BEYKOZ'DA ATAMIZI ANDIK

10-11-2021 2373 Yorum yok. Yorum Ekle

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83. yılında Beykoz’da anıldı.

 

10 Kasım sabahı protokol ve vatandaşlar Beykoz Belediyesi 15 Temmuz Şehitler Meydanı Atatürk Anıtı önünde toplanmaya başladı.

 

Saatler 09:05’den önce Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, İstanbul Boğaz Komutanı Tuğamiral Semih Ozangüç, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, MHP Beykoz İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman, İYİ Parti Beykoz İlçe Başkanı Akif Taşdemir, Vatan Partisi Beykoz İlçe Başkanı Hakan Ekiz, Deva Partisi Beykoz İlçe Başkanı Av. Hikmet Baki, Gelecek Partisi Beykoz İlçe Başkanı Ayhan Uzunyayla, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu, Beykoz Eğitime Destek Derneği Başkanı Gülay Demirel, Atatürkçü Düşünce Derneği Beykoz Şube Başkanı Özlem Besler ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Beykoz Şube Başkanı Esra İspalarlı Atatürk Anıtına çelenklerini sundu.

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ahirete intikal ettiği saat olan 09:05’de tüm Türkiye’de olduğu gibi Beykoz’da da zaman durdu. Sirenler eşliğinde iki dakikalık Saygı Duruşunda bulunan Beykozlu vatandaşlar hemen akabinde İstiklal Marşı’nı okudu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün’ün günün anlam ve önemini bildiren konuşması sonrası çelenk sunma töreni son buldu.

 

Çelenk sunma töreni sonrası Beykoz Belediyesi Kavacık Yaşam Merkezi’nde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü programı gerçekleşti.

 

Anma programına Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, İstanbul Boğaz Komutanı Tuğamiral Semih Ozangüç ve Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın başta olmak üzere birçok Daire Müdürü, Siyasetçi, Muhtar, Okul Müdürü, Öğretmen ve Öğrenciler katılım gösterdi.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından programın açılış konuşmasını Celal Aras Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Aygün yaparken, günün anlam ve önemini bildiren konuşmayı da Tarih Öğretmeni Gülay Zaralı yaptı.

 

Celal Aras Anadolu Lisesi Öğrencilerinin hazırladığı Oratoryo sonrası Atatürk’ün hayatı ile ilgili video gösterisi katılımcılarla paylaşıldı. İlçe genelinde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında düzenlenen resim, şiir ve mektup alanında birinci olan öğrencilerden Akbaba Anadolu Lisesi Öğrencisi İrem Taşçı mektubunu, Karlıtepe Ortaokulu Öğrencisi Ecrin Yağmur Çalışkan şiirini seslendirdi.

 

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında ilçe genelinde düzenlenen resim yarışmasında birinci olan Şahinkaya İlkokulu Öğrencisi Elifnaz Gazemir, ikinci olan Karlıtepe İlkokulu Öğrencisi Hayrunisa Hatice Sandıkçıoğlu ve üçüncü olan Soğuksu İlkokulu Öğrencisi Nil Sahra Çavuş’a ödüllerini İstanbul Boğaz Komutanı Tuğamiral Semih Ozangüç verdi.

 

Şiir yarışmasında birinci olan Karlıtepe Ortaokulu Öğrencisi Ecrin Yağmur Çalışkan, ikinci olan Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Nehir Aydın ve üçüncü olan İshakağa Ortaokulu Öğrencisi Ceylin Toprak’a ödüllerini Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın verdi.

 

Atatürk’e Mektup yarışmasında birinci olan Akbaba Anadolu Lisesi Öğrencisi İrem Taşçı, ikinci olan Celal Aras Anadolu Lisesi Öğrencisi Ayşe Zeynep Sude, ve üçüncü olan Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Esra Gür’e ödüllerini Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli takdim etti.

 

Çekilen hatıra fotoğrafı sonrası 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü programı sonlandı. 



Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


10-11-2021 2373 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 584
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1076
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 541
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 444
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 502
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 440
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 648
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 498
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1118
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 979
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 846