Beykoz Çayırı’nda Gümüşhane-Giresun Kardeşliği

06-10-2022 1898 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediyesi’nin bu yıl Otizm farkındalığı için düzenlediği Beykoz Çayır Festivali’nin bugünkü konuğu Beykozlu Giresunlular ve Beykoz Gümüşhaneliler Dernekleri oldu.


Beykozlu Giresunlular Derneği Başkanı Hayrullah Usta ve Beykoz Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Hayati Soylu ile her iki derneği Yönetim Kurulu Üyeleri’nin ev sahipliğinde gerçekleşen yöre gecesi öncesi, Beykoz Belediyesi’nin dernekler için kurduğu stantlardan vatandaşlara karalahana çorbası ikram edildi.

 

Yöre gecesine, İBB Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Yavuz Saltık, Gelecek Partisi Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kuğu, CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, MHP Beykoz İlçe Başkanı Oğuzhan Karaman, Deva Partisi Beykoz İlçe Başkanı Av. Hikmet Baki, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Sedat Altun ve Beykoz Muhtarları, Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği Dönem Başkanı Mehmet Uzun ve Dernek Başkanları, Beykoz Belediye Meclis Üyeleri Derneği Başkanı Erdal Öztürk ile çok sayıda Beykozlu vatandaşlar katılım gösterdi.

 

Karadeniz yöresinde ilgiyle izlenen has kuşdili gösterisinin ardından etkinlikte, Gümüşhane yöresi halk oyunları ekibi sahne aldı. Halk oyunları gösterisinin ardından her iki derneğin Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri vatandaşlara hitap etmek üzere sahneye davet edildi.

 

Yöre gecesinde Beykozlu vatandaşlara hitap eden Beykozlu Giresunlular Derneği Başkanı Hayrullah Usta ve Beykoz Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Hayati Soylu, bu yıl Otizm farkındalığı için düzenlenen Beykoz Çayır Festivali için Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ve ekibine teşekkür ederek, günümüzde dernekçiliğin zor şartlarda yapıldığını, vatandaşların derneklere maddi manevi ellerinden gelen desteği vermesi gerektiğini çünkü kültürel değerlerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına yöre derneklerinin büyük bir misyon üstlendiğinin altını çizerek soğuk bir Beykoz akşamında davetlerini kırmadan etkinliklerine katılan herkese teşekkür ettiler.

 

Hayrullah Usta ve Hayati Soylu’nun konuşmaları sonrası çekilen hatıra fotoğrafı ile gecenin ilk solisti Hakan Köntek sahneye davet edildi. Köntek’in ardından Karadeniz müziği denince akla gelen ilk üç isimden bir tanesi olan Onay Şahin Beykoz Çayır Festivali Giresun-Gümüşhane ortak yöre gecesinde sahne aldı.

 

Her iki sanatçıda yöre gecesine özel hazırladıkları repertuarları ile vatandaşları doya sıya eğlendirdi, etkinlikte uzun horon ve halaylar kuruldu.

 


Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


06-10-2022 1898 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

Basın Emek İster… Ama En Çok da Samimiyet İster

22-05-2026 Yorum yok. 840
Neyir Erkan Şişman

Bir Nesil Böyle Şekilleniyor

22-05-2026 1 yorum. 739
Asiye Çakır

FİDENİN DEĞERİ VAR DA BEYKOZLU' NUN YOK MU?

22-05-2026 Yorum yok. 976
Cüneyt Pulant

Değerli BEYKOZLU dostlarım.

22-05-2026 Yorum yok. 816
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

İNSAN ÖLMEDEN ÖLÜR MÜ?

22-05-2026 Yorum yok. 624
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TOPLUMLAR ve ETKİLERİ ve BİZ NE YAPIYORUZ?

22-05-2026 Yorum yok. 665
Hacı Arıcı

NASİPLİ KİŞİ KİMDİR?

22-05-2026 Yorum yok. 597
Yaprak Akın

Evler Satılıyor mu, Yoksa Sadece Gösteriliyor mu?

22-05-2026 Yorum yok. 674
Erdal Uzuner

MART GÜNDEMİ

17-03-2026 Yorum yok. 3491
Asım Özdemir

BEYKOZ’DA AMATÖR LİGLER-1

21-01-2026 Yorum yok. 6372
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 12091