Tüm Yurtta olduğu gibi Büyük Zafer'in 101. yılı Beykoz'da da unutulmadı

30-08-2023 918 Yorum yok. Yorum Ekle

30 Ağustos Zafer Bayramı Beykoz ilçe kutlama programı, Beykoz Belediyesi 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda gerçekleşti.

 

Beykoz Kaymakamlığı’nın himayesinde ilçe kutlama programı Cumhuriyetimizin Kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk sunma töreni ile başladı. Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, İstanbul Boğaz Komutanı Tuğamiral Eren Günay ve Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın Atatürk Anıtı’na sunduğu çelenkleri sonrası program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajının okunduğu sırada etkinlik alanında bulunan bir vatandaşın kulaklarını tıkaması gözlerden kaçmadı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı sonrası Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Öğrencisi Sezer Kuş ve Paşabahçe Ahmet Ferit İnal Anadolu Lisesi Öğrencisi Aysun Aydın, 30 Ağustos kapsamında kaleme aldıkları şiirlerini seslendirdiler.

 

Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından program tebriklerin kabulü ile devam etti. Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, İstanbul Boğaz Komutanı Tuğamiral Eren Günay ve Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın protokol sıralamasına göre tebrikleri kabul ettiler. Tebrik için anons edilen birçok kamu yöneticisinin alanda olmadığı dikkatlerden kaçmadı.  

 

Tebriklerin kabulü sırasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan siyasi partilerin anonsu sırasında anons edilmeyen Saadet Partisi Beykoz İlçe Yönetimi, tören sonrasında durumu gazetemizle paylaşarak partilerine saygısızlık yapıldığını, Mecliste gruplarının olmasına rağmen çelenk töreninde anons edilmediklerini, Bayramın ruhunun bozulmaması adına tören sırasında tepki göstermediklerini ifade ettiler.

 

Tebriklerin kabulü sonrası devlet töreni sona ererken, alanda bulunan Siyasi Partiler ve Sivil Toplum Kuruluşları birbirlerini beklemeden, bir anda Atatürk Anıtı’na çelenklerini sunarak hemen akabinde fotoğraf çektirme yarışı içerisinde oldular.

 

Atatürk Anıtına çelenk sunumu sonrası CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan alanda bulunan Beykozlulara hitap ederek, birlik ve beraberlik içerisinde Atatürk Anıtı’na hep birlikte çelenk sunmak varken toplumun ayrıştırıldığını, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının devlet töreni sonrası karga tulumba çelenklerini sunulduğunu belirtti.

 

Tören sonunda 15 Temmuz Şehitler Meydanı’ndan ayrılacağımız sırada gazetemizle iletişime geçen Vatan Partisi Beykoz İlçe Başkanı Hakan Ekiz, düzenlenen devlet töreni ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Başkan Ekiz, tebriklerin kabulü sırasında Kaymakam, Boğaz Komutanı ve Belediye Başkanı ile tebrikte bulunacak kişinin arasında set koyulduğunu, eski bayramlarda el sıkışılıp bayramlaşıldığını ifade etti.

 

Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Öğrencisi Sezer Kuş ve Paşabahçe Ahmet Ferit İnal Anadolu Lisesi Öğrencisi Aysun Aydın’ın şiirleri ile CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan ve Vatan Partisi Beykoz İlçe Başkanı Hakan Ekiz’in konuşmaları haberimizin video bölümündedir.



Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


30-08-2023 918 Yorum yok. Yorum Ekle