Beykoz İstanbul’un En Güvenli 4. İlçesi

14-10-2021 2084 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kavacık Yaşam Merkezi’nde 2020 ve 2021 yılları verileriyle Polis Huzur Toplantısı’nı düzenledi. Toplantıda paylaşılan verilere göre Beykoz İstanbul’da suça karışma oranında 35 sırada, yani İstanbul’un en güvenli 4. ilçesi.


Beykoz İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Güleç’in ev sahipliğinde Beykoz Belediyesi Kavacık Yaşam Merkezi’nde düzenlenen Huzur Toplantısı’na Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, İstanbul Boğaz Komutanı Vekili Albay Serkan Darcan, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın adına Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, MHP Beykoz İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman, Beykoz Belediye Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri, Muhtarlar, Okul Müdürleri, STK ve Spor Kulübü Temsilcileri ile İş İnsanları katılım gösterdi.


Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nin alt yapısını hazırladığı huzur toplantısının sunumunu Polis Memuru Selçuk Küçük yaptı. Huzur toplantısı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.


Pandemiden dolayı iki yıllık bir aranın ardından düzenlenen ilçe huzur toplantısında, 2021 yılının yanında 2020 yılının verileri de katılımcılarla paylaşıldı. (Tüm veriler haberimizin galeri bölümünde mevcuttur.)


2020 ve 2021 yıllarına ait suç mukayese verileri başta olmak üzere İlçe genelinde Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmalarının da paylaşıldığı slaytın ardından protokol konuşmalarına geçildi.


Toplantının açılış konuşmasını Beykoz İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Güleç yaptı. Güleç, iki yıllık pandemiden kaynaklanan bir aranın ardından yeniden bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başladı. Güleç “Burada az önce slayt eşliğinde sizlere aktardık ama benim burada özellikle görülmesini istediğim konu şu, biz fetö ve terörle olan mücadelemizi belli bir seviyeye getirip, sokakta asli işimizle iştigal etmeye başladığımız süre zarfında sürdürülebilir bir suçta azalma ve suç aydınlatma oranında yükselme ivmesi yakaladık. İnşallah kendi işimizle uğraşmaya devam ederiz, özellikle Beykozluların günlük yaşam konforlarını rahatsız eden mala karşı işlenen suçlar, ev ve iş yeri hırsızlıkları, oto hırsızlıkları vs. gibi günlük yaşam alanında insanların rahatsız eden olaylarda her sene yüzde 40 yüzde 50 civarlarında bir azalma yakaladık. Bunun dışında geldiğimiz günden beri araç-gereç, bina onarım ve bina kazandırılması anlamında da elimizden geleni yaptık. Bunda bizi destekleyen başta Sayın Kaymakamımız, özellikle Beykoz Belediyemiz, bize katkılarını hiçbir zaman esirgemeyen İş İnsanları, Beykoz’da bizim işimizi yapmamızı her zaman kolaylaştırmışlardır. Bundan sonrada kurulan güzel ilişkileri karşılıklı devam ettirebilirsek başarılı olduğumuzu sanıyorum.” şeklinde konuştu.


Beykoz İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Güleç’in ardından Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’a vekaleten Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam günün anlam ve önemini bildiren bir konuşma yaptı.


Sağlam “Biraz önce Beykozumuzun sunumunu hep beraber izledik. İstanbul’un en büyük yüz ölçümüne sahip ilçelerinden bir tanesiyiz. 45 Mahallemiz var ve nüfusumuz diğer ilçelere göre biraz düşük, 246 bin nüfusa sahibiz. Bizi burada mutlu eden İstanbul’da suç oranlarında 35 sırada olmamız, bizleri mutlu eden konulardan bir tanesi bu. Biz Beykoz Belediyesi olarak bugüne kadar İlçe Emniyetimize elimizden geldiğince, sorumluluğumuz içerisinde Beykoz’un huzurlu ve mutlu olabilmesi için gerekli desteği ve ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Beykoz’da gençlerimize yönelik ciddi anlamda çalışmalar yapıyoruz. Gençlerimize yönelik suç oranını düşürmek için gençlerimizin spor, kültürel ve sosyal faaliyetlerde işin içine sokmaya çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu desteğimiz devam edecek.” dedi.  


Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam’ın ardından konuşan Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli “İstanbul Huzur Toplantılarında ilçemizin 35. Sırada olması beni çok memnun etti. Çünkü hem yüz ölçümümüz fazla hem de İstanbul gibi birçok büyük Avrupa kentinden daha büyük bir şehri idare etme sorumluluğu omuzlarımızda. Bunda emeği geçen başta Emniyet Müdürümüz olmak üzere Polis Teşkilatımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Bu huzur toplantılarının bir amacı da birlikte istişare etmektir. Eksiklerimiz neler, sorunlarımız neler ve biz bu sorunlar ve eksikler için neler yapabilirizdir. Burada en büyük vazife Muhtarlarımıza düşüyor. Çünkü devletin en uç noktasında onlar vazife yapıyorlar. Daha önce biliyorsunuz Muhtarların 1924 Köy Kanunu’nda birden fazla vazifesi vardı. Sağlık Ocağı’nı yapmaktan tutun eğitim alanına kadar Muhtarların vazifesiydi. Daha sonra bu vazifeler diğer Kurum ve Kuruluşlara geçti. Peki şimdi Muhtarlarımıza ve bize düşen vazife nedir diye soracak olursak, Muhtarlarımızın ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla ve sivil toplumla irtibatı çok iyi sağlamalıdır derim ben. Neden, köyümüzde veya mahallemizde engelli bir vatandaşımız varsa eğer, bunu İlçe Sosyal Hizmetlere bildirmek, Belediyemizin ilgili dairesine bildirmek Muhtarlarımızın birinci asli vazifesidir. Artık eski ameli vazifelerden iletişime geçme durumunda kaldık hep beraber. Niye çünkü, her şey bir telefonun ucunda, dolayısıyla kamu kurum ve kuruluşlarıyla irtibatı burada en uç sinir ucu olarak tarif edecek olursak Muhtarlarımız sağlamak durumundalar. Burada ki nüans nedir diye soracak olursanız, bence en önemli husus neyi nasıl söylediğimizdir. Ben mesleğe yeni başladığımda bir meslek büyüğüm bana demişti ki bu mesleğin yüzde 75’i beşeri münasebettir, yüzde 25’i kanun ve mevzuattır demişti, şimdi bende aynı nasihatı sizlere söylemiş olayım, Mahallemizde olan sorunları tabi ki kanun ve mevzuatla çözeceğiz ama o ilgilisi kuruma nasıl söylediğimiz bence çok önemli. Bunu ben mesleki tecrübemden görüyorum. Aradaki en büyük sorun iletişimsizlik diye gözlemliyorum ben. Ancak burada bir eleştiri getirmişken olumlu olan tarafı da söylemeden geçemeyeceğim. Hep beraber zorlu bir pandemi süreci yaşadık. Bu süreçte şunu gözlemledim, vazifesi olmamasına rağmen, mükellefiyeti olmamasına rağmen başta Muhtarlarımız olmak üzere, Polisimiz, Zabıtamız, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımız, İmamlarımız, araç ve ekipmanıyla Belediyemiz her zaman bizim yanımızda oldu. Bu da iletişimin fevkinde olduğu bir konudur.” şeklinde konuştu.


Protokol konuşmalarının ardından soru cevap bölümüne geçildi. Soru cevap bölümünde katılımcılar Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam ve Beykoz İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Güleç’e sorularını yönetti. Katılan hazirundan gelen soruların ilçe huzurunu sağlamaya yönelik Emniyet Müdürlüğü’nün verileri ile ölçüştüğü görüldü.


Soru cevap bölümünün ardından İlçe Huzur toplantısı sonlanırken kokteyl bölümüne geçildi. İş insanlarından Egemen Cam Atölyesi Sahibi Elif Çelik, toplantıdan dolayı Beykoz İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Güleç'e çeşm-i bülbül hediye etti.


Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


14-10-2021 2084 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 572
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1071
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 531
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 442
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 494
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 435
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 633
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 492
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1111
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 974
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 838