“Milli Mücadele’den Cumhuriyet’e Musikimiz” Konseri Büyüledi

07-12-2023 901 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Belediyesi Musiki Topluluğu, “Milli Mücadele’den Cumhuriyet’e Musikimiz” konseri ile tüm katılımcıların nefeslerini kestiler.


Sanat Yönetmenliğini ve Şefliğini, Beykoz’ da Kültür ve Sanat kimliği en önde olan bireylerinden Nevin Çalışkan’ın yaptığı Beykoz Belediyesi Musiki Topluluğu’nun konserine ilgi, hafta içi olmasına rağmen, yoğundu. 

Anadolu Hisarı Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konsere önceki dönem Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, SGK Beykoz Müdürü Ferda Özkalender, Beykoz İlçe Nüfus Müdürü Nihade Kılıç, CHP Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Gülay Demirel, önceki dönem Beykoz İlçe Tapu Müdür Yardımcısı Aysun Öztürk, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Sedat Altun ve Beykoz Muhtarları, TOFD Beykoz Şube Başkanı Saniye Efe, Kosova Prizrenliler Derneği Yönetimi, Beykoz Belediye Meclis Üyeleri Derneği Başkanı Erdal Öztürk, Beykozlu Doğu Karadenizliler Derneği Başkanı İsmet Konca, Beykoz Basketbol Kulübü Başkanı Cüneyt Pulant, Anadolu Hisarı Turizm Kalkındırma Derneği Başkanı Mustafa Babuz, Çağdaş Musiki Derneği Başkanı Ömer Dilek, İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı eski Öğretim Görevlisi Mustafa Demirkaya ve Koro Üyeleri ve çok sayıda Beykozlu katılım gösterdi. 

Dr. Ömer Önder’in etkileyici sunumuyla gerçekleşen konser öncesi, Şef Nevin Çalışkan selamlama konuşmasını gerçekleştirerek, her konser döneminde davetlerini kırmayarak uzak yakın fark etmeksizin konserlerine gelen tüm misafirlerine teşekkür ederek, Milli Mücadele’den Cumhuriyet’e Musikimiz adını verdikleri konserleri ile dinleyicilerini baş başa bıraktı. 

İki bölüm halinde gerçekleşen konserde Koro ve Solo olarak sırasıyla Yine Coştu Türk Yurdu, Sarahaten Acaba, Biz Çamlıca’nın Üç Gülüyüz, Aşağıdan Gelir Aynalı Posta, Dursun Kaptan, Havada Bulut Yok, Yanık Ömer Her Savaşta, Yemenin Uçları Çıkamam Yokuşları, 10. Yıl Cumhuriyet Marşı, Çanakkale Türküsü, Bir Fırtına Tuttu Bizi, Eğilmez Başın Gibi, Bülbülüm Altın Kafeste, İki Keklik, Çökertme, Fikrimin İnce Gülü, Sarı Saçlım Mavi Gözlüm, Baş Koymuşum Türkeyemin Yoluna ve 100. Yıl Parla eserleri davetlilerin coşkulu katılımlarıyla icra edildi. 

Konserin ikinci bölümünün başında, Beykozlu el sanatları tasarım sanatçısı Osman Topuz, Şef Nevin Çalışkan ve Koro Üyelerinin resmini çizdiği tablosunu Nevin Çalışkan’a önceki dönem Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı ile birlikte takdim ederken, sunucu Dr. Ömer Önder’e de nazar boncuğu armağan etti. 

Konserin son anında okunan Baş Koymuşum Türkiyemin Yoluna isimli eserin icrasından önce önceki dönem Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı sahneye davet edilerek esere koro ile birlikte eşlik etmesi istendi. Koro arasındaki yerini alan Ahmet Katırcı’nın müziğe olan yakınlık derecesini ve bu koroya olan hizmetlerini bilen Şef Nevin Çalışkan, Katırcı’dan eseri solo olarak icra etmesini rica etti. 

Kaymakam Katırcı isteği geri çevirmeyerek koro ve tüm katılımcıların eşliğinde eseri solo olarak seslendirdi. Eserin ardından Şef Nevin Çalışkan ve ekibini tebrik eden Kaymakam Katırcı Cumhuriyet’in 100. yılını tebrik etti.

 

Konserin finali Cumhuriyet’in 100. Yılına özel Norm Ender tarafından hazırlanan 100. Yıl Parla isimli eser ile gerçekleşti. Coşkuyla hep bir ağızdan sözlenen Parla marşı sonrası konser sona erdi. 

Konser girişi, ara bölümü ve sonunda misafirlere sıcak çorba ikramında bulunuldu. Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nin fuaye alanında Şef Nevin Çalışkan, ekibi ve misafirleri hatıra fotoğrafı çektirerek muhteşem geceye nokta koydular. 

Beykoz Belediyesi Musiki Topluluğu’nun konserini ilçe yerel basınından sadece Doğuş Haber takip etti.


Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


07-12-2023 901 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

SİYASİLERİMİZ BEYKOZ BİRLİKTELİĞİ OLUŞTURMALIDIRLAR

25-04-2024 Yorum yok. 1190
Cüneyt Pulant

BEYKOZLU, BEYKOZLUYA SAHİP ÇIKTI

25-04-2024 Yorum yok. 937
Neyir Erkan Şişman

RUHUMUZDA BAHAR HAVASI

25-04-2024 Yorum yok. 772
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 739
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

2 Konu 2 Görüş…

25-04-2024 Yorum yok. 698
Erdal Uzuner

SEÇİMİN ARDINDAN

25-04-2024 Yorum yok. 687
Hacı Arıcı

SÖZDE MÜSLÜMAN

25-04-2024 Yorum yok. 674
Yaprak Akın

KONUT ALMALI MI !

27-03-2024 Yorum yok. 535
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

HEY ON BEŞLİ ON BEŞLİ

27-03-2024 Yorum yok. 519
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1193
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 928