FATURA SÜLEYMAN HOCAYA KESİLDİ

16-05-2023 2382 Yorum yok. Yorum Ekle

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın seçimden bir gün önce Ortaçeşme’de gerçekleştirdiği esnaf ziyaretinde, vatandaşların Devlet Hastanesi’nden randevu alamıyoruz, hekim sayısı az ve bu olumsuzluklara bağlantılı, yönetimden kaynaklanan şikâyetlerin aktarılması sonrası Bakanlık uhdesinde olan sistem aksaklıklarının faturası, Başhekim Süleyman Erdoğdu’ya kesildi.

Görevinden el çektirilen Beykoz Devlet Hastanesi Başhekimi Süleyman Erdoğdu, Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde KBB Mütehassısı olarak poliklinik hizmetleri vermeye başladı.

 

Yapmış olduğumuz araştırmada, gerek pandemi gerekse deprem dönemindeki süreci oldukça iyi yönetmesiyle halkın haklı takdirini alan Bakan Fahrettin Koca, vatandaşlardan Beykoz Devlet Hastanesi ile ilgili şikâyetleri aldığında, keşke şikâyetlerin araştırılmasını veya muhatabından savunma istenseydi.

 

Beykoz Devlet Hastanesindeki çalışma programının Bakanlık programıyla oluştuğu, doktor kadrolarının atanması ve kadroların mevcudiyetine göre randevu sisteminin otomatik işlediği bilinirken, ayrıca eğitim araştırma hastanesi olmadığı için ve buna bağlantılı olarak kadro eksikliğine rağmen hem ilçe halkına hem de neredeyse ilçe halkı kadarda dışarıdan gelenlere hizmet üretmekte olan bir Hastanenin, günümüzdeki bakanlık odaklı sistemsel hatalarının bir kamu yöneticisine yıkılmasının yanlışlığı Beykoz’da seçim sonuçlarının konuşulmasını bile geride bıraktı.

 

Merkezi ve Yerel Yönetimler ile de oldukça sıkı diyaloglarda olan Başhekim Süleyman Erdoğdu hakkında, halka ve basına yansıyan hiçbir sıkıntı söz konusu olmamıştı.

 

Devlet kadrolarındaki hekim sayısının azalması sebebiyle bazı branşlarda hizmet verilememesi ve eğitim araştırma hastanesi olmadığı için ve bünyesinde, teknik olanaksızlıklardan dolayı, bazı branşlarda hizmet verememesi de zaman zaman bölge halkını sıkıntıya sokmaktaydı. Bilinen tüm bu sebepler hastane yönetimden değil de bakanlık sisteminin hastaneye yansıttığı olanaklar ile endeksli olduğu bilinmekteydi.

 

İşin özünde, son dakikaya gelmiş bir seçim ziyaretinde, yapılan şikâyetlerin, analizi yapılmadan tez canlı bir karar ile fatura Başhekim Süleyman Erdoğdu ya kesilmiş oldu.

 

Kendisine ulaşabilen hiç kimseyi geri çevirmediği, olanakları ölçüsünde yardımcı olduğu bilinen Başhekim Süleyman Erdoğdu’ya bugüne kadarki hizmetleri için teşekkür ederken, yeni görevinde başarılar diliyoruz.

 




16-05-2023 2382 Yorum yok. Yorum Ekle