Acarkent Rotary Kulübü Beykoz’da 5. Cam Şenliği’ne İmza Attı

11-05-2024 821 Yorum yok. Yorum Ekle

Acarkent Rotary Kulübü, bu yıl beşincisini düzenlediği Beykoz Cam Şenliği’nde, geçtiğimiz yıl olduğu gibi şenliğin tüm gelirini deprem felaketinden etkilenmiş Antakya için bağışladı.

 

11-12 Mayıs’da Acarkent Coliseum’in bahçesinde düzenlenen 5. Beykoz Cam Şenliği’nin açılış etkinliğine Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer eşi Zeynep Sözer ve kızı Erva Sözer ile birlikte katılırken, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan, Acarlar Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Üyeleri Erdal Acar, Funda Acar, Erdinç Acar, ani bir gelişmeyle etkinliğe katılamayan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler ve CHP Beykoz İlçe Başkanı Mahir Taştan’a vekaleten CHP Beykoz İlçe Yönetiminden İhsan Yılmaz ve Gürcan Karadağ, Acarkent Rotary Kulübü Yönetimi ile çok sayıda cam sever katılım gösterdi.

 

Acarkent Rotary Kulübü Dönem Başkanı ve Cam Şenliği Komitesi Başkanı Zehra Boldurmaz Turan ile Yönetiminin organizesinde gerçekleşen etkinliğin açılışı Komite Başkanı Turan tarafından yapıldı. Katılımcılara teşekkür ile konuşmasına başlayan Acarkent Rotary Kulübü ve Cam Şenliği Komitesi Başkanı Zehra Boldurmaz Turan, Coliseum Sports&Life iş birliği ile Acarkent’te Cam İşleme Sanatını yaşatmak, cam ustalarını tanımak amacıyla beşincisi gerçekleşen Cam Şenliği’ni 'Camdan Cana' temasıyla gerçekleştirmiş olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmasının sonunda Turan, Hatay Antakya’dan cam şenliği için gelen İpek Dokumacı Yılmaz Büyükaşık’a söz vererek duygu ve düşüncelerini aldı.

 

Konuşması sonrası Acarkent Rotary Kulübü Başkanı Zehra Boldurmaz Turan, Acarlar Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Funda Acar, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan ve Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer’e birer selamlama konuşması gerçekleştirmeleri için söz verdi.

 

Konuşmaların ardından Acarkent Rotary Kulübü Başkanı Zehra Boldurmaz Turan günün anısına Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer ve Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan’a hediyelerini takdim ederken, Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler’in hediyesi de kendisine ulaştırılmak üzere CHP Yönetimi’nden İhsan Yılmaz’a teslim edildi.

 

Hediye takdimi sonrası geliri 6 Şubat Depremi’nden etkilenen Hatay Antakya’nın kalkınması için harcanacağı, şenliğe katılan cam ustalarının bağışladığı cam ürünlerin açık arttırma usulü ile satışı gerçekleşti.

 

Açık arttırma için Hatay’dan 150 yıllık cam ürünü bağışlayan Cam Sanatçısı Aner Parmaksız’ın ürününü satın alan Acarlar Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Erdinç Acar, böylesine önemli bir cam ürünün, camıyla Türkiye’ye ve ardından dünyaya mal olmuş bir ilçenin Kaymakamlığı’nda sergilenmesinin daha doğru olacağını belirterek 150 yıllık cam ürünü Beykoz Kaymakamlığı’nda sergilenmek üzere Kaymakam Faik Oktay Sözer’e armağan etti.

 

Müzayedenin devamında Cam Sanatçısı İlhami Hancıoğlu’nun maharetli ellerinden çıkan cam dolma kalemde CHP Beykoz İlçe Yönetiminden İhsan Yılmaz tarafından satın alındı.

 

Müzayedenin ardından Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer ve katılımcılar cam stantlarını gezerek cam ürünler hakkında bilgi aldılar.

 

Stant ziyareti sonrası Beykoz Kaymakamı Faik Oktay Sözer etkinlikten ayrıldı. Acarkent Rotary Kulübü’nün 5. Cam Şenliği’ni ilçe yerel basınından sadece Doğuş Haber takip etti.




Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


11-05-2024 821 Yorum yok. Yorum Ekle