İspalarlı “Andımız bütün Türk milletine aittir ve iptali yanlışından dönülmesi, geleceğimiz için gereklidir.”

20-03-2021 2029 Yorum yok. Yorum Ekle

Cumhuriyet Kadınları Derneği Beykoz Şubesi, Paşabahçe Meydanı’nda “Öğrenci Andı” ile ilgili basın açıklamasında bulundu.



Basın açıklamasına Vatan Partisi Beykoz İlçe Başkanı Hakan Ekiz, ADD Beykoz Şube Başkanı Özlem Besler, Cumhuriyet Kadınları Derneği Şişli Şube Başkanı Müge Köksalan ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Beykoz Şubesi üyeleri katılım gösterdi.  

Cumhuriyet Kadınları Beykoz Şube Başkanı Esra İspalarlı’nın gerçekleştirdiği basın açıklaması sonrası Atatürkçü Düşünce Derneği Beykoz Şube Başkanı Özlem Besler’de günün anlam ve önemini bildiren bir konuşma yaptı.

Cumhuriyet Kadınları Beykoz Şube Başkanı Esra İspalarlı’nın gerçekleştirdiği basın açıklamasını orijinal haliyle okuyucularımıza aktarıyoruz.   

CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİ                                        

                  BEYKOZ ŞUBESİ

                BASIN AÇIKLAMASI

          20 Mart 2021-Paşabahçe

--------------------------------------------------

Kıymetli Beykoz halkımız ve basın mensuplarımız

Danıştayın, 'Öğrenci Andı' nın okullarımızda yeniden okutulmasının reddine yol açan kararına tepkimizi dile getirmek üzere buradayız.

Cumhuriyetimizin 10. yılında 1933'de başlayarak ilköğretim okullarında çocuklarımıza okutulan Andımız, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından 2013 yılının Ekim ayında alınan karar ile iptal edilerek uygulamaya son verildi.

2018'de Türk Eğitim Sendikası'nın açtığı dava sonucunda Danıştay 8.Dairesi düzenlemenin iptaline karar verdiği halde uygulamaya alınmamış ve geçtiğimiz günlerde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararı temyiz etmesi ile Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunca iptal edilmiştir.

Andımızı hergün okutmanın gereksiz, şovenist, ırkçı olduğu söylemlerine şu tespit ve uyarıyı yapmak' vatandaşlık' görevimizdir:

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası

Madde -66-

"Türk Devleti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk'tür."

Görüldüğü üzere, sözü edilen suçlamalara maruz kalan Andımızın, Anayasa gibi en üst düzlemde, hukuki dayanağı da vardır. Buna karşın, 66. Maddenin de ortadan kaldırılmasını, 'Türk yerine Türkiyelilik' kavramlarının sokuşturulmasını önerenlere Türk milleti hayretle ve öfke ile tanık olmaktadır.

Diğer yandan, değiştirilmesi teklif dahi edilemez nitelikte olan 2. Maddedeki;"Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir."

Atatürk Milliyetçiliğine bağlılık kavramı, Andımızda yer alan ve halkımızın çimentosu olan 'Ne Mutlu Türk'üm diyene' ifadesi ile bilinçlerde yeşermektedir.

Vatandaşlık milli bir topluluk olduğuna göre, Ulus devleti inşa eden milliyetçiliğin özü, bütün vatandaşların paydaşı olduğu bir bilinçtir.

Ulus devletlerin ortadan kaldırılmaya çalışıldığı puslu yeni dünya düzeninde, elbetteki vatandaşlık bağı ile bağlı olan kitleler tercih edilmeyecektir. Küresel sermayenin amacı, bilinçli milli vatandaşı, bireyci bir tüketiciye dönüştürme hedefinin değirmenine su taşıyacak olan, alt üst kimliklere bölerek ulus kimliğini ortadan kaldırmaya yol açacak her adım, toplumsal beraberliği tehdit eder hale gelecektir.

Bir ülkenin kuruluşundan 98 yıl sonra, onun ulus inşasında, ulusal eğitimde kurguladığı metotlarla hesaplaşmak ve ortadan kaldırmak, ulusal birliği tehdit eder.

Ağaç yaşken eğilir ve çocuklarımız devlete emanettir. Dünya üzerinde Türk olmaktan, Türk Devletinin ferdi olmaktan gurur duyacak nesiller yetiştirmek, milli birlik bilincini aşılamak, bilimle ilimle donatmak, başta devletin görevidir. Bunun bir yolu da Andımız ise neden yok etmeye çalışıyorsunuz?

Sonuç olarak Andımız bütün Türk milletine aittir ve iptali yanlışından dönülmesi, geleceğimiz için gereklidir.

Esra İSPALARLI

Cumhuriyet Kadınları Derneği Beykoz Şubesi Başkanı

Not: Cumhuriyet Kadınları Derneği Beykoz Şubesi’nin basın açıklamasına ulaşmak üzere zamanında yola çıkmamıza rağmen, yolumuz üzerinde oluşan trafik kazası nedeniyle Paşabahçe meydanında gerçekleşen basın açıklamasına yetişemedik. Basın açıklamasını ve haberimizdeki görselleri gazetemiz ile paylaşan Cumhuriyet Kadınları Beykoz Şubesi’ne teşekkür ederiz. 




20-03-2021 2029 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 502
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 475
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 482
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 405
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 444
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 394
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 489
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 458
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1073
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 926
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 787