Beykoz’da Özel Eğitime Bende Varım Desteği

12-05-2022 1800 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz’un farkındalıklı çalışmalarıyla dikkat çeken engelli derneklerinden Bende Varım Derneği, ihtiyaç olan okullara özel eğitim sınıfı kazandırma serisine devam ederek, Çavuşbaşı Zafer Sarıyer İlkokulu’na özel eğitim sınıfı kazandırdı.

 

Başkanlığını Aşkım Maden Ataselim’in yaptığı Beykoz’un en eski Engelli Derneği, Beykoz Eğitimde Psikolojik Hizmetler ve Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği(Bende Varım Derneği) Yönetimi, Av. Birsen Taştan’ın sponsorluğunda Zafer Sarıyer İlkokulu’na Fatma Suna Özdemir Özel Eğitim Sınıfı kazandırdı.

 

Sınıfın açılışına Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan, CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Füsun Sökmez, Deva Partisi Beykoz İlçe Başkanı Av. Hikmet Baki, Sosyal Güvenlik Kurumu Beykoz Müdürü Ferda Özkalender, Beykoz Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Selim Safi, Zafer Sarıyer İlkokulu Müdürü Şaban Demirtaş, Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Mamur, Çavuşbaşı Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Bilal Kurt, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Beykoz Şubesi Başkanı Saniye Efe, Engelsiz Umutlar Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma Derneği Başkanı Dilek Bülbül, Beykoz Otistik Çocuklar ve Aileleri Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma Derneği Başkanı Bülent Taştan, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Osman Topuz, İyilik Bulaşıcıdır Platformu Temsilcisi Melek Candan Kahraman ile Birsen ve Seyfettin Taştan’ın aile fertleri katılım gösterdi.

 

Açılış töreni Zafer Sarıyer İlkokulu Müdürü Şaban Demirtaş’ın teşekkür konuşmasıyla başladı. Demirtaş, okulun hali hazırda bir özel eğitim sınıfı olduğunu fakat ihtiyaca karşılık verecek durumda olmadığını belirterek, Bende Varım Derneği vasıtasıyla Av. Birsen Taştan’ın özel eğitim sınıfını baştan aşağıya yenilediğini ve merhum annesi Fatma Suna Özdemir’in ismini de özel eğitim sınıfına verdiğini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Okul Müdürü Şaban Demirtaş’ın ardından Bende Varım Derneği Başkanı Aşkım Maden Ataselim’de bir selamlama konuşması yaptı. Ataselim, Bende Varım Derneği olarak Beykoz’da ki okullara hayırseverler vasıtasıyla birçok özel eğitim sınıfı kazandırdıklarını ve bunun yegane unsurunun da ekip çalışması olduğunu belirterek, başta sınıfın sponsoru Birsen Taştan olmak üzere açılışa katılan herkesi Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli şahsında selamlayarak sözlerine son verdi.

 

Dernek Başkanı Aşkım Maden Ataselim’in akabinde özel eğitim sınıfının sponsoru Av. Birsen Taştan’da duygularını dile getirdi. Taştan, annesini çok küçük yaşlarda kaybettiğini belirterek daima onun adının yaşaması için bir çalışma içerisinde olmak istediklerini ve bu isteklerinin de Bende Varım Derneği’nin kendilerine ulaşmasıyla gerçekleştiğini, şans eseri sınıfın açılışının annesinin vefat ettiği haftaya denk geldiğini ve bu sebeple de açılışa katılan herkesin huzurunda her yıl 1 adet özel eğitim sınıfı yaptırarak yine aynı haftaya açılışını yetiştireceklerinin sözünü verdi.

 

Bağışçı Av. Birsen Taştan’ın ardından Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan’da bir konuşma yaparak eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması adına Özel Eğitim Sınıflarının önemine vurgu yaptı.

 

Milli Eğitim Müdürü Özcan’ın ardından Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli’de Taştan Ailesine teşekkür ederek, Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan’ın sözlerine katılarak özel eğitim sınıflarının eğitimde ki fırsat eşitliği için çok önemli olduğunu, bu tür güzel çalışmaların gerçekleşmesi için ekip çalışmasının olmazsa olmaz hale gelmesi gerektiğini vurguladı.

 

Konuşmasının ardından Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli özel eğitim sınıfının bağışçısı Av. Birsen Taştan’a Teşekkür Belgesi ve plaket takdim etti.

 

Kaymakam Çiçekli’nin ardından Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan’da Bende Varım Derneği Başkanı Aşkım Maden Ataselim’e Teşekkür Belgesi ve plaket takdim edecekken, Dernek Başkanı Ataselim, sınıfın yapılmasında Dernek Yönetim Kurulu Üyelerinin emeğinin çok olduğunu belirterek belge ve plaketi yönetim kurulu ile birlikte almak istediğini söyledi.

 

Aşkım Maden Ataselim ile birlikte Yönetimine Teşekkür Belgesini takdim eden Milli Eğitim Müdürü Özcan, Bende Varım Derneği’nin Yönetim Kurulu Üyesi olarak belge ve plaketi almaya gelen Doğuş Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ozan Derviş’e Beykoz’da Milli Eğitim camiasının tüm haberlerine eksiksiz katıldığı için teşekkür ederek dernek adına plaketi kendisine takdim etti.

 

Zafer Sarıyer İlkokulu Müdürü Şaban Demirtaş’ın da bağışçı Birsen Taştan ve Dernek Başkanı Aşkım Maden Ataselim’e teşekkür belgesi ve plaket takdiminin ardından açılış kurdelası kesildi.

 

Özel eğitim sınıfının gezilmesi ve sınıfın özel öğrencileriyle hatıra fotoğrafının çektirilmesi sonrası Beykoz Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinin hazırladığı kokteyl bölümüne geçildi. Kokteyl sonrası ilçe yerel basınından sadece Doğuş Haber’in katıldığı etkinlik sona erdi.


Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


12-05-2022 1800 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 568
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1069
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 528
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 439
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 492
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 433
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 627
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 490
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1109
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 972
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 836