Beykoz Çayırı’nda Türküler Dile Geldi

30-08-2023 1256 1 yorum. Yorum Ekle

Beykoz Çayır Festivali tüm hızıyla devam ediyor, Beykoz Çankırılılar Derneği, Beykoz Samsunlular Derneği ve Beykoz Erzurumlular Derneği Beykozlulara unutulmayacak bir kültür akşamı yaşattı.

 

Beykoz Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Beykoz Çayır Festivali’nde Çankırılılar, Erzurumlular ve Samsunlular ortak etkinlikte buluştu.

 

Başkanlığını Mustafa Bülbül’ün yaptığı Beykoz Çankırılılar Derneği, Başkanlığını Hasan Yaşar’ın yaptığı Beykoz Samsunlular Derneği ve Başkanlığını Özer Dura’nın yaptığı Beykoz Erzurumlular Derneği’nin ortak kültürlerinin yansıtıldığı yöre gecesine, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Feruz Kutsal, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, CHP Beykoz İlçe Yönetimi, Beykoz Belediye Meclis Üyeleri, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Sedat Altun ve Muhtarlar, Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği Dönem Başkanı Erdal Uzuner ve STK Temsilcileri, Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanı Zeynettin Aydın ve çok sayıda Beykozlu katılım gösterdi.

 

Üç Dernek Başkanı ve Yönetimleri, gecenin sahne performansları başlamadan, Beykoz Belediyesi’nin dernekler için tahsis ettiği stantlarında tüm katılımcılara yöresel ikramlarını sunarken, misafirleriyle yakından ilgilenmeyi de ihmal etmediler.

 

Kültür akşamı Erzurum yöresi Bar Ekibi’nin sergilediği gösteri ile başladı.

 

Halk oyunları gösterilerinin ardından Dernek Başkanları Hasan Yaşar, Özer Dura ve Mustafa Bülbül Yönetim Kurulu Üyeleri ile sahneye davet edildi. Sahnede verilen birlik ve beraberlik pozu sonrası üç derneğin Başkanı’da Beykozlulara hitap ederek kendilerine bu fırsatı veren Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ve emeği geçen Beykoz Belediyesi personeli ile katılımları için misafirleri ve Beykozlulara teşekkür ettiler.

 

Protokol konuşmaları sonrası, gece Çankırı’nın bağrından koparak adını ülkemizde olduğu gibi yurt dışında da duyuran ve özellikle Yaren Kültürünün bir numaralı temsilcisi, Sami Yalçın konseri ile devam etti.

 

Yalçın, Çankırı, Samsun ve Erzurumlular için özel olarak seçtiği repertuvarını yaren ekibi ile birlikte Beykozlulara sunarken katılımcılar oynamaktan oturma şansı bulamadılar.

 

Konseri sonunda Yalçın’a Beykoz Çankırılılar Derneği Başkanı Mustafa Bülbül, Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanı Zeynettin Aydın ile birlikte çiçek takdiminde bulundu. Çiçek takdimi sonrası Başkan Zeynettin Aydın Beykozluları selamlayarak gecenin hayırlı olmasını diledi.

 

Sami Yalçın’ın ardından TRT Müzik ekranlarından Beykozluların aşina olduğu Sanatçı Özcan Türe sahne aldı. Türe, ekibi ile birlikte dinleyenlerini Anadolu turuna çıkararak mest etti. Konseri sonunda Özcan Türe’ye Beykoz Erzurumlular Derneği Başkanı Özer Dura çiçek takdiminde bulundu.

 

Gecenin sonunda ise Türk Halk Müziği’nin efsanesi, eğitimci kişiliği ile bilinen Sanatçı Orhan Hakalmaz türkülerini Beykozlular için söyledi. Konseri sonunda Orhan Hakalmaz’a çiçeğini Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Feruz Kutsal takdim etti.



Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


30-08-2023 1256 1 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

MUSTAFA BÜLBÜL 01-09-2023

AÇIK TEŞEKKÜR

YEREL BASINDA GÜVEN SÖYLEMİNİ TAM MANASIYLA GERÇEKLEŞTİRME GAYRETLERİNİZİ DİKKAT VE TAKDİRLE İZLİYORUM.ÇANKIRI YÖRE GECESİNE TEŞRİFLERİNİZ VE OBJEKTİF HABERLERİNİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. YAYIN HAYATINIZDA BAŞARILAR DİLERİM.YÜREGİNİZE VE KALEMİNİZE SAĞLIK......

Toplam 1 yorum bulundu.