Beykoz Çayırı’nda Artvin-Batum Coşkusu

27-08-2023 1307 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen Tarihi Beykoz Çayır Festivali kapsamında Artvin ve Batum rüzgarı esti.


Beykoz Batum Havalisi Gürcü Kültür Derneği Başkanı Ali Kemal Kılıç ve Beykoz Artvinliler Derneği Başkanı Mehmet Uzun ile iki derneğin Yönetim Kurulu Üyeleri’nin ev sahipliğinde gerçekleşen yöre gecesine Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Feruz Kutsal, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, CHP Beykoz İlçe Başkan Yardımcısı Doğan Bingöl,  Beykoz İlçe Emniyet Müdürü Hakan Öztürk, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Sedat Altun, Artvin Dernekler Federasyonu Başkanı Hakan Bekar, Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği Dönem Başkanı Erdal Uzuner ve Dernek Temsilcileri, TOFD Beykoz Şube Başkanı Saniye Efe, BEYMEZ Başkanı Erdal Öztürk, Artvinli İş İnsanı Mubin Çakmak, çayır festivali için Batum’dan gelen Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda Beykozlu katılım gösterdi.

 

Festival öncesi Beykoz Belediyesi’nin dernekler için kurduğu stantlarda yöresel yemek yarışması gerçekleşerek yöresel ürünler Beykozlularla paylaşıldı.

 

Çayır Festivali etkinliği Adnan Akgül'ün başarılı sunumu ile start alırken, Artvin ve Batum Derneklerinin halk oyunları ekiplerinin sergilediği halk oyunları gösterisinin ardından her iki derneğin Başkan ve Yönetimleri sahneye davet edildi.


Beykoz Batum Havalisi Gürcü Kültür Derneği Başkanı Ali Kemal Kılıç ve Beykoz Artvinliler Derneği Başkanı Mehmet Uzun, Beykoz Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirdikleri yöre gecesine katılım sağlayan tüm Beykozlulara ve misafirlerine, kendilerine bu olanağı sağlayan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ile tüm Beykoz Belediyesi çalışanlarına teşekkür ederek, derneklerin mensuplarının destekleriyle ayakta kaldıklarını ve faaliyet gösterdiklerini ifade ederek Beykozluları derneklerine sahip çıkmaya davet ettiler. Her iki dernek Başkanı’nın da konuşmaları sonrası birlik ve beraberlik pozu verildi.

 

Hatıra fotoğrafı sonrası her iki derneğin halk oyunları ekiplerine takdim edilen teşekkür plaketleri sonrası Beykoz İlçe Emniyet Müdürü Hakan Öztürk ve Beykozlu İş İnsanı Mubin Çakmak başta olmak üzere derneklere katkısı olan birçok isime plaket takdim edildi.

 

Plaket töreni sonrası gecenin ilk sahnesini Moli grubu aldı. Artvin ve Batum yöresinin birbirinden değerli eserlerini Beykozlularla paylaşan Moli grubu vatandaşları hop oturttu hop kaldırdı.

 

Moli grubunun ardından Karadeniz müziği dendiğinde akla gelen ilk üç isimden bir tanesi olan Resul Dindar, kızı ile birlikte çıktığı sahnede, Beykoz Çayır Festivaline özel oluşturduğu repertuvarını Beykozlularla paylaştı.


Her iki konser sonrası sanatçılara teşekkür plaketi ile birlikte çiçek takdiminde bulunulurken, Resul Dindar’ın çiçeğini Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Feruz Kutsal vererek Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın selamlarını iletti.

 

Çiçek takdimi sonrası konser bir süre daha devam etti.

 


Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


27-08-2023 1307 Yorum yok. Yorum Ekle