Beykoz’da Bilim ve Teknoloji’nin Merkezi “Beykoz Fen Lisesi”

13-03-2024 1339 Yorum yok. Yorum Ekle

Bilim ve Teknoloji Haftası Beykoz ilçe kutlama programı, Beykoz Fen Lisesi’nde gerçekleşti, öğrenciler hazırladıkları bilim fuarında hünerlerini sergiledi.

 

2022 yılında kurulan ve Müdürlüğünü Ahmet Köse’nin yaptığı Beykoz Fen Lisesi’nde gerçekleşen Bilim ve Teknoloji Haftası ilçe kutlama programına; Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Ayhan Özgün ve Yakup Koç, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katılım gösterdi.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinliğin sunumunu gerçekleştiren, Beykoz Fen Lisesi Öğrencileri Göksu ve Harun, programın akışına uygun olarak kendilerini önde gelen bilim insanları Canan Dağdeviren ve Aziz Sancar olarak tanıtarak, sunumlarını gerçekleştirdiler.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Beykoz Fen Lisesi’nin yapay zeka ile oluşturulan yüzü Fenly katılımcıları selamladı.

 

Okulun yapay zeka yüzü Fenly’in katılımcıları selamlamasının akabinde Beykoz Fen Lisesi’nin tanıtım videosu paylaşıldı.

 

Tanıtım videosu sondası Beykoz Fen Lisesi Fizik Öğretmeni Aslı Kara günün anlam ve önemini bildiren konuşmasını gerçekleştirdi.

 

Günün anlam ve önemini bildiren konuşmanın ardından Okul Müdürü Ahmet Köse’de katılımcıları selamladı.

 

Okul Müdürü Ahmet Köse’nin selamlama konuşması sonrası okulun öğrencilerinden Nahide Mutlu, robotlar üzerine sunumunu gerçekleştirdi.

 

Beykoz Fen Lisesi öğrencileri Elif Öz, Simay Başak ve Meryem Sude Kaya teknolojinin gelişimi konulu tiyatro oyununu sergiledi.

 

Tiyatro gösterisinin ardından, Beykoz Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı bilim fuarı ziyaret edildi. Öğrenciler projelerini, uygulamalı olarak Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Ayhan Özgün ve Yakup Koç ile beraberindekilere tanıttılar.

 

Beykoz Fen Lisesi’nde gerçekleşen Bilim ve Teknoloji Haftası kutlama programını ilçe yerel basınından sadece Beykoz Doğuş Haber takip etti.

 

 


Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


13-03-2024 1339 Yorum yok. Yorum Ekle