TÜRKÜLER BEYKOZ'DA DİLE GELDİ

13-06-2022 1445 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Türkü Dostları Grubu, Şef Ersel Saltaş yönetiminde A.Hisarı Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde Türk Halk Müziği konseri düzenledi.

 

Türkü gecesine birçok vatandaş katılım gösterirken, salonda tam bir Kültür Sanat dayanışması vardı. Çağdaş Musiki Derneği Başkanı ve Şefi Ömer Dilek, Beykoz Musiki Cemiyeti Başkanı ve Beykoz Belediyesi Musiki Topluğu Şefi Nevin Çalışkan, Acarkent Kültür Müzik ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayşe Tunalı ve Karma Sesler THM Topluluğu Şefi Mustafa Demirkaya geceye destek veren müzik eğitimcileri oldular.

 

Beykoz Halk Eğitimi Merkezi’ni tanıtan bir slayt ile başlayan geceyi ön sunumuyla kurumun Resim Öğretmenlerinden İlknur Tabak Bakoğlu başlatırken, Beykoz’un tecrübeli eğitimcilerinden Şerife Tuna’da her türkünün özelliklerini ve yörelini belirterek geceyi sundu.

 

Geçmiş dönem Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, geçmiş dönem Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü ve şuanda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Danışmanı Kazım Bozbay, önceki dönem Beykoz İlçe Tapu Müdür Yardımcısı Aysun Öztürk, Doğuş Haber Gazetesi Köşe Yazarları Tuncay Ünde ve birçok sanatsever Beykozlu’dan oluşan Türk Halk Müziği korosunun konserine Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Mamur ve Müdür Yardımcıları, Okul Aile Birliği Başkanı Osman Topuz, Beykoz Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nevin Çalışkan, CHP Beykoz Belediye Meclis Üyesi Recayi Çelik, SGK Beykoz İlçe Müdürü Ferda Özkalender, Çubuklu Mahallesi Muhtarı Hüsnü Kolcu, Kanlıca Mahallesi Muhtarı Yusuf Kıroğlu, Akbaba Mahallesi Muhtarı Yüksel Kılıç, Artvin Dernekler Federasyonu Başkanı Hakan Bekar, Beykoz Artvinliler Derneği Başkanı Mehmet Uzun, Acarkent Kültür Müzik ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayşe Tunalı, Beykoz Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanı Asım Özdemir, Engelsiz Umutlar Sosyal ve Kültürel Yaşam Derneği Başkanı Dilek Bülbül, Anadoluhisarı Turizm Kalkındırma Derneği Başkanı Mustafa Babuz, Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği Kadın Kolları Başkanı Zerrin Bekar, Anadolu Hisarı İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanvekili İlker Güner,  Güzelcehisar İlkokulu Müdürü Mehmet Bakır Sarımurat, Ferda ve Turan Takmaz İlk ve Ortaokulu Müdürü Sare Emanet, İyilik Bulaşıcıdır Platformu Temsilcisi Melek Candan Kahraman yoğun kalabalıkta görebildiğimiz isimler oldular.

 

Şef Ersel Saltaş Yönetiminde koro üyeleri İşte Gidiyorum Çeşmi Siyahım, Ah Neyleyim Gönül Gönül Senin Elinden, Evlerinin Önü Bulgur Kazanı, Yazımı Kışa Çevirdin, Şu Dalmandan Geçtin mi?, Bülbül Havalanmış Yüksekten Uçar, Ben Senin Derdini Çekemem Gönül, Menevşe Koymuşlar Gülün Adını, Yeni Cami Avlusunda Ezan Sesi Var, Suların Akışına Ben Yandım Bakışına, Evlerinde Bir İpekten Halı Var, Yüksek Eyvanlarda Bülbüller Öter, Salına Salına da Suya Gidersun, Kahveyi Kavururlar İçmeden Savururlar, Gönül Gurbet Ele Varma ve Halaylar parçalarıyla dinleyenlerini mest ettiler.

 

Türkülerin dile geldiği gecede, sırasıyla Beril Türkan Güngör, Ahmet Katırcı, Aysun Öztürk ve Kazım Bozbay solo eserleriyle geceye renk kattılar.

 

Konser sonunda önceki dönem Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı ve önceki dönem Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Koro Üyeleri adına Şef Ersel Saltaş’a çiçek takdim etti.

 

Gecenin sonunda konuşma yapan Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Mamur, tüm katılımcılara teşekkür ederek, koro Şefi Ersel Saltaş ve ekibini tebrik etti.

 

Mamur’un konuşması sonrası Okul Aile Birliği Başkanı Osman Topuz, Saltaş’a Yönetim Kurulu arkadaşları adına hediye takdim etti. Topuz’un ardından Beykoz Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kaya’da Şef Ersel Saltaş’a çiçek takdim etti.

 

Gecenin kapanışını yapan Şef Ersel Saltaş’da tüm misafirlerine kendilerini yalnız bırakmadıkları için ve ayrıca koronun oluşması, çalışmaların yürütülmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.

 

İlçe yerel basınından sadece Doğuş Haber’in takip ettiği gece güne özel hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.



Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


13-06-2022 1445 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 601
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1087
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 551
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 451
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 512
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 462
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 659
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 508
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1127
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 990
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 852