MİLLİ DUYGULAR BEYKOZ’DA DORUKLARDA

09-02-2023 970 Yorum yok. Yorum Ekle

Hep birlikte elimiz kalbimizde, deprem bölgelerimizden gelecek iyi haberleri beklerken, taşın altına iyi niyetle birlikte elimizi sokmaya çalışıyoruz.


Kaymakamlık, Belediye ve AFAD birlikteliğiyle; ilk şokun ardından hemen organize olup, birçok ihtiyaç malzemesini ortak noktalarda toplanması ve tasnif edilmesiyle felaket bölgesine ulaştırılmakta. 


Kaymakamlık, Belediye ve AFAD koordinasyonuyla ilerleyen süreç sorunsuz şekilde işlerken, tırlarımızın yola çıktığını hepimiz biliyoruz.


Ardından deprem bölgelerinden bilgiler, videolar ve fotoğraf görüntüleri haber bültenlerinde, sosyal medya hesaplarında ve bizzat kurduğumuz irtibatlar ile bize de ulaşmakta.


Şehir girişlerinde ardı arkası kesilmeyen trafik mi dersiniz, bireysel topladığı ve götürdüğü eşyaları yerine ulaştıramamanın ruhi haliyle yollara döküp geri dönmeye çalışanlar mı dersiniz, hepsinin görüntü ve bilgileri WhatsApp ihbar hattımıza düştü ve düşmeye devam ediyor. Tabi ki bunları çok fazla detaylandırıp Milli Dayanışma hızımızın irtifa kaybetmesini asla istemeyiz.


İçerisinde bulunduğumuz vahim durumda öncelikle canlarımızı kurtarma ve açıkta kalanlarımızı sağlıklı ortamda yaşatma mücadelesi içerisindeyiz. Bu aşamadan sonra felaketin ikinci vahim tablosu ortaya çıkacak, yaşamlarını yitiren depremzedelerin çıkartılmasındaki hassasiyet ve onların hayatta kalanlarına sıkıntısız bir ortam sağlama çalışmaları da aynı ölçekte önemli.


Kesinlikle Milli Dayanışma ruhumuzu kaybetmeden Devlet Kurumlarının koordinesinde olan çalışmalara olanaklarımız ölçüsünde yardımlarımızı sürdürmeliyiz.


Maalesef bu durumda, haberimizi tamamen bilgilendirmek ve en azından bundan sonraki süreçte daha bilinçli ve daha koordineli hareket edilmesi adına kaleme almak istedik.


AFAD ve Sivil Toplum Kuruşları ile koordineli olmayan her yardım hareketi, maalesef ki deprem bölgesindeki vatandaşlara ulaşma konusunda büyük zorluklar yaşamakta olduğu gibi şehirdeki giriş çıkış trafiği nedeniyle planlı yardımların ulaşmasını da engelliyor.


Özelikle üstüne basa basa belirtmek istiyoruz ki, bu durumda bireysel olarak yardım yapmak yerine AFAD ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte çalışmak en mantıklısı olarak gözükmekte. Hatta olabilme durumu varsa Kamu Yararına Hizmet Üretme kimliği olan kurumların depolarında toplanıp kontrollü bir şekilde yardım sahiplerine ulaştırılabilir. Sürecin buradan sonrası da çok zor ve üstesinden gelebilmemiz için planlı hareket etmemiz gerekmekte.


Bir önemli konuda, içerisinde bulunduğumuz yaşam şartlarının zorluğuna bakmadan, olanakları nispetindeki yardımları koordinasyon merkezlerine ulaştırılan, ilçenin dört bir yanından gelen yardım malzemelerinin tasnif edilme işlemine yardımcı olmak isteyenlerin de manevi olarak huzura erişmeleri için rahat ortamda çalışmalarını sağlamak gerekli.


Videolar

Toplam 1 video bulundu.


09-02-2023 970 Yorum yok. Yorum Ekle

ÖĞRETMEN OLMAK

30-11-2025 Yorum yok. 558
Ozan Derviş

Asıl Olanı Görüyor ve Duyuyor muyuz?

30-11-2025 Yorum yok. 749
Neyir Erkan Şişman

Yeşile Tutunmak

30-11-2025 Yorum yok. 574
Erdal Uzuner

BEYKOZUN DERELERİ

30-11-2025 Yorum yok. 525
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

BİR GARİP ORHAN VELİ

30-11-2025 Yorum yok. 467
Cüneyt Pulant

Beykozlulara...

30-11-2025 Yorum yok. 595
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

HERŞEY TAMAM DA KIRAÇ MI SORUN OLDU...

30-11-2025 Yorum yok. 522
Hacı Arıcı

MENFAATSİZ SAF VEFALI YÜREKLER

30-11-2025 Yorum yok. 419
Asım Özdemir

Huzur Toplantısı

07-11-2025 Yorum yok. 958
Asiye Çakır

İNSAN İNSANA…

30-05-2025 Yorum yok. 4875
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 5592