Vatan Partisi’nden 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Sonrası Basın Açıklaması

19-05-2021 1124 Yorum yok. Yorum Ekle

Vatan Partisi Beykoz İlçe Başkanı Hakan Ekiz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama töreni sonrası basın açıklamasında bulundu. Ekiz’in Basın Açıklamasını orijinal haliyle okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Beykoz’da yapılan 19 Mayıs 2021 Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayram Kutlama Töreni Hakkında Basın Duyurusudur. 

 

Bugün, sabah saat 10.00 da Beykoz Belediyesi yanındaki meydanda Atatürk anıtı önünde yapılan kutlama töreninde,  tespit ettiğimiz ve bizi fazlasıyla üzen hususları siz değeli Beykoz halkımız ile paylaşmak ihtiyacı hissettik.

 

Yapılan kutlama töreni programı, uygulanması ve uygulama şekli açısından, Milli şuurmuzun,  Cumhuriyet kazanımlarımızın, milli kurtuluş ve kuruluş mücadelemizin çok büyük anlam ve önemine yakışmayan, bir mahiyette gerçekleşmiş olduğunu bu bayram da üzülerek gözlemiş bulunuyoruz.

 

Yapılan kutlama töreninde;

 

1. Gençlik ve Spor Bayramının anlamı ile uyuşmayan, üstelik pandemi koşullarında tören için seçilen alanın yetersiz ve dar olmasından dolayı, son derece sıkışık ve sosyal mesafenin dikkate alınmadığı, özensiz, sönük ve yasak savar gibi bir tören gerçekleştirilmiştir. Önerimiz, bu bayramın bundan sonraki dönemlerde, adı, anlam ve niteliğine uygun olarak Paşabahçe Stadında daha çok öğrenci, genç ve kalabalık halk katılımı ile düzenlenmesidir.

 

2. Tören alanında protokol yerleşimi ile organizasyon ve planlamanın önceden yapılmadığı görülmüştür. Önerimiz, tören alanı krokisi üzerinden bu planlamanın provasının pandemi koşullarında en azından kağıt üzerinde yapılması, pandeminin olmadığı dönemlerde ise tören alanında bayramlarımıza verdiğimiz önem ve saygının gereği olarak gerçek prova yapılması gerekir.

 

3. Törene katılan ve ödül alan öğrencilerimizin ve gençlerimizin kılık kıyafetlerinin, milli bir günü anma ve kutlama disiplininden, bayram heyecan ve coşkusundan çok uzak hatta günlük kıyafetler olduğu görülmüştür. Önerimiz, tören planlaması kapsamında,  törenlerde görev alacak genç ve öğrencilerimizin öğretmen ve velilerine tören kıyafetlerinin ne şekilde olacağının özellikle belirtilmesidir.

 

4. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile çelenk sunumu peş peşe yapılmalı, çelenk sunma töreninde, toplumun değişik kesimlerini temsil eden, siyasi parti, dernek ve demokratik kitle örgütü temsilcileri dolayısı ile temsil ettikleri kesimler dışlanmamalıdır. Törenin seromoni kısmı sonrasında ise etkinlik ve gösteriler yapılalı, törenin anlam bütünlüğü sağlanmalıdır.

 

Tören alanında görmüş olduğumuz ve önemli olanlarını belirttiğimiz bu aksaklıklardan dolayı tam bir kaos ve yasak savma şeklinde gerçekleşen bayram törenlerini artık istemiyoruz. Bu tarz özensiz hazırlanmış ve provası yapılmamış tören programlarının yüce milletimizin, milli, manevi değerleri ve vatan sevgisi ile bağdaşmadığını düşünüyoruz. Daha planlı, coşkulu, heyecanlı, iyi hazırlanmış ve bayramın niteliğine uygun ortamlarda icra edilen bayram törenleri görmek ve yaşamak istiyoruz.

 

Bu duyurumuzun amacı töreni planlayan ve icra eden görevlilerimizi suçlamak ve eleştirmek değildir. Amacımız; hepimizin ortak değeri olan, milli bilinç, şuur ve vatan sevgisinin gelişmesi pekiştirilmesi için çok önemli bir araç olan bayramlarımızın, anlam ve önemine uygun olarak ciddiyetle planlanması ve coşku ile kutlanmasıdır. Bizlerin toplumumuza olan görevlerimizin gereğince göstereceğimiz duyarlılık ve hassasiyet yeni yetişen nesillere de iyi örnek olacaktır.

 

Son olarak, “bayram töreni sona ermiştir” duyurusu sonrasında yapılan; “ şimdi isteyen parti ve dernekler çelenklerini koyabilirler” cümlesini ise şiddetle kınıyor ve eleştiriyoruz. Tören alanında hazır bulunan bütün siyasi parti, dernek ve demokratik kitle örgütlerinin orada bulunma amacı, bayramı coşku ile, birlik beraberlik içinde yaşamak olduğu ortak kanaat ve kabul olmalıdır.


Bayram kutlamalarına FETÖ’nün devlet içinde etkili olduğu dönemlerde girmiş olan, sınırlı, kifayetsiz, halktan ve temsilcilerinden kopuk kutlama alışkanlığının, devlet yöneticilerimiz tarafından en kısa zamanda düzeltilerek, milli bayramlarımızın coşkulu, büyük katılımlı , iyi hazırlanmış ve gençliğimizin milli bilinç ve şuurunu kuvvetlendirecek bir mahiyette kutlama programlarının yapılması büyük bir öneme haizdir.

 

Her konum ve statüdeki siyasi partiler, dernek temsilcileri, demokratik kitle örgütü ile yerel mülki amirlerimizin, vicdanlarımızı kanatan bu yanlış uygulamaların düzeltilmesi, milletçe birlik bütünlük ve milli heyecanın yeniden tesisi için gereken çalışmayı yapması, bu hususun elçisi, savunucusu, takipçisi ve yereldeki kararlı uygulayıcısı olması dileğimizle, Beykoz halkımıza ve kamuoyuna saygı ile duyururuz.

 

Vatan Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı




19-05-2021 1124 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 479
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 434
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 393
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 487
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787