Beykoz’un Kültür Elçisi “Beykoz Batum Havalisi Gürcü Kültür Derneği”

03-06-2024 591 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz’da gerçekleştirdiği faaliyetlerle adından sıkça söz ettiren Beykoz Batum Havalisi Gürcü Kültür Derneği, Beykoz ve İstanbul’da ki hemşerilerinin yanında olduğu gibi Sakarya’da yaşayan Gürcülerle de kucaklaşarak, Sakarya’nın Akyazı ilçesinde Gürcü Kafkas Şenliği düzenledi.

 

Başkanlığını Ali Kemal Kılıç’ın yaptığı ve gerek yerel, gerekse ulusal bazda gerçekleştirdiği farkındalığı yüksek etkinlikler ile Beykoz’un Kültür Elçisi konumuna gelen Beykoz Batum Havalisi Gürcü Kültür Derneği, Sakarya Akyazı’da yaşayan hemşerileri için Gürcü Kafkas Şenliği’ne imza attı.

 

Sakarya’da gerçekleşen şenlik ile alakalı Beykoz Doğuş Haber Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Beykoz Batum Havalisi Gürcü Kültür Derneği Başkanı Ali Kemal Kılıç “Beykoz Batum Havalisi Gürcü Kültür Derneği tüzük bazında Ulusal ve Bölgesel bir dernek olması hasebiyle, Gürcü nüfusun yoğun olduğu bölgelerde ikamet eden dernek asil üyelerimizden temsilcilikler atıyoruz. Bugün de Sakarya Akyazı bölge temsilcilerimizin talebiyle İstanbul dışında proje üreterek şenlik yapmanın mutluğunu yaşıyoruz.

  

Amacımız Türkiye’nin hangi bölgesinde hemşerimiz varsa, gidip bulmak kucaklaşmaktır. Gürcü Kafkas Şenliğimize yoğun katılım gösterip bizleri onurlandıran başta Gürcistan İstanbul Başkonsolosu Aleko Jishkariani, Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, Karapürçek Belediye Başkanı Mehmet Çoruhlu, DEİK Türkiye Gürcistan İş Konseyi Başkanı ve Gürcistan Uluslararası Yatırımcılar Dernek Başkanı Osman Çalışkan, Beykozlu Giresunlular derneği Başkanı Hayrullah Usta, Siyasi Parti İlçe Başkan ve Temsilcileri, Dernek Başkanlarımız, Muhtarlarımıza çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

 


Videolar

Toplam 1 video bulundu.


03-06-2024 591 Yorum yok. Yorum Ekle