Beykoz'da Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri Başladı

03-06-2024 715 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Halk Eğitimi Merkezi’nin düzenlediği Hayat Boyu Öğrenme haftası açılış programı Beykoz Sahili Etkinlik Alanı’nda gerçekleşti.

 

Orhan Çoma’nın Müdürlüğünü yaptığı Beykoz Halk Eğitimi Merkezi’nin, Beykoz Sahili Etkinlik Alanı’nda düzenlediği Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliklerinin açılışına, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Taner Aksu, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan ve Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Akbaba Mahallesi Muhtarı Yüksel Kılıç, Göztepe Mahallesi Muhtarı Arzu Kuşdili ile sanat sever Beykozlular katılım gösterdi.

 

Beykoz Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mehteran gösterisiyle başlayan program, Boğaziçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk oyunları ekibinin gösterisiyle devam etti.

 

Halk oyunları gösterisi sonrası günün anlam ve önemini bildiren konuşmasını gerçekleştiren Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Orhan Çoma “Beykoz Halk Eğitimi Merkezi olarak eğitim öğretim yılının başladığı Eylül ayından bugüne kadar 617 kursta, 3412’si erkek, 8552’si kadın olmak üzere toplam 11 bin 993 kursiyere eğitim verdik.

 

Açılan kurslarımızın 330’unu meslek kursları, 287’sini genel kurslar oluşturmaktadır. Kurslarımızın 205’i Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumlarda, 46’sı hastane, cami müştemilatı gibi kamu kurumlarında, geriye kalan 366’sı ise BEYSEM’ler, kurs merkezleri, üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve mahallelerimizde açılmıştır.

 

Ayrıca bu dönemde, çok önem verdiğimiz özel eğitim ihtiyacı olan bireylere yönelik 22 kursta 116 kursiyere eğitim imkanı sağlanmıştır. Bu özel çocuklarımızı, akşama kadar kurumlarında bekleyen anneleri için de 5 kurs açılmış, burada da 40 annemize eğitim verilmiştir.

 

Okuma yazma bilmeyen kalmasın ilkesiyle, Beykozumuzda bu eğitim öğretim yılında açılan 16 okuma yazma kursunda 70 kursiyerimize birinci ve ikinci kademe okuma yazma kursu verilmiştir. Kurslarımızın yanı sıra Halk Eğitim Merkezi olarak Beykoz’da açık ortaokulumuzda kayıtlı 5289 öğrenci ve açık lisemizde kayıtlı 6515 öğrenci olmak üzere toplam 11 bin 804 kişiye de hizmet vermekteyiz.” şeklinde konuştu.   

 

Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Orhan Çoma’nın ardından Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan ve Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Taner Aksu’da katılımcılara hitap ederek emeği geçenleri tebrik ettiler.

 

Protokol konuşmaları sonrası Beykoz Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Orhan Çoma Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan’a, Okul Aile Birliği Başkanı Cüneyt Yalvaç’ta Belediye Başkan Yardımcısı Taner Aksu’ya Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin hazırladığı el emeği göz nuru eserlerden armağan etti.

 

Konuşmalar sonrası kesilen açılış kurdelası sonrası kursiyerlerin açtığı stantlar gezildi. El emeği göz nuru eserlerin incelenmesinin ardından Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliklerinin ilki sona erdi.

 

Hafta kapsamında, gerçekleşecek etkinlikleri okuyucularımızla paylaşıyoruz;



Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


03-06-2024 715 Yorum yok. Yorum Ekle