Beykoz’da Öğrenciler Doğal Afetler Konusunda Bilinçli

23-11-2022 1167 Yorum yok. Yorum Ekle

Afet Eğitimi Hazır Günü Beykoz ilçe programı Şehit Hasan Kaya Ortaokulu’nda gerçekleşti, öğrenciler doğal afetlere karşı bilgilendirildi.

 

Beykoz’da İlçe Milli Eğitim ve Sivil Toplum dünyasının başarılı bireyi Özgür Tan’ın Müdürlüğünü yaptığı Şehit Hasan Kaya Ortaokulu Öğrencilerinin hazırladığı Afet Eğitimi Hazırlık Günü programına Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan ve Şube Müdürleri, Beykoz Belediyesi Afet ve Acil Durum Koordinatörü Yasin Kan ve Ekibi, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı ve Rüzgarlıbahçe Mahallesi Muhtarı Sedat Altun, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katılım gösterdi.

 

Program öncesi Beykoz Belediyesi tarafından okul bahçesine kurulan stantta Afet durumlarında kullanılacak araç gereçler öğrencilere sergilenirken, yine afet durumunda ilk yapılması gerekenler öğrencilerle paylaşıldı.

 

Şehit Hasan Kaya Ortaokulu’nun konferans salonunda gerçekleşen etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından etkinliğin açılışını Okul Müdürü Özgür Tan yaptı. Tan misafirlerini selamlayarak başladığı konuşmasında, gece saatlerinde Düzce merkezli depremde zarar gören vatandaşlara acil şifalar dileyerek, alt yapısı günlerce öncesinden hazırlanan doğal afet konulu bir etkinlikten hemen önce, doğal bir afet olan deprem olayının yaşanmasını hayatın bir gerçeği ve akıllardan çıkarılmaması gereken bir olgu olduğunun altını çizdi.

 

Okul Müdürü Özgür Tan’ın ardından günün anlam ve önemini bildiren konuşmayı 8-F Sınıfı Öğrencisi Gamze Aydınoğlu yaptı.

 

Günün anlam ve önemini bildiren konuşma sonrası 5-B Sınıfı Öğrencileri Zehra Nuran Dede “Yangın” ve Ela Zeynep Yendekoğlu’da “Doğal Afetler” isimli şiirlerini seslendirdi.

 

Şiir dinletisi sonrası 7-F Sınıfı Öğrencileri Ecrin Naz Güneşdoğdu, Gamze Kazanasmazoğlu, Eylül Öztürk, Ecrin Kadra Ekerel, Sude Şahin ve Rabia Ersöz slayt eşliğinde doğal afetler ve doğal afetlerden korunma yollarını etkinlik katılımcıları ile paylaştılar.

 

Öğrencilerin konuşmalarının ardından Beykoz Belediyesi Afet ve Acil Durum Koordinatörlüğü’nden Neslihan Dural, öğrencilere başta önceki akşam bir kısmının şahit olduğu deprem olmak üzere doğal afetlere karşı afet farkındalık eğitimini gerçekleştirdi.

 

Beykoz Belediyesi Afet ve Acil Durum Koordinatörlüğü’nden Neslihan Dural’ın sunduğu afet eğitimi sonrası etkinlik sona ererken, Şehit Hasan Kaya Ortaokulu Okul Aile Birliği, etkinlik katılımcısı Beykoz İlçe Milli Eğitim müdürü Sevcenur Özcan ve Beykoz Belediyesi Afet ve Acil Durum Koordinatörlüğü’nden Neslihan Dural’a çiçek takdiminde bulundu.

 

Çiçek takdimi sonrası Şehit Hasan Kaya Ortaokulu Okul Müdürü Özgür Tan misafirlerine ilk yardım çantası armağan etti.

 

İlçe yerel basınından sadece Doğuş Haber’in takip ettiği etkinlik Şehit Hasan Kaya Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Çiğdem Arslan’ın önderliğinde Öğrencilerin hazırladığı resim sergisi ile sona erdi. 




Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


23-11-2022 1167 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 495
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 471
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 473
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 402
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 429
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 390
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 469
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 924
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785