ÖZLEM BİTTİ MUSİKİ NAĞMELERİ BEYKOZ’DA YENİDEN YÜKSELMEYE BAŞLADI

25-11-2021 2043 Yorum yok. Yorum Ekle

Nevin Çalışkan’ın Şefliğini ve Sanat Yönetmenliğini yaptığı Beykoz Belediyesi Musiki Topluluğu, Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne Özel muhteşem konser ile Beykozluların musiki özlemini sona erdirdi.


Pandemi sürecinin olumsuzluklarından dolayı konserlerine ara veren toplumluluğun 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel konseri, toplumun her kesiminden büyük ilgi görürken özel günün konseptine göre hazırlanan konserde katılımcılar, sahneden icra edilen eserlere zaman zaman eşlik ederek musiki akşamlarını ne kadar özlediklerini gösterdiler.


Covit-19 şartlarının biraz rahatlamasıyla yakın zaman önce çalışmalarına başlayan Musiki Topluluğu, kısa zamanda hazırladıkları konser programında musiki severlerin kendilerini yalnız bırakmayıp, coşkuyla destelediklerini gördüklerinde, sanki hiç ara vermemişler gibi performanslarını doruklara çıkarttılar.


Geçmiş dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mustafa Kul, önceki dönem Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’a vekâleten Kültür Müdürü Basri Akdemir, Beykoz Kent Konseyi Başkanı Sadullah Kabahasanoğlu, Kurum Müdürleri, Siyasetçiler, Okul Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Muhtarlar ile birlikte birçok musiki sever bu güzel akşamın katılımcıları oldular.


Beykoz Belediyesi Musiki Topluluğu ve Beykoz Musiki Derneği Konserlerinin vazgeçilmez sunucusu Dr. Ömer Önder’in sunduğu konser iki bölümden oluştu. Davetliler 1. bölümde Kürdilihicazkâr Fasıl ile Türk Sanat Müziği’nin seçkin esirlerini dinleme fırsatı bulurken, 2. bölümde ise 24 Öğretmenler Günü anısına Akşam Sefası adı verilen muhteşem bir solistler geçidi bölümü ile Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nden şarkılar semaya yükseldi.


Sunucu Dr. Ömer Önder, önceki dönem Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı’nın, Musiki Topluluğu ile olan yakın bağlarını bildiği için final şarkılarını koro ile birlikte söylemek üzere Ahmet Katırcı’yı sahneye davet etti.  Ahmet Katırcı’nın da katılımıyla solistler ve koronun birlikte seslendirdiği iki Neşet Ertaş Türküsü ile konser sona erdi.


Konserin sona ermesi ile sahnede bir başka güzellikler yaşanmaya başladı. Beykoz Musiki Topluluğu’nun Şefi ve Sanat Yönetmeni Nevin Çalışkan’ın bilinen birçok vasfının yanında aynı zamanda Akademisyen bir Eğitimci olması ve her zaman olduğu gibi mükemmel bir konseri başarı ile sonlandırması anısına çiçek yağmuruna tutuldu.


Beykoz Belediyesi Kültür Müdürü Basri Akdemir ve Geçmiş dönem Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı günün konseptine uygun yaptıkları kısa konuşma sonrası buket çiçeğini takdim etmeleri sonrası birçok kurum yöneticileri ve bireysel izleyenler buket çiçeklerini takdim ederken, El Sanatları Ustası Osman Topuz özel hazırladığı üzerinde “Beykoz’un İncisi Nevin Çalışkan” yazan tasarımını takdim etti.


Musiki Topluluğu’nun önemli bireyi Reyhan Dürdane Fırat Topluluk adına hediyesini sunarken, hediye paketini açmaya çalışan Çalışkan, hediyenin birkaç paket içerisine konulması ve o uğraşlar içerisinde sahne perdelerinin kapanması küçük bir şaşkınlık oluştururken, hediye paketi açıldı.  Beyaz bir tişört üzerinde, Nevin Çalışkan Hocanın şık bir fotoğrafı ve 24 Öğretmenler Günü Kutlaması Hocayı oldukça heyecanlandırırken, kapanan perdenin açılması ile sahneden yansıyan manzara Nevin Hocayı şoka soktu. Program Sunucusu dahil tüm koro üyeleri hazırlanmış özel tişörtleri giyerek Şefleri ve Sanat Yönetmenleri Nevin Çalışkan Hocanın 24 Kasım öğretmenler Gününü izlenmesi büyük keyif veren muhteşem bir kareografi ile kutlamalarılar. Nevin Hocanın kısa teşekkür konuşmasıyla konser sona erdi.  

 

 

 


Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


25-11-2021 2043 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 574
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1072
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 532
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 443
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 495
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 437
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 635
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 493
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1113
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 975
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 839