BEDES Meşale Anneleri 8 Mart Kadınlar Günü etkinliğinde buluştu

09-03-2024 1043 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Eğitime Destek Derneği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle düzenlediği etkinlikte Meşale Anneleri’ni bir araya getirdi.

 

Beykoz’un sivil toplum gönüllüsü, CHP İBB ve Beykoz Belediye Meclis Üyesi Gülay Demirel’in Başkanlığını yaptığı Beykoz Eğitime Destek Derneği(BEDES)’in 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşti.

 

Dernek Başkanı Gülay Demirel’in yurt dışında olmasından dolayı, Derneğin Başkan Yardımcısı Hatice Kaya ve Yönetim Kurulu, etkinliğe katılan misafirleriyle yakından ilgilendi.

 

Etkinlik Beykoz Eğitime Destek Derneği Başkan Yardımcısı Hatice Kaya’nın açılış konuşmasıyla başladı. Tüm meşale annelerini selamlayarak sözlerine başlayan Kaya, konuşmasının devamında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel yazılmış bir yazıyı katılımcılarla paylaştı.

 

Hatice Kaya “Günümüzde, tüm kadınlar adına; eşi ölmüş̧ dul bir kadın olabilirim, ya da hiç evlenmemiş hatta evlenip boşanmış da olabilirim. Bir anne olabilirim ya da olmamayı tercih edebilirim. Mini etek giyebilirim ya da başörtüsü takabilirim. Gece dışarı, sabah koşuya, tek başıma tatile çıkabilirim ya da günlerce evimden adım atmayabilirim. Çalışabilirim ya da ev kadını olabilirim. Denize bikini ya da tesettürlü mayo ile girebilirim. Herhangi bir dine mensup olabilirim ya da hiç bir dine inanmamayı seçebilirim. Sırf keyfim istiyor diye muhteşem yemek yapabilirim ya da canım istemiyorsa hiç yemek pişirmeyebilirim. Ben mini eteğimi değiştirmeyeceğim, mini etek giydim diye aranıyorum sanan kişi sen kafanı değiştireceksin. Evli değilim diye gece eve geç geldiğimde perdenin arkasından cık cık yaparak beni özetleyen komşu, sen perdeni kapatacaksın. Denizde beni süzen kişi, ben denize girmekten vazgeçmeyeceğim sen önüne döneceksin. Artık seninle olmak istemiyorum dediğimde üzerimde hak iddia etmeye çalışan adam, sen yoluna gideceksin; çocuk doğurmuyorum dediğimde “Aaa ne demek çocuk yapmam” diyen politikacı, sen kendi işine bakacaksın. İnsanlara kadın işi- erkek işi diye rol biçenler, siz paylaşmayı öğreneceksiniz, bileceksiniz ki biz önce insanız.” şeklinde konuştu.

 

Dernek Başkan Yardımcısı Hatice Kaya konuşmasının sonunda Meşale Annelerin grup liderlerine 8 Mart’a özel dernek adına plaket takdiminde bulundu.

 

Plaket töreninin ardından, çekilen hatıra fotoğrafı sonrası Nevin Şahin Tan’ın sunumunda Cumhuriyet’in 100. yılına özel Beykoz Eğitime Destek Derneği bünyesinde yıllardır kitap okuyan Meşale Annelerin hazırlayıp sunduğu “Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesi” konulu sunuma geçildi.

 

Sunum sonrası 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel yemekli programa geçildi.

 

İlçede ki yoğun haber trafiğinden dolayı sonuna kadar takip edemediğimiz BEDES 8 Mart özel etkinliğin bir bölümüne CHP Beykoz Belediye Başkan Adayı Alaattin Köseler’de Meşale Anneleri’nin yanında oldu. 




Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


09-03-2024 1043 Yorum yok. Yorum Ekle