Anadolu Kavağı Sakinleri Anlattı, Başkan Köseler Yerinde Dinledi

22-05-2024 877 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler halk buluşmalarına Anadolu Kavağı Mahallesi’nde devam etti. Mahalle sakinleri, yaşadıkları sorunları ve varsa çözüm önerilerini, yüz yüze Başkan Alaattin Köseler’e aktardı.


Eşi Firdevs Köseler ile halk buluşmasına katılan, Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’e Belediye Başkan Yardımcıları Bilgehan Murat Miniç ve Taner Aksu, Fen İşleri Müdürü Murat Çabuk, Zabıta Müdürü Murat Avşar, Hukuk İşleri Müdürü Şeyma Çobanoğlu, İmar ve Şehircilik Müdürü Emre Genç, Emlak ve İstimlak Müdürü Nebi Canlı, Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Akif Kılıç, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Cengizhan Turaman ile Anadolu Kavağı Mahallesi Muhtarı Serkan Çağlar eşlik etti. 

 

Toplantının açılışını yapan Başkan Köseler, seçim sürecinde söz verdiği gibi 1999-2004 yılları arasında gerçekleştirdiği Halk Buluşmaları’nı yeniden başlattıklarını, ilk olarak Beykoz’un turizm açısından dışa açılan penceresi olan ve yaz aylarında İstanbul ve Türkiye’nin pek çok noktasından yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği mahalleler olan Poyrazköy ve Riva Mahalleleri’nin sakinleriyle bir araya geldiklerini ve yine devamında, üçüncü olarak da  Anadolu Kavağı’nda vatandaşlarla buluştuklarını ifade etti.

 

Konuşmasının devamında Beykoz Belediye Başkanı Köseler, gerçekleşen toplantılarda bizzat kendisi de dahil olmak üzere ilgili Müdürlerin sorunları not aldıklarını, alınan notlara en kısa sürede geçmişte yapıldığı gibi ŞOK Hizmet programlarıyla mahalle ihtiyaçlarına topluca müdahale edileceğini belirterek Anadolu Kavağı’nda ki vatandaşların ortak kullanacakları yerlerin çoğaltılması gerektiğinin altını çizdi.

 

Başkan Köseler, Beykoz’u çağın standartlarına ulaştırmak için gece gündüz çalışacaklarının sözünü vererek, mikrofonu Anadolu Kavağı Mahallesi sakinlerine bıraktı.

 

Sırayla söz alarak sorunlarını aktaran Anadolu Kavağı Mahallesi sakinleri; ulaşım, yaz aylarının hemen hemen tüm günlerinde, kış ayrında ise sadece hafta sonları yaşanan trafik sorununu, mahalle genelinde hizmet veren Belediye temizlik işçilerinin sayı ve çalışma saati aralığının arttırılması, sokak hayvanlarının bakım sorunu, mahallede ikamet eden balıkçıların çekek sorunu, tuvalet sorunu, mahalle sakinlerinin yaz aylarında denizi kullanamaması, 80’li 90’lı yıllarda ailelerin bir arada oturup sohbet etme fırsatı bulduğu çay bahçesi gibi alanların olmaması, Anadolu Kavağı ve Beykoz’un daha tanınır hale gelmesi için tiyatro ve sinema festivalleri, Yoros Kalesi’nin atıl durumu gibi pek çok sorunu Köseler ve ekibine aktardılar.

 

Toplantının bir bölümünde söz alan Mahalle Muhtarı Serkan Çağlar. Bir önce ki Belediye Başkanı döneminde Kavak halkının yararlanabileceği bir sosyal tesis için İstanbul Boğaz Komutanlığı ile görüşüldüğünü, İstanbul Boğaz Komutanlığı’nın bulunduğu alanın belli bir bölümünde Belediye’nin sosyal tesisinin açılmasını Komutanlığın sıcak baktığı Belediye Başkanı Köseler’e aktarıldı.

 

Başkan Köseler, İstanbul Boğaz Komutanlığı ile iletişime geçerek, olumlu düşüncelerinin devamı varsa Anadolu Kavağı Mahallesi sakinleri için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını ifade etti.

 

Mahallelilerin sorunlarına anında dönüş sağlayan Belediye Başkanı Alaattin Köseler, A. Kavağı çarşısına, sahiline, evlerine ve işletmelerine doğal güzellikleri ön plana çıkararak çeki düzen verilmesi gerektiğini söyledi.

 

Mahallelilerden gelen sorunlar ilgili Müdürlerden detaylı bilgi alarak cevap veren Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, ulaşım sorununun geçtiğimiz gün İBB, Beykoz Belediyesi ve Muhtarlar arasında gerçekleşen toplantıda İBB yetkililerine aktarıldığını, çok kısa bir zamanda ulaşım sorununun çözüleceğini, trafik ve temizlik ile ilgili daha fazla Zabıta Memuru ve Temizlik İşçisi’nin mahallede hizmet vereceğini, sahilde en uygun noktada çekek yeri için görüşmeler yapılacağını, tuvalet sonunun yeni yapılan caminin hemen yanında yerin altında yapıldığını bir ya da iki hafta içinde hizmete alınacağını belirterek, Yoros Kalesi’nde yetkinin İBB’ye geçtiğini, 30 Mayıs’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yapacağı görüşmede bu sorunu da dile getirerek ilçe belediyesi ve büyükşehir belediyesi yetki alanında bulunan alanlarda vatandaşların isteklerine karşı neler yapabileceklerini görüşeceklerini söyledi.

 

Başkan Köseler’in konuşması sonrası toplantı sona ererken, Mahalle Muhtarı Serkan Çağlar mahallenin sorunlarından oluşan dosyayı Başkan Köseler’e takdim etti.

 

İlçe yerel basınından sadece Doğuş Haber’in takip ettiği Halk Buluşması, yakın zaman sonra hizmete alınacak yer altı tuvaletinin gezilmesiyle son buldu.


Anahtar Kelimeler : Beykoz,Beykoz Belediyesi,Alaattin Köseler,Anadolu Kavağı Mahallesi,Halk Buluşması


Fotoğraf Galerisi


22-05-2024 877 Yorum yok. Yorum Ekle