Beykoz’un Genç Yazarları A.Hisarı Ortaokulu’ndan Çıktı

30-05-2024 1055 Yorum yok. Yorum Ekle

Anadolu Hisarı Ortaokulu Öğrencilerinin kaleme aldığı “Beykoz’a Masallar Yazdık” kitabının imza günü gerçekleşti.

 

Beykoz’un tecrübeli eğitimcilerinden Mustafa Bülbül’ün Müdürlüğünü yaptığı, Anadolu Hisarı Ortaokulu’nda gerçekleşen imza gününe, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Çetin Can ve Ayhan Özgün, Göztepe Mahallesi Muhtarı Arzu Kuşdili, Okul Müdürleri ve Öğretmenler katıldı.

 

İlk olarak öğrencilerin hazırladığı resim sergisi gezildi. Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan, resimlerle ilgili Görsel Sanatlar Öğretmeni Derya Görmez ve Öğrencilerinden bilgi aldı.

 

Resim sergisinin ardından yine Anadolu Hisarı Ortaokulu Öğrencilerinin hazırladığı icat ve buluşlardan oluşan sergi gezildi. Öğrenciler, çağın sunduğu teknolojik gelişmelerle birlikte hayal güçlerini harmanlayarak ortaya mükemmel eserler çıkardı.

 

İcat ve buluş sergisinin ardından okul bahçesine kurulan özel alanda imza gününe geçildi. Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan, Okul Müdürü Mustafa Bülbül şahsında tüm öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik ederek, “Beykoz’da Masallar Yazdık” kitabını kendi adına öğrencilere imzalattı.

 

Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan, Anadolu Hisarı Ortaokulu’nun genç yazarları; Ceylin Kartal, Defne Beren Gül, Devrim Devin Özdemir, Duru Dağ, Duygu Ceylin Şanlı, Ecem Ulanmış, Elif Kurt, Eylül Ece Arslan, Eyüp Efe Salman, Eyüp Yiğit Kartal, Hazal Elibal, İclal Çalık, Meryem Bakır, Mısra Girgin, Nazlı Ada Erdoğan, Poyraz Kaan Kaya, Reyhan Nisa Duran, Sariye Ecrin Mataracı, Sena Yüksel, Serra Simay Baykan, Şevval Turan, Tolga Özbilgi, Yağmur Nur Yavuzyılmaz ile birlikte,

 

Hikâyeleri resimleyen; Pirağa Aydın, Nisan Doğanalp, Begüm Kul, Ervanur Kayan, Hifa Yaren Şen ile tek tek sohbet ederek kitabın yazılış ve resimleniş anıyla ilgili bilgi aldı.

 

Resim, İcat-Buluş sergilerinde ve “Beykoz’a Masallar Yazdık” isimli kitabın hazırlanışında görev alan öğrencilerle çekilen hatıra fotoğrafı sonrası etkinlik sona erdi.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan’ın bir başka etkinlik için okuldan ayrılmasının ardından Doğuş Haber’e özel açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Mustafa Bülbül, öğrencilerin ve öğretmenlerin gecesine gündüzüne katarak hazırladıkları “Beykoz’a Masallar Yazdık” kitabının detaylarıyla ilgili Okul Müdür Yardımcısı Nermin Yurtbaşı Yürük’ün bilgi vereceğini ifade ederek, öğrencilerin yazdıkları hikayeleri derleyerek basıma uygun hale getiren Okulun Öğretmenleri Nermin Yurtbaşı Yürük, Abdülkadir Akkoç, Derya Görmez, Havva Tuğba Aknur, Tülin Yılmaz, Gökhan Akın’a teşekkür etti.

 

Okul Müdürü Mustafa Bülbül’ün ardından kitapla ilgili gazetemize bilgi veren Müdür Yardımcısı Nermin Bölükbaşı Yürük “Geleceğin Yazarları Projesi, İstanbul İl Milli Eğitim müdürlüğü tarafından bize sunulan bir proje. Bu projeye biz katılım sağlarken, çocuklarımız acaba bu alanda kendilerini geliştirebilirler mi, ya da çocuklarımıza gelecekte bir kapı açabilir mi diye düşündük. Yazmayı seven çocuk şuan için çok fazla yok maalesef, çocukları daha çok yazı yazmaya yönlendirmekti bizim bu projeye başlamadaki amacımız. Öncelikle bütün okula duyurduk, tamamen gönüllülük esasıyla katılım gösteren öğrencilerimizden masallar topladık. Normalde projede tür serbest aslında, çocuk hikâyede yazabilir, masalda yazabilir, romanda yazabilir ama biz bu yola, güzel teması olan bir kitap olması için tür ve masalın konusuyla ilgili bir sınırlama getirdik.


Türü Masal olarak belirledik, yer de şöyle ki çocuklar Beykoz’da ki tarihi alanları tanısın istedik. Hem yazı çalışması yapsınlar hem de Hidiv Kasrı nasıl bir yer ya da Yoros Kalesi nasıl bir yer araştırma yapsın dedik. Burada ki masalların özellikleri tamamının Beykoz’da geçmesi, bu yüzden kitabın adı da bu yüzden “Beykoz’a Masallar Yazdık” oldu. Projede 23 öğrenci masallarıyla, 7 öğrencide resimleriyle çalıştı. Aynı zamanda projeye katkı sağlayan öğretmenlerimiz var. Masalların genel intibasına dokunmadan kitaplaştırılmasına uygun hale getirilmesinde, öğretmenlerimizde görev aldılar. Çocuklar kitap çıkınca, inanılmaz güzel tepkiler verdiler. Kitap çıktığından beri okulda kahraman edasında geziyorlar. Kitap incelendiğinde de görüleceği gibi gerçekten profesyonel ellerden çıkmış bir kitap gibi ayırt edilemiyor. Şuan çok mutlular, imza günlerini gerçekleştiriyorlar.” şeklinde konuştu.



Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


30-05-2024 1055 Yorum yok. Yorum Ekle