Beykoz Üniversitesi’nden Beykozlu Gençlere İstihdam Desteği

06-12-2023 981 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykoz Üniversitesi, Beykoz’da yaşayan gençlere istihdam sağlamayı hedefleyen DIGI-TR projesiyle, işsiz 120 Beykozlu gence gerekli eğitimler sonrası istihdam alanı sağlayacak.


Avrupa Birliği NEET PRO programı destekli eğitim projesi “Dijital Dönüşümdeki Ekonomide Gençlerin İmkanlandırılması: Dijital İş Becerilerinin Araç Tabanlı Yaklaşımla Kazanılması’ adlı DIGI-TR projesinin basın lansmanı Kavacık Park Inn Otel’de gerçekleşti.

 

Basın lansmanına Beykoz Üniversitesi Rektör Yardımcıları ve Proje Koordinatörleri Prof. Dr. Baki Aksu, Prof. Dr. Selahattin Kuru, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Nesli Çankırı, Beykoz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Özlem Feyza Erkan, Beykoz Üniversitesi Kurumsal İletişim Direktörü Ayşegül Telgeren ve Ece Başar ve DIGI-TR Proje Sekreteri Berfin Öztürk ile basın mensupları katılım gösterdi.

 

Lansmanın açılışını Beykoz Üniversitesi Rektör Yardımcısı, DIGI-TR Proje Koordinatörü Prof. Dr. Selahattin Kuru yaptı. Kuru, tanıtım toplantısına katılan tüm basın mensuplarına katılımları için teşekkür ederek, projenin duyurulması ve özellikle Beykozlu gençlere ulaşmada basının kendilerine çok yardımcı olacaklarını ifade ederek konuşmasına devam etti.

 

Prof. Dr. Kuru, Beykoz Üniversitesi’nin herhangi bir işte çalışmayan ve aktif öğrenciliği bulunmayan gençlere istihdam fırsatları yaratabilmek hedefiyle Avrupa Birliği destekli ‘Dijital Dönüşümdeki Ekonomide Gençlerin İmkanlandırılması: Dijital İş Becerilerinin Araç Tabanlı Yaklaşımla Kazanılması’ adlı DIGI-TR projesi ile ilgili “Beykoz Üniversitesi olarak Avrupa Birliği destekli DIGI-TR Projesini geliştirdik. Projemizin amacı bir işte çalışmayan ve herhangi bir kurumda eğitim almayan gençlerimizin istihdam edilebilirliğini arttırmak. Bunun için gençlerin dijital iş becerilerini geliştirmeye odaklandık. Sektör olarak da lojistik sektörünü seçtik. Genel olarak ifade etmek gerekirse gençlerimizi lojistik sektöründe istihdam edilmek üzere dijital iş beceri ile donatmak istiyoruz. Bunun için gençleri eğitime alacağız. Ve eğitime katılan gençlere işe yerleşmeleri için destek vereceğiz. Bu proje için son derece heyecanlıyız." ifadelerini kullandı.

 

Konuşmasının devamında Prof. Dr. Selahattin Kuru “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye'de genç işsizlik oranı yüzde 20'nin üzerinde. İşsizliğin ve özellikle de genç işsizliğin azaltılması Türkiye’nin stratejik öncelikleri arasında.  Öte yandan lojistik sektörü iş hacmi ve istihdam açısından turizmden sonra Türkiye’de ikinci sırada yer alan bir sektör ve ülkemizin kalkınması için de son derece önemli. Ayrıca lojistik alanı çalışan profili olarak da geniş bir yelpazeye sahip. Biz bu projede Türkiye'nin stratejik önceliklerinden biri olan genç işsizliğin azaltılmasına odaklanırken bunu en fazla istihdam olanağı sağlayan lojistik sektöründe yapmak istedik. Ve bu hedefle yola çıktık.” şeklinde konuştu.

 

Beykoz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kuru’nun ardından söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Baki Aksu “Ben katılımınız ve ilginiz için gerçekten teşekkür ederim. Genç işsizlerimiz için önemli bir fırsat olduğuna inanıyorum. Diğer taraftan, biliyorsunuz üniversitelerin toplumu aydınlatma, katkı sağlama gibi bir görevi de var. Bu görevi yerine getirmiş olmanın mutluluğu içerisindeyiz, bütün ekip arkadaşlarım ile birlikte. Dolayısıyla buradaki temel amaç, sizlerin aracılığıyla 15-29 yaş aralığında ki gençlere ulaşabilmek. Yarında projenin açılış toplantısı var. Dijital çağı yaşıyoruz, dijital dönüşümden bahsediyoruz. Dolayısıyla, üniversite mezunu olsa da dijital dönüşümde daha etkili olabilmek için lise mezunları içinde iyi bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Lojistik sektörü teknolojik dönüşümleri hızlıca yaşayan bir sektör. Bu hızlı sektöre, hızlı karar verebilen, hızlı iş becerilerine sahip olan elemanlara ihtiyaç olduğunu biz biliyoruz. Vereceğimiz eğitimde üniversite öğretim elemanlarının katkılarıyla, üniversite mekanlarında bir eğitim programı hazırladık. 10 Haftalık bir program, 300 saatlik bir eğitimden bahsediyoruz. Neredeyse bir ön lisans eğitimine yakın, hızlı bir eğitimle gençlerimize beceri kazandırmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.  

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Baki Aksu’nun konuşması sonrası soru cevap bölümüne geçilirken, proje ortakları arasında lojistik sektörünün önde gelen Sivil Toplum Kuruluşlarından Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ile Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Servis Sağlayıcıları Derneği (UTIKAD) yanı sıra Mars Lojistics ve Beykoz Eğitime Destek Derneği (BEDES) yer aldığı bilgisi de basın mensuplarıyla paylaşıldı.

 

Ayrıca, proje kapsamında 2 dönem halinde 120 gence eğitim verecek olan Beykoz Üniversitesi, 5 Ocak 2024 tarihine kadar ilk dönem başvurularını, 9 Şubat 2024 tarihine kadar da ikinci dönem başvurularını alacak. Ayrıca projeye katılan gençlere günlük cep harçlığı ve iş bulma yardımı ile işe yerleşmeleri için destek verilecek.  Proje odaklı öğrenme yaklaşımı ile verilecek eğitimlerde gençler iş becerilerini ve yazılım araçlarını kullanma becerilerini kazanacaklar.

Basın lansmanını ilçe yerel basınından sadece Doğuş Haber takip etti.

Anahtar Kelimeler : Beykoz,Beykoz Üniversitesi

Videolar

Toplam 1 video bulundu.

Fotoğraf Galerisi


06-12-2023 981 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEYKOZ İÇİN DİYALOG ZAMANI

24-05-2024 Yorum yok. 797
Neyir Erkan Şişman

Milli Mesele

24-05-2024 Yorum yok. 708
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

FENERBAHÇE KLASİĞİ….

24-05-2024 Yorum yok. 559
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

19 MAYIS BİR BAŞLANGIÇ

24-05-2024 Yorum yok. 522
Cüneyt Pulant

Spor’da Yeni Sezon

24-05-2024 Yorum yok. 593
Yaprak Akın

KİRA KONTRATLARI GERÇEKLERİ

24-05-2024 Yorum yok. 505
Erdal Uzuner

SPOR OLSUN

24-05-2024 Yorum yok. 581
Hacı Arıcı

YANLIŞI YANLIŞLA ÇÖZMEK

24-05-2024 Yorum yok. 652
Tuncay Ünde

Yalancının evi yanmış kimse inanmamış

25-04-2024 Yorum yok. 757
Asiye Çakır

ZAMAN VE HAYAT

27-01-2024 Yorum yok. 1207
Adem Öztürk "Beykoz Sevdalısı"

Ortadoğu Müslüman mı?

25-11-2023 Yorum yok. 948