Beykoz Otizmin Farkında

02-04-2024 685 Yorum yok. Yorum Ekle

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinliği, Beykoz’un tarihi okullarından İshakağa Ortaokulu’nda gerçekleşti.


Nahit Ayaz’ın Müdürlüğünü yaptığı İshakağa Ortaokulu’nda gerçekleşen etkinliğe; Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan, Beykoz Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Selim Safi, Beykoz Merkez Mahallesi Muhtarı Meral Nalbantoğlu Manav, Beykoz Otistik Çocuklar ve Aileleri Yardımlaşma Derneği (BOÇAY) Başkanı Bülent Taştan ve Yönetimi ile Okul Müdürleri, İş İnsanı Murat Toprak ve Veliler katılım gösterdi.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Okul Müdürü Nahit Ayaz, otizmin eksiklik değil farkındalık olduğunu vurgulayarak, etkinliklerine katılan tüm misafirlerine teşekkür etti.

 

Okul Müdürü Nahit Ayaz’ın ardından, BOÇAY Başkanı Bülent Taştan günün anlam ve önemini bildiren konuşmasını gerçekleştirmek için sahneye davet edildi.

 

Taştan, tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, otizm tanısı konan bir bireyin ailesinin yaşadığı süreci genel olarak özetledikten sonra Beykoz’da bu durumun diğer ilçelere nazaran farklı olduğunu, başta Beykoz Kaymakamlığı ve Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere Beykoz’da ki hemen her kurumun engelliler ve ailelerinin yanında olduğunu belirterek, etkinlik sonrası günün anısına okulun öğrencilerine ikram edilmek üzere şekerleme ikramı standı kurulmasına sponsor olan, derneğin bağışçısı İş İnsanı Murat Toprak’a teşekkür etti.

 

BOÇAY Başkanı Bülent Taştan’ın konuşmasının ardından İshakağa Ortaokulu 7-E sınıfı Öğrencisi Selin Keleş “Umudun Çocukları” isimli şiirini seslendirdi.

 

Şiir dinletisinin ardından Beykoz İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden Çocuk Gelişimi Uzmanı Özlem Pınar Koçoğlu, Otizm üzerine sunumunu gerçekleştirdi.

 

Otizm sunumunun ardından, İshakağa Ortaokulu’nun özel eğitim sınıfı öğrencilerinin hazırladığı “şapka” isimli oyun sahnelendi.

 

Öğrencilerin gösterisinin ardından, kapanışı yapan Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan, Beykoz’da gerek Milli Eğitim Bakanlığı gerekse hayırsever bağışçılar vasıtasıyla okulların pek çoğunda özel öğrencileri için özel eğitim sınıfları kurulduğunu, özel eğitim sınıfı olarak İstanbul’da pek çok ilçeye örnek olunduğunu ifade ederek, etkinlik katılımcılarından bir anneyi duygu ve düşüncelerini almak üzere sahneye davet etti.

 

Özcan’ın daveti üzerine BOÇAY Yönetim Kurulu Üyesi Nurcan Safi sahneye gelerek duygu dolu konuşmasını gerçekleştirdi.

 

Konuşmaların ardından okul bahçesinde günün anısına balonlar uçuruldu.

 

Yine balon uçurulmasının akabinde okul bahçesine kurulan özel stanttan öğrencilere şekerlemeler ikram edildi.  İlçe yerel basınından sadece Doğuş Haber’in takip ettiği etkinlik, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. 


Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


02-04-2024 685 Yorum yok. Yorum Ekle