YÜKSEKOKULUMUZUN İLÇEMİZE KAZANIMLARI

03-01-2012 3512 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu, halkın 1. temsilcisi olan Beykoz Muhtarlarını " Mahallemizin Lideri Muhtarlarımız " ismini verdikleri seminer ile " akademik düzeyde" bilgilendirme yaparak, katılımcı köy ve mahalle muhtarlarına sertifika verdiler.

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu, halkın 1. temsilcisi olan Beykoz Muhtarlarını " Mahallemizin Lideri Muhtarlarımız " ismini verdikleri seminer ile " akademik düzeyde" bilgilendirme yaparak, katılımcı köy ve mahalle muhtarlarına sertifika verdiler.İlçemizde açıldığı günden itibaren, Beykoz'un vizyonunun gelişmesine sayısız katkılar sunan Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Yönetimi, son olarak muhtarlarımız ile ilgili farklı bir organizasyon yaparak, ilçede bir yüksekokulun olmasının önemini tüm açıklığı ile ortaya koydu.

Yüksekokulda göreve başladıktan sonra okul içi eğitim çalışmalarının dışında Beykoz Sivil Toplum Kuruluşlarına olan yakınlığı ve bunun getirisinde direk halka yansıyan birçok organizasyonları ile sıkça gündeme gelen Yrd. Doç. Dr. Emine Koban'ın alt yapısını hazırladığı " Mahallemizin Lideri Muhtarlarımız" seminere Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Lojistik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yüksel, Yüksek Okul Öğretim Görevlileri ve Yöneticileri ile Köy ve mahalle Muhtarları katıldı.

Seminerin protokol konuşmalarında ilk sözü Beykoz Muhtarlar Birliği Başkanı Cavit Gül aldı. Gül konuşmasında, mahalle ve köy muhtarları ile Muhtarlar Birliğinin ilçedeki konumunun önemine değindikten sonra, birliklerinin ilçedeki birçok kurum arasında köprüler oluşturduğunu ve bununda Beykoz için önemli bir kazanç olduğunu vurgulayıp, son olarak ta kendilerini okullarının olanaklarından yararlandıran Yüksekokul Yönetimine, proje destekçileri olan Beykoz Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığına teşekkür etti.

Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yüksel, Muhtarlık kimliğinin bilinen tarifini akademik bir dil ile anlatırken, muhtarların ülke için ne denli gerekli bir kurum olduğunu örnekleri ile dile getirdi. Prof. Dr. Yüksel konuşmasının sonunda projelerine katkı sunan ve birer eğitim gönüllüsü olarak belirlediği Beykoz Kaymakamı ve Belediye Başkanını okulunun rozetlerini taktı.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'te okul müdürü gibi kendi gözlemiyle muhtarların genel tanımını yaparken muhtarların en yakın yardımcılarını olduğunu vurguladı. Çelikbilek ayrıca muhtarların seminer vasıtası ile alacakları eğitim çalışmalarına da önemli verim katacağını belirterek, Yüksekokul Yönetimini tebrik edip, kısa zaman içerisinde Yüksekokulun Üniversiteye dönüşmesi temennisinde bulundu.

Protokol konuşmalarının sonuncusunu yapan Kaymakam Aydın Ergün, muhtarların çağın gelişmelerine karşı kendilerini yenilemeleri gerektiğini, zaten muhtar kimliklerinin de buna müsait olduğunu çünkü her muhtar mahalle veya köyünde karizmatik yapısı sayesinde önde gelen tanınan ve sevilen insanlar oldukları için seçildiklerini belirterek, muhtarlarında halkın bu güvenine layık olabilmek için sürekli kendilerini geliştirme çabası içerisinde olmaları gerektiğini vurgulayıp, eğitim çalışması için emeği geçenleri tebrik etti.

Seminerin altyapısını hazırlayan, Yrd. Doç. Dr. Emine Koban'ın Yaşam boyu öğrenmenin muhtarlar ile ilişkisinden bahsedip, seminer hakkında ve konularına göre seminere katılacak öğretim görevlileri hakkında kısa bilgilendirme yaptıktan sonra muhtarlar için özel ve hızlandırılmış olarak hazırlanan "Mahallemizin Lideri Muhtarlarımız " konulu seminere geçildi.Öğretim Görevlisi Sevil Bektaş'ın "Temel İletişim Bilgisi, Kitle İletişim Araçları", Yrd. Doç. Dr. Nejla Karabulut'un "Sosyal Medya", Yrd. Doç. Dr. Pınar Seden Meral'ın da "Beden Dili ve Liderlik" derslerini işlerken muhtarlar ile kurdukları diyalog mükemmeldi. Branşlarının uzmanı olan eğitimcilerin verdiği bilgilerden etkilenen Muhtarlar kendileri ile kurulan interaktif ortam sayesinde dersler süresi içerisinde karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

Köy ve Mahalle Muhtarlığı olarak 45 kişi olan Beykoz Muhtarlarının neredeyse tamamının geldiği seminerde, seminerin gün boyu devam etmesi sebebiyle verilen aralarda ve ikram edilen öğle yemeği sonrasında katılım sayısında azalmaların olacağı tahmin edilirken, bunun gerçekleşmemesi muhtarların verilen bilgilerden oldukça mutlu olduklarını gösterdi.Seminer sonrasında Yüksekokul Yöneticilerinin de katılımıyla seminere katılan tüm muhtarlara günün anısına aldıkları eğitim ile ilgili sertifika verildi.


Videolar

Toplam 1 video bulundu.


03-01-2012 3512 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 500
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 474
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 477
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 403
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 431
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 391
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 482
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 456
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1070
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 925
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 786