilerine aktarılmış ve bu üç yıl içerisinde hiç bir ilerleme sağlanamamış. Aksine Kulüplerimiz yoğun baskı altına alınmış yapmayı düşündükleri yardımları ellerinde tutup bizleri muhtaç hale getirmeye çalışmaktadırlar. 

 

Makamlarına olan saygımızdan dolayı bugüne kadar sesimizi çıkartmadığımız ve diyalog kurma ve çözüm bulma arayışlarımız devam etmiştir. Şunu bilmelidir ki biz Beykoz Kulüpler Birliği olarak gücümüzü halkın bizzat kendisinden almaktayız. Beykozun en önemli Sivil Toplum Kuruluşuyuz ve siyaset üstü bir kurumuz yapmış olduğumuz hiç bir faaliyet siyaset ile alakalı değildir tamamı toplum yararına yapılan faaliyetlerdir.

 

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ve diğer devlet adamlarımızın  sporun ve sporcunun desteklenmesini her platformda açıklaması bizim için önemlidir. Ancak Beykozdaki idarecilerimizin bu konuyu doğru şekilde anlayamamaları bizleri derinden üzmektedir.

 

Beykoz Belediye Başkanımız Sayın Murat Aydın her konuşmasında “Beni Buraya Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan Gönderdi” ifadesini kullanmaktadır. Bilinmelidir ki Sayın Cumhurbaşkanımız kendilerini bütün ‘’Beykoz’a ve Beykozluya’’  hizmet etmesi için halkın dertlerine çözüm bulması için gönderdi. Bizlerde Beykoz halkının önemli bir temsilcisi olarak dertlerimizin dinlenmesi ve çözüm bulmasını beklemekteyiz. .  Toplantımızın ardından Beykoz Kulüpler Birliği Kulüp Başkanları olarak Sayın Murat Aydından tekrar randevu talep edeceğiz. Beykoz Kulüpler Birliği olarak her türlü diyaloğa açık olduğumuzu bir kere daha ifade etmek istiyoruz.

 

Arz ederiz.

                                                                                                                                                    Asım Özdemir/Başkan

      Talep Edilen Konular

-         İlçemizde bulunan spor kulüplerinin sahalarına uygulanmaya çalışılan kullanım haklarının kısıtlanması Belediyeden izin alınarak faaliyetlerine devam edecekleri bir yapıya kavuşturma çabalarına bir an önce son verilmelidir. Bütçelerinin olmadığı bahsi isle Kulüplerimize nakti yardım yapmayan belediyemiz Halkımıza ücretsiz spor yaptıracaklarını söyleyerek kuluplerimizin malzeme, elektrik, su, doğalgaz, temizlik, tamirat ve güvenlik hizmetlerinin karşılayacağı anlatılmaktadır. Söyledikleri maliyetlerin yarısı kulüplerimize verilmiş olsa hiç bir şeye ihtiyaç olmayacaktır. Bunun yanında Kulüplerimiz ticaret vasfı taşımamaktadır sadece gönüllü bağışlar karşılığı faaliyetlerine devam etmeye çalışmaktadır.  Eğer devletimizin koymuş olduğu kanunlar dışında ticari faaliyetleri olan kulüplerimiz denetlenmeli ve gereken yapılmalıdır.

-         Bildiğiniz üzere Spor Kulüplerimiz gönüllülük esasına göre faaliyet gösteren ve çogu zaman çocuklarımızın sporun içinde olmaları için yöneticilerin kendi ceplerinden oluşturdukları bütçelerle ayakta durmaya çalışmaktadır. Pandemi dolayısı ile maddi ve manevi sıkıntılarımız artmıştır. İlgili kurumların bu özverili çalışmaları desteklediğini görmek en doğal beklentimizdir. İlçemizin en önemli STK sı olan Beykoz Amatör Kulüpleri Destekleme Derneği ilçemizde bulunan kulüplerimizin taleplerini iletmek üzere makamınıza gelmiştir.

-         Pandemi nedeni ile Sporun içinde olan Antrenörlerimiz ve sporcularımızın yardıma ihtiyaçları olup İhtiyaç sahibi kişilerin kulüpler tarafından tespit edilerek yardımların düzenlenmesi gereklidir.

-         İlçemizde bulunan Kadınların spora teşvik edilmesi ve desteklenmesi gerekmektedir. İlçemizde sadece Rüzgarlıbahçe Kulübümüzde kadın futbol takımı mevcut olup kadınların ve kız çocuklarımızın spora yönlendirilmesi ve desteklenmesi için ilgili kurumlarla beraber program ve etkinlikler yapılmalıdır.

-         İlçemizde bulunan Marmara Üniversitesinin kaldırılması söz konusu olup bu durumun Beykozumuzun Ekonomisine, Sporuna. Kültüründe ve tarihinde önemli zararları olacaktır.. Böyle bir işlem yapılırsa Beykozumuzun sporcu yetiştirmesi de sıkıntılı olacaktır. Ayrıca Üniversitemiz Beykoz halkının rahatça spor yapabildiği bir yer olup halkımızın spor yapması için kullanılan yerler azalmış olacaktır.

-         Amatör spor yapan kulüplerimizin ilçe dışı  şehir dışı  müsabakalarında araç tahsisi ve konaklamaları için destekğe ihtiyacı vardır.  (  Futbol ve Diğer Branşı olan kulüplerimize )

-         Malzeme Yardımı Yapılması (  Futbol ve Diğer Branşı olan kulüplerimize )

-         Spor yapan gençlerimizin teşvik edilmesi ve onların ödüllendirilmesi (  Futbol ve Diğer Branşı olan kulüplerimize )

-         Spor Kulüplerimizin çocuklarımızın spora teşvik edilmesinde önemli katkıları vardır. Unutulmamalıdır ki açılan her kulüp çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmaktadır. Sosyal, kendine güvenen, bilinçli, ekip çalışması yapabilen bireyler olmaktadırlar. Bu nedenle Kulüplerimizin tesisleşme çalışmalarının desteklenmesi sporun en ileri düzeylere ulaşması gerektiği malumlarınızdır.

-         Spor Kuküplerimizin tesislerinin bakım onarımlarının yapılması için ilgili birimlerle bilgi verilmesi gerekmektedir. Bildiğiniz üzere pandemiden çıkan kulüplerimizin maddi olanalları azalmış olup tesislerin onarılması için bütçe oluşturulamamktadır.

-         Amatör Kulüplerimizin spor tesislerinin  çevre aydınlatmalarının yapılarak aydınlatmaların şehir şebekesine bağlanması geceleri tesislerin etrafı karanlık olduğu için vatandaşlar için güvenlik riski oluşturmaktadır. 

-         Emmiyet Birimlerimizin kulüplerimizle ortaklaşa hareket ederek gerekli tedbirlerin alınması uygulamalar konusunda kuluplerimizin bilgilendirilmesi

-         İlçe Spor Müdürlüklerimizle koordineli olarak çalışılmalı, spor kulüplerimizin isteklerinin karşılanması için çalışmalar yapılmalıdır.

-         Gençlerimizin spora yönlendirilmesi için okullarla koordineli çalışılmalıdır.

-         Okulların ve Üniversitelerin Spor alanlarının Kulüplerimizin kullanımına açılması için gereken girişimlerin yapılması gerekmektedir.

 

                                                                                                                                  

 


Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


30-11-2021 1370 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 493
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 467
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 471
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 399
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 427
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 388
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 425
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 924
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785