Koç “Beykoz’un deprem, ekonomik sıkıntı, işsizlik, imar planları gibi gerçek sorunlarına odaklanılması gereklidir.”

26-01-2021 2252 2 yorum. Yorum Ekle

Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nin yıkımı, Beykoz’un ekonomik, işsizlik ve imar sorunları üzerine Beykoz yerel basınına açıklamalarda bulundu.


Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanı Muammer Koç ve İlçe Yöneticilerinin ev sahipliğinde sosyal mesafe kuralına uyularak, Kavacıktaki ilçe merkezinde gerçekleşen kahvaltılı basın toplantısına Saadet Partisi Beykoz’dan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Selman Yücel ve Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı Mahalli İdareler Komisyonu Üyesi Yılmaz Karakaya katılım gösterdi.


Sabah kahvaltısı ile başlayan toplantının açılış konuşmasını İlçe Başkanı Muammer Koç yaptı. Koç, pandemi kurallarının el verdiği ölçüde gerçekleştirdikleri toplantıya katılımlarından dolayı basın mensuplarına teşekkür ederek günün anlam ve önemini bildiren konuşmasını gerçekleştirdi.


Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanı Muammer Koç’un ardından Beykoz’dan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Selman Yücel ve Mahalli İdareler Komisyonu Üyesi Yılmaz Karakaya’da birer selamlama konuşması yaptı. Basın açıklaması sonrası toplantıya katılan Beykoz basınının sorularını yanıtlayan Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanı Muammer Koç’un açıklamalarını orijinal haliyle okuyucularımızla paylaşıyoruz.

 

2021 Ocak Ayı Basın Açıklaması

Değerli basın mensupları,  muhterem Beykozlu hemşerilerim sizleri saygı ve sevgilerimle selamlıyorum Esselamu  aleyküm

 2020 Aralık ayı planımız’da yerel basınımız, muhtarlar ve STK başkanlarıyla bir araya gelmekti. Ancak malum olduğu üzere salgın kısıtlamaları planımızın aksamasına sebep oldu. Rabbimize hamdolsun bugün o planladığımız toplantımızı gelişen yeni gündemlerle sadece basın açıklamasıyla nihayete erdireceğiz.

Muhterem kardeşlerim bugünkü basın açıklamamızın konusu;

·         Prof.Dr. Necmeddin Erbakan Kültür Merkezi yıkımı

·         Beykoz’da ekonomik sıkıntı

·         İşsizlik

·         İmar ve planlama      

Yapılan Büyük israfın Belgesi

Prof. Dr. Necmeddin Erbakan hocamızın ismi ile müsemma kültür merkezinin 2011 – 2018 yıllarında kısa vadede toplamda 7 buçuk milyon tl maliyetle iki adet tadilat yapıldığını gerek yerel gerek ulusal basın aracılığı ile ve saadet partisi Beykoz ilçe başkanlığımızın yapmış olduğu basın açıklaması ile kamu oyunda büyük yankı uyandırmıştı.2018 tadilatının, 2018  faaliyet raporuna baktığımızda teslim tarihi 2019 Mart ayını göstermektedir. Yine 2019 faaliyet raporunu incelediğimizde şu ifadelerle karşılaşıyoruz.(Kaymakamlık, Adliye Binası ve Millet Bahçesi Projesi Mevcut Kaymakamlık ve Adliye Binası’nın yetersiz kalması ve ilçe bazında daha ulaşılabilir bir alanda konumlanması hedefi ile 104.000,00 m²’lik alanda Kavacık bölgesinde yeni Kaymakamlık, Adliye Sarayı ve Millet Bahçesi için taslak proje çalışmaları yapılmıştır)BEYKOZ BELEDİYESİ FAALİYET RAPORU 2019/95

Bu bilgiler ışığında Sayın Belediye Başkanımız Murat Aydın Beyin 2021 Ocak ayı meclis konuşmasında kültür merkezinin çürük raporunun varlığından söz edip, adliye ve kaymakamlığın da deprem dirençlilik analizlerinin yapılacağını söylemesi yıllarca sözü edilen marina ve meydan projelerinin tezahürü olduğunu akıllara getirmektedir. Eğer marina ve meydan çalışması ise neden çalışmalar farklı söylemlerle geçiştiriliyor, marina ve meydan projeleri açıkça ortaya konmuyor? Halkın tepkisinden mi çekiniliyor?

Meydan projesi kapsamında çalışma yapılıyorsa neden kültür merkezi tadilatı yapılarak 7,50 milyon tl çöpe atıldı?                                                                                                                                                                   Beykoz’un acil çözüm bekleyen sorunlarının başında meydan projeleri, adliye ve kaymakamlık binasının yetersiz kalması mı ki önceliğinize bu çalışmaları aldınız?

Adliye ve kaymakamlık binalarının düşük katlı olması, planlı projeli olup aynı zamanda kontrollü bir şekilde yapılması, olası bir depremde en son hasar alacak binalar sıralamasında yer almasını gerektirmez mi? Büyük depremleri gören başkanlık binası içinde dirençlilik ölçümü yapılıyor mu?

Muhterem kardeşlerim; kültür merkezine yapılan tadilat masrafları, yıkımı, yerine yapılacak bina, ön gördükleri adliye ve kaymakamlık binalarının yıkımı ve yeni binaların yapımı için ortalama bir hesap yapılacak olursa en az 110 milyon tl’ye ulaşma ihtimali vardır. İşte, milletimizin kaynakları önceliği olmayan projelere harcanarak esas öncelikli yapılması gereken çalışmalar askıya alınmaktadır.

Önerimiz

Beykoz Belediye Başkanımız Sayın Murat Aydın Beye çağrımız; yıktığınız kültür merkezini aynı ismi taşıyacak şekilde yapacağınızı ifade ettiniz.

Adliye ve kaymakamlık binalarının dirençlilik ölçümü çürük çıktığı takdirde güçlendirme yaparak devamını sağlamanız ve  diğer makyaj projelerinizi askıya almanızdır.

Beykoz’un deprem, ekonomik sıkıntı, işsizlik, imar planları gibi gerçek sorunlarına odaklanmanızdır. Plaj ihtiyacı, kültürel çalışmalar, meydan genişletmeleri gibi hizmetleri yapan belediyemiz, pekala işsizliği ve ekonomik sıkıntıyı giderici, istihdam sağlayıcı, depreme dayanıklı sosyal konut yapım çalışmaları da yapabilir.

Sadece sosyal yardım yaparak bu sorunların ortadan kaldırılması mümkün değildir.

TEŞEKKÜR…

Bu bağlamda Sayın Murt Aydın Başkanın yönetiminde yapılan isabetli ve teşekkür etmemiz gereken çalışmalardan bazıları şunlardır; Beykoz’da bulunan camii ve helalarının temizliği,ücretsiz oluşu ve yapılan istihdam isabetli olmuştur.

Aynı zamanda büyük şehir yasasıyla birlikte belediyede oluşturulan Tarım Müdürlüğü kontrolünde yetersizde olsa ayrılan kaynak yerinde bir çalışmadır.

Beykoz kart çalışması yerinde bir çalışmadır. Son olarak Beykoz Sempozyumu isabetli bir çalışmadır. Yalnız bu sempozyumda ortaya konan Beykoz’u, aslından uzaklaştırarak  bugün bir avuç mutlu azınlığa terk etme hayalinizden vazgeçmeniz gerekmektedir.

Yapılan bu çalışmalar,Saadet Partimizin yerel seçimlerde dile getirdiği vaatleri arasındaydı.Uygulamaya aldıklarından dolayı teşekkür ederiz.

Son olarak imar ve planlama ile ilgili yapılan çalışmaları incelediğimizde şu tablo çıkıyor karşımıza :

Muhterem kardeşlerim; bu güne kadar yapılan çalışmalara baktığımızda Beykoz’un imar planlarının üç etap halinde yürütüldüğünü görmekteyiz .


Uygulama yanlışlıkları, Boğaz İçi İmar Kanununa aykırı çalışmalarından dolayı yapılan birçok plan iptal edilmiştir. Hala bu yanlışlarda ısrar ettikleri gerçeği ortadadır.

1.      Yanlış: Beykoz’u boş bir arazi olarak görmeleri, mevcut yapı stokunu dikkate almadan planlama yapmaları

2.      Yanlış: Dönüşümü mutahitler eliyle yapma çabası Bu yanlış adımlarda büyük parsellerin el değiştirdiği görülmekte olup, halkımızın çoğunluğunun küçük parsellerde olması, dönüşüm çalışması yapan özel sektöre rantabıl olmayışı işlerini karıştırmştır.

 İmar çıkan Çiğdem Mahallesinden örnek bir doku analizi gerçekleştirdi     

 

 

 

 

 

Örnek doku analizi yaptığımız Çiğdem Mahallesinin yapı stokunun az olan bölgesini çalıştık.

Alan: 8876 m2

Bina adedi: 39

Kullanılan alan (daire): 84

Çıkan imar şartlarına göre vatandaş min.ifrazı tamamlayacak şekilde birleşip kendileri yapacak olurlarsa bu alanda yaşayanların %35 ila 40’ı bu alandan ayrılmak zorunda kalacaktır. Eğer mütahite verildiği taktirde %50 anlaşma ile dönüşüm gerçekleştiği takdirde %70 ila 75’nin bulunduğu noktayı terk etmesi gerekmektedir.

Beykozlunun Beykoz’da kalması için çözüm önerimiz

Muhterem kardeşlerim,plan türlerini arz edeyim;

v  Bölge planları

v  Mekansal strateji planları

v  İmar planları

·         Nazım imar planları

·         Uygulama imar planı

v İmar ıslah planı (Beykoz’un sorununu çözüme kavuşturan plan türü

v  Mevzi imar planı

v  Koruma amaçlı imar planı

Yapı kayıt belgesi ile Beykoz’daki yapı stokunu gören, kabul eden iktidar bu sorunu çözmemek için nedense koruma amaçlı imar planında ısrar ediyor.Aslında kronikleşen Beykoz imar çözümü, imar ıslah planlarının yapımıyla mümkündür. Buna paralel olarak her an deprem tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğumuz günümüzde acil güçlendirme ruhsatları verilerek, vatandaşın binalarını güçlendirmelerinin önünün açılması gerekmektedir. Diğer tarafta belediyenin inşaat firması, sosyal devlet anlayışı içerisinde dönüşüm çalışmalarını başlatmalıdır. Tekraren Sayın Belediye Başkanımız Murat Aydın Beye sesleniyoruz! Çözümü başka yerlerde aramayın! 2960 sayılı kanun içerisindeki ek maddelerde yerel yönetimlere imar ıslah ile çözüm yetkisi verilmiştir. Bunu değerlendirerek sorunu çözmelisiniz.Özellikle seçim zamanında Mahalleler Birliğine söz veren ve taahüt imzalayan Sayın Ekrem İmamoğlu’nun da  ilçe belediyemize imar konusunda yardım etmelerini talep ediyoruz,


Ormanlık alanın imara açılması

Uzun zamandır tartışma konusu olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Beykoz Kuzey Kirazlı özel ormanlarında 111 bin metre karelik alanı imara açtığı haberini bakanlığın  web sayfasından  ve basından öğrenmiş bulunmaktayız. 1443 ağaç bulunduğu parselin 61 bin metrekaresine 2 katı geçmeyecek AVM, otel, çarşı, finans kurumu gibi ticari birimler inşa edilebileceği iddia edilmiştir.

Bu bağlamda İstanbulumuzun adeta ciğerleri olan bu ormanların katledilmesine şiddetle karşı çıkıyoruz ve bu durumun ideolojik bir tarafının olmadığının altını çizerek, rant kokan bu projeye karşı ve Cumhuriyet Halk Partisinin İBB yönetimine ve diğer mecliste gurubu bulunan muhalefet partilerinin  bu ormanların yok olmasını engellemeleri yönünde mücadele vermelerini talep ediyoruz.

 

 

Adaletin güçlü, güçlünün adil olduğu bir dünya dileğiyle… ALLAH’A (cc)’a emanet olun Esselamu aleyküm.




26-01-2021 2252 2 yorum. Yorum Ekle

Yorumlar

Ömer faruk 26-01-2021

Saadet Partisi

Teşekkür saadet partisi beykoz ilçe başkanlığı iyiki varsınız Doğuş haberde Teşekürler

Mahmut Emin Avşar 26-01-2021

Hakkın sesi saadet partisi

Saadet partisine hakkın sesi olduğu için çok çok çok teşekkür ederim gerçekleri en azından görebiliyoruz artık

Toplam 2 yorum bulundu. 1-2 arası listeniyor.
Ozan Derviş

BEYKOZLU OLMA ZAMANI

27-03-2024 Yorum yok. 493
Neyir Erkan Şişman

Oylar Sandığa

27-03-2024 Yorum yok. 468
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

TÜRK FUTBOLUNDA BİTMEYEN KAOS….

27-03-2024 Yorum yok. 471
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 399
Erdal Uzuner

SEÇİME GİDERKEN

27-03-2024 Yorum yok. 427
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 388
Cüneyt Pulant

Alaattin Köseler Gerçeği

27-03-2024 Yorum yok. 463
Hacı Arıcı

BEREKET İKLİMİ

27-02-2024 Yorum yok. 455
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1069
Tuncay Ünde

SEVGİLİYE MEKTUP

26-12-2023 Yorum yok. 924
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 785