Muhtarlar Günü Beykoz’da Dolu Dolu Geçti

19-10-2021 1138 Yorum yok. Yorum Ekle

Bu yıl altıncısı kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü Beykoz’da dolu dolu geçti.

 

2015 yılından günümüze her yıl 19 Ekim günü kutlanan Muhtarlar günü Beykoz’da Beykoz Kaymakamlığı Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı.


Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu ve beraberindeki Beykoz Muhtarları, Beykoz Belediyesi 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda yapılan düzenleme çalışmalarından dolayı Beykoz Kaymakamlığı’nın girişindeki Atatürk Anıtına çelenklerini sundu.

 

Daire Müdürleri ve Beykoz Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Yavuz Kakı’nın katıldığı çelenk sunma töreninin akabinde, Saygı Duruşunda bulunularak İstiklal Marşı söylendi.

 

Günün anlam ve önemini bildiren konuşmayı Beykoz Muhtarları adına Hüsnü Kolcu yaptı. Kolcu, Muhtarlar günün başlangıcı ve Muhtarlık müessesesinin tarihsel gelişiminden bahsederek “İstanbul’da 962 Muhtar, Türkiye genelinde 50 binin üzerinde Muhtar vardır. Muhtarlık bir aşk, bir gönül sevdasıdır. Bizler bu duygular içerisinde bu zor şartlar altında bu kutsal görevi ifa etmeye çalışıyoruz. Bu hizmetleri yaparken karşılık olarak sadece hoşgörü ve saygı beklemekteyiz. Kurumlardan ise ilettiğimiz sorunlar hakkında çözüm ve destek beklemekteyiz.” şeklinde konuştu.

 

Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu’nun konuşmasının ardından Beykoz Kaymakamlığı Atatürk Anıtı önünde çekilen hatıra fotoğrafı ile Beykoz Kaymakamlığı ve Beykoz Belediyesi’nin Muhtarlar onuruna verdiği kahvaltılı toplantıya geçildi.

 

Kahvaltılı toplantı Beykoz Belediyesi Alibahadır Mesire Alanı Kemankeş Restoran’da gerçekleşti. Kahvaltılı toplantıya Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam, Beykoz Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Yavuz Kakı, Beykozlu Sanatçı Mustafa Ceceli, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu ve Beykoz Muhtarları katılım gösterdi.

 

Kahvaltının ardından toplantının açılış konuşmasını Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli yaptı. Kaymakam Çiçekli, Beykoz’da göreve başladığı günden itibaren Beykoz Muhtarları ile koordineli yürüttükleri çalışmalar ile İstanbul ve Türkiye’de pek çok ilçeye örnek olunduğundan söz ederek, Muhtarlığın önemini bildiren bir konuşma gerçekleştirerek Muhtarların gününü kutladı.

 

Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli’nin ardından Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’da bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Aydın, “Yaklaşık 2,5 yıldır gece gündüz demeden birlikte görev yaptığımız Beykoz Muhtarlarımız başta olmak üzere tüm Muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum, Rabbim eksikliğinizi göstermesin. Bakınız zor bir süreçten geçiyoruz ve kayıplarımız oluyor, hatta beyefendi kişiliği ile gönüllerimize taht kuran Anadolu Kavağı Muhtarımız Serdar Lüleburgaz kardeşimizi bu süreçte kaybettik. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Buradan özellikle Anadolu Kavağı Mahallesi sakini vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Kendisi gibi mahallesi için çırpınan Serdar Kardeşimizin eşini Muhtar olarak seçtikleri için.” diyerek konuşmasına devam etti.

 

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın ardından Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu, 19 Ekim münasebeti ile düzenlenen toplantıdan dolayı Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ve Beykoz belediye Başkanı Mudat Aydın’a teşekkür ederek, Beykoz Muhtarları olarak Beykoz Kaymakamlığında Yazı İşleri Müdürü Nurgül Kutlu Direk ve Beykoz Belediyesi’nde de Muhtarlık İşleri Müdürü Yavuz Kakı ile koordineli çalıştıklarını belirtti. Konuşmasının sonunda muhtarların sorunlarıyla ilgili yazdığı şiiri paylaşan Hüsnü Kolcu, Beykoz Belediyesi’nin kendilerine sağladığı desteğin günümüzün şartları doğrultusunda arttırılması talebinde bulundu.

 

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın şiir için Dernek Başkanı Hüsnü Kolcu’ya teşekkür ederek desteğin arttırılması konusu için istişare edeceklerini belirtti. Çekilen hatıra fotoğrafı sonrası 19 Ekim Muhtarlar Günü için Beykoz Muhtarları onuruna verilen kahvaltılı program son buldu.  


Beykoz Belediyesi günün anısına Beykoz Muhtarlarının tamamına nostaljik radyo hediye etti. 



Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


19-10-2021 1138 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 599
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 1085
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 549
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 449
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 509
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 460
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 656
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 506
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1126
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 989
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 851