Anadolu Hisarı’nda Afet Bilinci Dersi

18-11-2025 1891 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Anadolu Hisarı Ortaokulu’nda afet bilincini güçlendirmeye yönelik geniş kapsamlı bir etkinlik düzenlendi.


Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programda açılış konuşmasını Okul Müdürü Mustafa Bülbül yaptı.


Okul Müdürü Bülbül gerçekleştirdiği konuşmasında: “Afet hazırlık ve bilinçlendirme programına hoş geldiniz. Ülkemiz bir baştan bir başa fay hatlarıyla örülmüş, yaşanan afet olayları ülkemizin gerçeği. Bunlara karşı bilinçlenmek, öngörüyle yaklaşmak, en gerekli şarttır. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese ve paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.


Öğrencilerin hem teorik hem uygulamalı bilgilerle donatılmasını amaçlayan programa Milli Eğitim Şube Müdürü Makbule Arya Barak, Öğretmenler, SAR ekibi, Beykoz İtfaiyesi personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.


Etkinlik, konferans salonunda öğrencilerin hazırladığı sunumlarla başladı. Deprem, yangın, sel, heyelan gibi afet türleriyle ilgili yaptıkları araştırmaları slaytlar eşliğinde paylaşan öğrenciler, afete hazırlığın neden gerekli olduğunu anlattılar.


Öğrencilerin hazırladığı içeriklerde acil durum çantası, toplanma alanları, doğru davranış modelleri ve afet öncesi hazırlık süreçleri gibi önemli başlıklar yer aldı.


Ardından SAR ekibi öğrencilerle buluştu. Uzman ekip, afet anında panik yapılmamasının, doğru bilgilerle hareket edilmesinin ve bilinçli toplum oluşturulmasının önemini örneklerle aktardı. SAR ekibi ayrıca arama-kurtarma çalışmalarının perde arkasını anlatarak hangi ekipmanların kullanıldığını, bir afet bölgesine nasıl müdahale edildiğini ve olay yerinde hangi güvenlik kurallarının öncelikli olduğunu öğrencilerle paylaştı. Deprem öncesinde, deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler öğrencilerle paylaşıldı.


Programın en dikkat çekici bölümü ise uygulamalı eğitim kısmı oldu. Okul bahçesinde Beykoz İtfaiyesi tarafından hazırlanan özel düzenek üzerinde yangın müdahale tatbikatı gerçekleştirildi. İtfaiye personeli, yangın söndürme tüplerinin doğru ve güvenli bir şekilde nasıl kullanılacağını adım adım gösterdi. Oluşturulan kontrollü duman ve ateşle yapılan tatbikatta öğrenciler, gerçek bir müdahale sürecinin nasıl işlediğini yakından gözlemleme fırsatı buldu. Bazı Öğretmen ve Öğrenciler, ekip gözetiminde söndürme tüplerini deneyimleyerek afet anında yapılması gereken doğru müdahaleyi uygulamalı olarak öğrendi.


Program, Okul Müdürü Mustafa Bülbül’ün odasında ekiplerle gün sonu değerlendirmesi yapmasıyla son buldu.



Anahtar Kelimeler : Beykoz,Anadoluhisarı,Anadoluhisarı Ortaokulu

Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


18-11-2025 1891 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

10.Beykoz Şiir Akşamı’nın Ayak Sesleri

22-02-2026 Yorum yok. 1076
Neyir Erkan Şişman

ALKIŞIN ZEHRİ

22-02-2026 Yorum yok. 935
Erdal Uzuner

RAMAZAN AYI

22-02-2026 Yorum yok. 945
Cüneyt Pulant

Değerli BEYKOZLU dostlarım...

22-02-2026 Yorum yok. 1026
Yaprak Akın

YÜKSEK KİRA DEĞİL, ÖDENEBİLİR KİRA KAZANDIRIR

22-02-2026 Yorum yok. 914
Hacı Arıcı

YALAN HASTALIĞI

28-01-2026 Yorum yok. 1896
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEM YARA HEM SİFA

28-01-2026 Yorum yok. 1887
Asım Özdemir

BEYKOZ’DA AMATÖR LİGLER-1

21-01-2026 Yorum yok. 2493
Asiye Çakır

BURUN KIVIRIRSAN DUVARA TOSLARSIN...

27-12-2025 Yorum yok. 3184
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 8162