Beykozlu Çocuklar Dijital Dünyaya Güvenle Hazırlanıyor

20-10-2023 710 Yorum yok. Yorum Ekle

Beykozlu çocuk ve gençleri dijital dünyaya güvenle hazırlayacak, yeni nesillere çağın gerektirdiği donanım ve bilinci kazandıracak “Dijital Yetkinlikler ve Girişimcilik Merkezi” Projesi kapsamında, 10-24 yaş grubuna yönelik robotik kodlama atölyeleri başladı.


Beykoz Belediyesi ve Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) işbirliğiyle, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)’nın hibe desteğiyle hayata geçirilen “Dijital Yetkinlikler ve Girişimcilik Merkezi” Projesi, fiziki atölye çalışmaları, on-line eğitimler ve dijital araçların doğru kullanılması konusunda farkındalık eğitimleri olmak üzere üç adımda yürütülüyor.     


Robotik Kodlama Adımları ve Uygulama Alanları 

Çocuk ve gençlerin dijital dünyadaki baş döndürücü gelişmelere güvenli şekilde ayak uydurmalarını sağlamak, girişimci ve üretken yönlerini geliştirmek üzere “Soğuksu Yücel Çelikbilek Gençlik Merkezi” içinde kurulan maker atölyelerinde, 10-24 yaş grubuna robotik kodlama eğitimleri veriliyor.


Uzmanlar eşliğinde verilen eğitimlere katılan çocuk ve gençler, dijital dünyanın vazgeçilmezi robotik kodlamanın uygulama alanları, hayatımıza getirdiği yenilikler hakkında kapsamlı bilgi alma fırsatı buluyor.


Proje kapsamında açılan atölyelerden 450 çocuk ve gencin yararlanması hedefleniyor. 

Beykozlu öğrencilere dijital alanda nitelik getirecek proje kapsamında, dijital dünya ve araçların doğru kullanılması amacıyla öğretmenlere yönelik başlatılan farkındalık eğitim seminerleri ise okullarda devam ediyor.

Çevrimiçi Eğitimler Yakında Başlıyor

Projenin dijital eğitim platformunda hazırlanan “Dijital Vatandaşlık”, “Bilgi Okuryazarlığı ve Dijital Okuryazarlık, “Olumlu Medya Okuryazarlığı”, “Temel Bilişim Teknoloji Araçları ve Dijital Bilgi Paylaşımı”, “Bulut Sistemleri ve Dijital Ortamda İşbirlikçi Çalışma Yöntemleri” ile “Dijital Araçlar” konulu eğitim modülleri ise çok yakında çocuk ve gençlerin erişimine açılacak.  

TAÜ’yü  Ziyaret Edecekler

Yüz yüze ve çevrimiçi eğitimleri başarıyla tamamlayan gençlere katılım belgesi verilecek ve Türk-Alman Üniversitesi Yaratıcı Medya Labaratuvarı (YAMEDLAB)’a inceleme gezisi düzenlenecek.

Haber Kaynağı: Beykoz Belediyesi




20-10-2023 710 Yorum yok. Yorum Ekle
Ozan Derviş

BEN BUYUM DOSTLARIM

07-09-2025 Yorum yok. 741
Neyir Erkan Şişman

30 Ağustos’un Kalbinde Atatürk Var

03-09-2025 Yorum yok. 858
Erdal Uzuner

SUYUN KURAKLIKLA İMTİHANI

03-09-2025 Yorum yok. 774
Yaprak Akın

Ekonomi, Rayiç, Vergi, Satış Zinciri !!!...

03-09-2025 Yorum yok. 753
Tekin Toklucu "Ters Köşe"

ÇELİŞKİ…

03-09-2025 Yorum yok. 850
Cüneyt Pulant

Beykoz’umuzda sıkıntılı günler devam ediyor

03-09-2025 Yorum yok. 839
Hacı Arıcı

HAYAT TECRÜBESİ VE CEVİZ KURDU

03-09-2025 Yorum yok. 783
Asım Özdemir

Amatör Spor Dünyasının Bilinmeyenleri

09-08-2025 Yorum yok. 2076
Feride Gündüz "Hoş Kalem"

BEYKOZ’ DA KADIN EMEĞİ PAZARI

29-07-2025 Yorum yok. 2552
Asiye Çakır

İNSAN İNSANA…

30-05-2025 Yorum yok. 2906
Tuncay Ünde

UZAKSIN BANA

28-01-2025 Yorum yok. 3612