İL VE BÖLGE DERNEKLER BİRLİĞİ'NİN BEYKOZ ÇABALARI DEVAM EDİYOR

12-01-2022 1714 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli’ye istişare ziyareti gerçekleşti.

 

Son yıllardaki başarılı çalışmalarıyla bilinen ve Beykoz’a bir Eğitim Araştırma Hastanesi kazandırmak için yaptıkları ön çalışmayı Beykoz’un Siyasi, Merkezi ve Yerel Yönetimlerine en iyi şekilde anlatarak oluşturdukları kamuoyu ile Eğitim Araştırma Hastanesi konusunda nihai noktaya yaklaşan Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli’yi ziyaret ederek ilçenin sorunları üzerine istişarede bulundular.

 

Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği Dönem Başkanı Mehmet Uzun ve beraberinde ki Dernek Başkanları, başta hastane sorunu olmak üzere, uyuşturucu, öğrenci yurdu, eğitimin çok yönlü durumu, hastane doktorlarının sayı azlığı ve otopark ihtiyacı konularında görüşlerini aktardılar.

 

Karşılıklı oldukça verimli geçen ziyarette, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter ile yaptığı görüşmede Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili gelişmeleri takip ettiklerini, Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli’nin de gelişmeleri yakından takip etmesi istendi.


Dernekler Birliği Başkanı Mehmet Uzun’un Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili konuşması sonrası söz alan Doğuş Haber Gazetesi Haber Müdürü Derviş Erkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç’ın yerel basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Beykoz’a Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili müjdeli haberin duyurulacağı bilgisini paylaştı.

 

Ziyarette bir diğer önemli konu olan yurt sorunuyla ilgili olarak, Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği Dönem Başkan Yardımcısı, Anıtlar Kurulu Üyeliği de yapan Beykoz Trabzonlular Derneği Başkanı Erdal Uzuner, planların yapıldığı dönemde Beykoz’da diyaliz merkezi eksikliğinden dolayı Çiğdem Mahallesi’nde bir arazinin sağlık alanı olarak ayrıldığını ve şuanda boş bir arazi konumunda olduğunu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bu araziyi erkek öğrenci yurdu olarak tahsis edilerek Beykoz’da yurt sorunun bir nebze olsun hafifletilebileceği bilgisi Kaymakam Çiçekli ile paylaşıldı.

 

Beykoz’un eğitim sıralamasında İstanbul’da ki 39 ilçe arasında sonlarda olduğunu söyleyen Dernek Başkanları, ilkokul birinci sınıfa başlayan bir öğrencinin ortaokulu geçinceye kadar birçok kez öğretmenlerinin değiştiğini, bununda eğitimin devamlılığında sorunlara sebep olduğunu söylediler.

 

Dernek Başkanlarının ardından Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ziyaret için Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği’ne teşekkür ederek, Eğitim ve Araştırma Hastanesi konusunu Beykoz Kaymakamlığı olarak yakından takip ettiklerini, mevcutta Beykoz’a hizmet veren Beykoz Devlet Hastanesi’nin sağlık çalışanı eksikliğinin giderilmesi için belli çalışmaların yapıldığını söyledi.

 

Konuşmasının devamında Kaymakam Çiçekli, yurt sorunuyla ilgili Çiğdem Mahallesi’nde bulunan arazi ile ilgili Beykoz İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nü devreye sokarak ciddi bir çalışma yaptıracağını ve mümkün olan en kısa sürede Dernekler Birliği’ne geri dönüşüm sağlayacağını belirtti.

 

Eğitim sorununa da değinen Esengül Korkmaz Çiçekli, Beykoz’a atanarak göreve başlayan Kamu çalışanlarının mümkün olan en kısa sürede diğer ilçelere gitmek istemelerinin yegane sebebinin yapı sorunu olduğunu, kamu çalışanlarının Beykoz’da ev bulmakta güçlük çektiğini, bulduğu evinde çok fahiş fiyatlara kiralanmak zorunda kaldıklarını ve bu yüzdende ilçe dışına çıkmak istediklerini belirtti. Konu ile ilgili Belediye Başkanlığı ile de görüşme içerisinde oldukların söyleyen Kaymakam Çiçekli, Beykoz’un köylerinde veya merkezi bölgelerinden bir yerde sadece kamu çalışanlarının barınabileceği 2+1 3+1 gibi toplu konutların yapılması gerektiğini aksi halde devamlılığı sağlamanın güç olduğunun altını çizdi.

 

Ziyaretin sonunda Beykoz İl ve Bölge Dernekleri adına Dönem Başkanı Mehmet Uzun Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli’ye bereket narı hediye etti. Ziyareti ilçe yerel basınından sadece Doğuş Haber takip etti.




12-01-2022 1714 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 599
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1085
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 549
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 449
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 509
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 460
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 656
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 506
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1125
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 989
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 851