Hasan Kaya Ortaokulu’nda Kızılay Haftası Kutlandı

04-11-2024 1114 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Kaymakamlığı himayesinde ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürütmesinde olan Kızılay Haftası İlçe Kutlama Programı, Şehit Hasan Kaya Ortaokulu Konferans salonunda düzenlenen özel program ile gerçekleşti.


Beykoz’un tecrübeli eğitimcilerinden Özgür Tan ve kadrosunun ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlik için, öğrenciler günler öncesinden hazırlık yaparken, okulun girişinde oluşturulan sergide; resimler, şiirler, el sanatları ve Kızılay Çadırı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan ve tüm konuklar tarafından büyük ilgi gördü.


Beykoz Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan ile birlikte, Türk Kızılay’ı Beykoz Şube Başkanı Mustafa Gürkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Şube Müdürü Ayhan Özgün, İlçe SGK Müdürü Ferda Özkalender, Ruzgarlıbahçe Mahallesi Muhtarı İrfan Mardin, Şehit Hasan Kaya Ortaokulu Aile Birliği Başkanı Dilek Yılmaz ile birçok Okulun Okul Müdürleri hazır bulundu.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Özgür Tan yaparken, Kızılay’ın kuruluşu, amacı ve bugünkü yerinden bahsederek, her bireyin Kızılay Gönüllüsü olmasını gönülden istediğini vurguladı.


Şehit Hasan Kaya Ortaokulu Müdürü Özgün Tan, haberimizin video bölümünde de yer alan konuşmasını doğal söylevlerle de destekleyerek aşağıdaki sunumunu gerçekleştirdi.


Sayın Müdürüm, değerli öğretmenlerim ve sevgili arkadaşlar, her yıl 29 Ekim ile 4 Kasım tarihleri arasında Kızılay Haftasını Kutluyoruz. Kızılay, 1868 yılında Yaralı Askerlere Yardım Derneği adıyla kurulan, 1877 yılında kırmızı ay anlamına gelen Hilal-i Ahmer adını alan ve Cumhuriyet Döneminde adı Türk Kızılay Derneği olarak değiştirilen, beyaz zemin üstünde kırmızı aydan oluşan bir bayrağı olan büyük bir kuruluştur.


Kızılay, deprem, sel, yangın, toprak kayması ve kuraklık gibi her türlü felakette yardıma koşar. Felaketzedelere yiyecek, giyecek ve ilaç sağlar. Evsiz kalanlara çadır, battaniye verir, geçici barınaklar yapar. Felaket yerine doktor, hemşire, hastabakıcı gönderir. Kızılay bizler için kara gün dostudur.


Kızılay, başka ülkelerde meydana gelen felaketlerde de yardım elini uzatır. Kızılay, daha önce birçok ülkede yardımlarda bulunmuştur. Öylece Türk haltının ne kadar yardımsever olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.


Kızılay, bütün bu yardımları halktan topladığı bağışlarla ve kendi gelirleriyle yapmaktadır. Kısaca bu bağışlar kötü günümüzde yardım olarak bizlere dönmektedir. Bir gün bizimde felakete uğrayıp, yardıma muhtaç duruma düşebileceğimizi unutmamalı ve Kızılay’a destek olmalıyız.


Hepinize. Sağlıklı, afetsiz, savaşsız ve mutlu bir gelecek dilerim.

Kızılay Haftası kutlama etkinliği, Öğrenciler tarafından hazırlanan, Kızılay’ın kuruluşunu anlatan şiirler, sunumlar ve video gösterileriyle devam etti. Şiir yarışmasında Kızılay şiiriyle birinci olan Özgür Yılmaz’a hediyesini, İlçe Milli Eğitim Müdürü takdim ederken, şiirin seslendirmesini Öykü Erdoğan yaptı.

Kızılay

Uzatır elini yara üstüne,

Acılar dindiren ilaç Kızılay!

İnerek kuş gibi vatan pistine,

Yetiş, insanlarım muhtaç Kızılay!

Alev almış yangın tüter bacalar,

Evsiz-barksız, çocuk-çocuk, kocalar,

İliğinde can korkusu bocalar,

Sinendir, sevgiye kulaç Kızılay!

Deprem sallayınca, yırtılmış dağlar,

Yayılmış etrafa; ölüler, sağlar…

Yürekler dayanmaz; demirler ağlar,

Senin merhemine hep açız Kızılay!

Dağılan mülkünde azgın, selleri,

Açılan yaraya müşfik elleri,

Dizilsin gönlünde sevgi yolları,

Yoksan, yolumuz hep yamaç Kızılay!

Yazan Özgür Yılmaz-Okuyan Öykü Erdoğan

 

Müzik Öğretmeni Selda Polat’ın yönetiminde sahneye çıkan koro üyeleri, birbirinden güzel şarkıları seslendirdiler. Beykoz İlçe Sağlık Müdürlüğünden Dr. Gökçe Yılmaz yaptığı sunumda; Kan Bağışı nasıl yapılır, bu süreç nasıl işler, katılımcılara bu konularda bilgiler verdi.

Kızılay Haftası etkinliği günün anısına fotoğraf çekilmesi ve okul bahçesinde Kızılay aracından çocuklara dağıtılan çikolatalarla son buldu.

Ekinliği ilçe yerel basınından sadece Doğuş Haber takip etti. 

Anahtar Kelimeler : Beykoz,kızılay Haftası

Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


04-11-2024 1114 Yorum yok. Yorum Ekle
Asım Özdemir

SPOR ETKİNLİKLERİ

13-10-2025 Yorum yok. 627
Ozan Derviş

Dün Dündür, Bugün Bugündür

26-09-2025 Yorum yok. 1500
Neyir Erkan Şişman

Vefasızlık da Hatırlanır

26-09-2025 Yorum yok. 1253
Erdal Uzuner

GERÇEK GÜNDEM

26-09-2025 Yorum yok. 1244
Cüneyt Pulant

Ben Umudumu Kaybetmedim

26-09-2025 Yorum yok. 1320
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

AYASOFYA

26-09-2025 Yorum yok. 1006
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

Toplumsal Çöküş

26-09-2025 Yorum yok. 1331
Hacı Arıcı

Kendini Düşünen İnsan ve Hayattaki Sınavı

26-09-2025 Yorum yok. 1115
Yaprak Akın

Ekonomi, Rayiç, Vergi, Satış Zinciri !!!...

03-09-2025 Yorum yok. 2363
Asiye Çakır

İNSAN İNSANA…

30-05-2025 Yorum yok. 4064
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 4793