Beykoz’da Şarkılar Kadınlar Günü Anısına Söylendi

10-03-2022 1924 Yorum yok. Yorum Ekle

Sanat Yönetmenliği ve Şefliğini Nevin Çalışkan’ın yaptığı Beykoz Belediyesi Musiki Topluluğu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel Anadolu Hisarı Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştiği konser ile katılımcı konuklarını mest ettiler.


Kokteyl ile başlayan konsere Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, İlçe Nüfus Müdürü Nihade Kılıç, SGK Müdürü Ferda Özkalender, Ağız ve Diş Hastanesi Başhekimi Dr. Ömer Besim Olcay, Kosova Prizrenliler Derneği Yönetimi, Devlet Sanatçısı Mekin Çetinöz, Devlet Sanatçısı Mustafa Demirkaya, Kavacık Mahallesi Muhtarı Yasemin Şahin, Paşabahçe Mahallesi Muhtarı İlkay Karababa Aydın, Kanlıca Mahallesi Muhtarı Yusuf Kıroğlu, TFF Amatör Kulüpler Federasyonu Genel Sekreteri Asım Özdemir, Beykoz Belediye Meclis Üyeleri Derneği BEYMEZ Başkanı Erdal Öztürk, Yeni Mahalle Anaokulu Müdürü Betül Çolpan Kuru, Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği Başkanı Mehmet Uzun, Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği Başkanı İsmet Konca, İyilik Bulaşıcıdır Platformu Yöneticisi Melek Candan Kahraman,  Türkiye Omurilik Felçliler Derneği TOFD Beykoz Şubesi Başkanı Saniye Efe, Beykoz Basketbol Kulübü Başkanı Cüneyt Pulant, Beykoz Engelsiz Umutlar Derneği Başkanı Dilek Akın Bülbül, Beykoz Taraftarlar Derneği Başkanı Cafer Baş, Anadoluhisarı Turizm Derneği Başkanı Mustafa Babuz, Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Okul Aile Birliği Derneği Başkanı Osman Topuz, katılım gösterdi.

 

Beyefendi kişiliği ile gönüllere taht kuran Dr. Ömer Önder’in sunumuyla gerçekleşen konserin birinci bölümde Hicaz Faslı ve Solo Eserler ile başladı. Akabinde gerçekleşen ikinci bölümde ise yine koro ve solo okunan eserlerle Beykozlular muhteşem bir gece geçirdi.

 

Konserin ilk bölümünün sonunda konuşma yapan Şef Nevin Çalışkan tüm misafirlerini isim isim anons ederek konuşmasını gerçekleştirdi. Çalışkan “Beykoz Belediyesi Musiki Topluluğu olarak çok kısa bir sürede başta Kadınlarımız olmak üzere tüm Beykozlu ve Beykoz dışından gelen misafirlerimiz için hazırlandık. Umarım mutlu güzel bir gece geçiriyorsunuzdur. Ben ekibim adına tüm Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum. Ayrıca katılımlarından dolayı Beykoz Kaymakamımız Esengül Korkmaz Çiçekli’ye ve bizlere olan desteklerinden dolayı Beykoz Belediye Başkanımız Murat Aydın’a çok çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Şef Nevin Çalışkan’ın selamlama konuşması sonrası konser ikinci bölüm ile devam etti. Muhteşem eserlerin sonunda Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli günün anısına kendisine çiçek taktim edilmek üzere sahneye davet edildi. Kaymakam Çiçekli, tüm Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ettikten sonra, Şef Nevin Çalışkan şahsında birbirinden değerli eserleri icra eden Beykoz Belediyesi Musiki Topluluğu’na teşekkür etti. Şef Nevin Çalışkan’ın Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli’ye takdim ettiği çiçek sonrası, yıllardır Beykoz Musiki Cemiyeti ve Beykoz Belediyesi Musiki Topluluğu’nun konserinin sunumunu üstlenen Dr. Ömer Önder’e de çiçek takdim ederek kendisine emeklerinden dolayı teşekkür etti.

 

Beykoz Belediyesi Musiki Topluluğu adına verilen çiçeklerin ardından, Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı ve El Sanatları Ustası Osman Topuz Koro Şefi Nevin Çalışkan, Sazende Hande Baş ve gecenin sunucusu Dr. Ömer Önder’e kendi el oyması eserlerini, Anadolu Hisarı Turizm Kalkındırma Derneği Başkanı Mustafa Babuz Koro adına Şef Nevin Çalışkan’a Anadolu Hisarı’nın sarı yeşil renklerinden oluşan kaşkolleri ve Kosova Prizrenliler Derneği, Beykoz Belediye Meclis Üyeleri Derneği Başkanı Erdal Öztürk, Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği Kadın Kolları Başkanı Zerrin Bekar, BEYDOST Derneği adına Ressam İlknur Bakoğlu Tabak, Beykoz Taraftarlar Derneği Başkanı Cafer Baş, Şef Nevin Çalışkan’a çiçek takdim ederken, Beykoz Amatör Spor Kulüplerini Destekleme Derneği Başkanı Asım Özdemir’de Türk Milli Takımı formasını hediye etti.

 

Beykoz Belediyesi Musiki Topluluğu’da Şef Nevin Çalışkan’a Beykoz denince akla gelen ilk şey olan cam figürler hediye ederken Şef Nevin Çalışkan’da Beykoz Kaymakamı Esengül Kokmaz Çiçekli ve Koronun Kadın Üyelerine kolye armağan etti.

 

Çiçek ve hediye takdimi sonrası muhteşem konser son buldu.




Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


10-03-2022 1924 Yorum yok. Yorum Ekle